Παιχνίδια Εξουσίας

Επίθεση σε πρύτανη ΑΣΟΕΕ – Πρόταση για απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου: Τα άκρα θέλουν συγκρούσεις!

Με ταχύτητα …Ρα Τα Πλαν η αντίδραση των αρμοδίων υπουργών στον προπηλακισμό του Πρύτανη! Την απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου ζητάει ουσιαστικά ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ενώ γνωστός αρθρογράφος επιχειρεί να ταυτίσει στελέχη του ΚΚΕ με τους χρυσαυγίτες!

Ραγδαία επιβάρυνση του πολιτικού και κοινωνικού κλίματος παρατηρείται στη χώρα, με ακραία πρόσωπα να επιδιώκουν να επιβάλλουν στην ατζέντα τη σύγκρουση και να εμποδίσουν μια αντιπαράθεση στα υπαρκτά προβλήματα της χώρας.

Η επίθεση και η διαπόμπευση του Πρύτανη του ΑΣΟΕΕ από «άγνωστους», με τρόπο που θύμιζε εποχές τεντιμποϊσμού ή και κάτι χειρότερο, προκαλεί τον δημοκρατικό κόσμο. Δείχνει ταυτόχρονα πόσο εκτός πραγματικότητας ήταν οι προεκλογικές -και μετεκλογικές- δεσμεύσεις της κυβέρνησης, ότι με την κατάργηση του ασύλου, θα εξαλείψει τη βία από τα πανεπιστήμια. Είναι χαρακτηριστικό πως οι αρμόδιοι υπουργοί αντέδρασαν με ανακοινώσεις τους στον προπηλακισμό του Πρύτανη που έγινε το πρωί της Πέμπτης το βράδυ της …Παρασκευής, δείχνοντας αντανακλαστικά Ρα Τα Πλαν: Αντανακλαστικά δηλαδή που είχε το συμπαθέστατο σκυλάκι σε αγαπημένο κόμικ που ήταν γνωστό για τις καθυστερημένες του αντιδράσεις-του πατούσε πχ ένα άλογο την ουρά στην τρίτη σελίδα του περιοδικού και ούρλιαζε στην …όγδοη σελίδα, όταν το άλογο είχε απομακρυνθεί στον ορίζοντα! Οι δηλώσεις υπουργού περί «επικήρυξης» των δραστών, δεν αποτελούν παρά ομολογία αποτυχίας και ενοχής για τα όσα έγιναν, ενώ διάφορα παπαγαλάκια άρχισαν τα γνωστά περί του ΣΥΡΙΖΑ που δεν καταδικάζει τη βία (και συνεπώς, υπονοούν, έχει την ευθύνη), επιδιώκοντας να ανεβάσουν εκ νέου ένα έργο που και επικίνδυνο είναι και κόβει όλο και λιγότερα εισιτήρια!

Και επειδή στην πολιτική υπάρχει ένας κανόνας που λέει πως το ένα χέρι νίβει το άλλο, ο βουλευτής της ΝΑ Κωνσταντίνος Μπογδάνος, κατέθεσε ερώτηση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τις διαδηλώσεις εν καιρώ κορονοϊού και ζητάει ουσιαστικά την απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου! Ο γνωστός για τις θέσεις του, που θεωρούνται ακραίες, βουλευτής της ΝΔ, δημιουργεί ουσιαστικά κλίμα για να ξεκινήσει από τώρα μια αντιπαράθεση ακραίων γύρω από την πορεία, που ασφαλώς θα πραγματοποιηθεί, με τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής που θα προβλέπονται την περίοδο εκείνη.

Την ίδια στιγμή, ο αρθρογράφος ονόματι Σάκης Μουμτζής, με άρθρο του στο Liberal, αναρωτιέται «τι θα γίνει με τους κόκκινους χρυχαυγίτες:»!!!» Με την άλλη βία όμως τι κάνουμε; Με την βία των κόκκινων χρυσαυγιτών. Μην νομίζετε πως διαφέρουν σε τίποτα. Ο καρατέκα στέλεχος του ΚΚΕ που χτυπά από πίσω έναν αστυνομικό που αμείβεται με 800 ευρώ, δεν διαφέρει από τον αυθεντικό χρυσαυγίτη που δέρνει ανυπεράσπιστους μετανάστες. Ούτε οι ερυθροτραμπούκοι που επιτίθενται ομαδικά σε  μεμονωμένα άτομα. Αυτή η βία υπάρχει εδώ και σαράντα χρόνια. Μάλιστα η βία της επαναστατικής Αριστεράς άφησε πίσω της πάνω από τριάντα νεκρούς. Τα υπολείμματα της όμως εξακολουθούν και δρουν», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ένα …περισπούδαστο άρθρο, που καταλήγει: «Με την μαύρη βία τελειώσαμε, ας τελειώσουμε και με την κόκκινη βία, απ’ όπου και αν ασκείται»!!! Με όλο το σεβασμό και χωρίς να θέλω να ρίξω λάδι στη φωτιά, τύφλα να έχουν οι …γεωργαλάδες επί χούντας!

Η αλήθεια είναι πως η χώρα βρίσκεται σε μια τέλεια καταιγίδα, με τα δύσκολα να είναι μπροστά. Χωρίς να ταυτίζουμε καταστάσεις, χρειάζεται ψυχραιμία, καταδίκη πράξεων όπως αυτή στην ΑΣΟΕΕ, με τη σύλληψη ει δυνατόν των ενόχων, αποφυγή κομματικής εκμετάλλευσης και ταύτισης κομμάτων με τη βία (ποιος δεν θυμάται, άραγε, πως επί 30 χρόνια ζήσαμε με τις «αποκαλύψεις» πως ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο …αρχηγός της 17 Νοέμβρη) και καταδίκη της θεωρίας των «δυο άκρων» που υιοθετούν τελευταία και κυβερνητικά στελέχη.

Κατά τη γνώμη μας, αυτά τα φαινόμενα συνιστούν κίνδυνο για τη δημοκρατία μας, ακόμα και με τα μεγάλα προβλήματα που έχει αυτή σήμερα, ενώ δεν προδικάζουν καλή εξέλιξη για την ομαλότητα και τον τόπο! Ας προσέξουμε όλοι λοιπόν!

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Μεγάλο super market επιτρέπει τις αναλήψεις μετρητών στα ταμεία και μπαίνει σφήνα στις τράπεζες
Πότε ανεβαίνουν στο Taxisnet από την ΑΑΔΕ τα τέλη κυκλοφορίας 2021, η εκτύπωση
Chevron Right