Χρήστος Μέγας

Χρήστος Μέγας

Καθώς ο κόσμος είναι στη γωνία «ζαρωμένος» και μοιάζει ζαλισμένους από τον φόβο και την… ακινησία, οι αλλαγές επιβλήθηκαν χωρίς διάλογο, αντίλογο και… στοιχειώδη αντίσταση.

Η εθνική σύνταξη και όσοι αποκλείονται. Η εξήγηση γιατί η κυβέρνηση παραμελεί τις ασφαλιστικές εκκρεμότητες.  

Υπάρχουν τρόποι, αλλά και οι κατάλληλες μέθοδοι συνταξιοδότησης στο 62ο έτος, κάτι που συνεπάγεται λήψη μιας σύνταξης νωρίτερα έως και 5 χρόνια, με ταυτόχρονη αποφυγή καταβολής ασφαλίστρων.

Ακόμη και εάν στο τέλος του μήνα προχωρήσουν ορισμένες αναπροσαρμογές στις συντάξεις, αυτές θα είναι ελάχιστες και χωρίς την καταβολή των αναδρομικών.

Το μεσοδιάστημα ωστόσο, για τα επόμενα 1-2 χρόνια απαιτούνται… εργατικά χέρια. Και όποιος κλάδος στείλει προσωπικό στην ΕΦΚΑ να εργαστεί, θα «δώσει» συντάξεις στην… συντεχνία του.

Ενόσω θα επιτυγχάνεται «ανοσία στην κοινότητα» (είτε λόγω εμβολιασμών, είτε λόγω... αγέλης, από νοσηρότητα δηλαδή), τα επιτόκια του δημοσίου χρέους (ομόλογα) θα ανεβαίνουν διεθνώς, γιατί αναμένεται να εκτιναχτεί το «ελατήριο» της οικονομικής μεγέθυνσης.

Μετά από αιτιάσεις των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, τελικά μόνο οι άνω των 62 ετών ασφαλισμένοι θα λάβουν εθνική σύνταξη 384 ευρώ.

Υπάρχουν περιπτώσεις που η επιστροφή στο προηγούμενο ασφαλιστικό καθεστώς, όταν πρόκειται για ασφάλιση μισθωτού, συμφέρει και…. ξεγελάει τις (αυστηρές) προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.

Σελίδα 1 από 13

NEWSROOM

Όλες οι Ειδήσεις