Παιχνίδια Εξουσίας

Η «Εποχή» με αφορμή το «θέμα Πολάκη»: Εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε!

«Η “Εποχή” έχει ανοιχτά μάτια σε όσα συμβαίνουν στο χώρο της Αριστεράς και κριτική ματιά όποτε χρειάζεται. Συζητά και παρεμβαίνει, σε ό,τι μας απασχολεί μπροστά στο όραμά μας» αναφέρει στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα.

Με ανάρτησή της στην ηλεκτρονική της έκδοση η «Εποχή» απαντά στο θέμα Πολάκη και την επίθεση που δέχτηκε από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας, που εκμεταλλεύτηκε και ένα ορθογραφικό λάθος στην αντιγραφή του iEidiseis.

Το θέμα απασχολεί έντονα την Κουμουνδούρου, ενώ το δημοσίευμα της «Εποχής» έχει ως εξής:

Με αφορμή ένα λάθος στη μεταγραφή σχολίου μας στην εφημερίδα από τον ιστότοπο ieidiseis.gr, που όμως άλλαζε τελείως το νόημα του σχολίου του Παύλου Κλαυδιανού στην εφημερίδα «Εποχή» με τίτλο «Λάθος σήμα προς την κοινωνία» έγινε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έντονη συζήτηση. Η «Εποχή» είναι μια στρατευμένη στην Αριστερά εφημερίδα, που στηρίζει δημόσια, από τη δική της οπτική, τον ΣΥΡΙΖΑ και επικοινωνεί με την ευρύτερη Αριστερά, την Οικολογία και τα Κινήματα. Δεν πρόκειται για κάποιο συστημικό μέσο ενημέρωσης, ούτε φυσικά είναι δεμένη με σκοινιά στα χέρια κάποιου πολιτικού προσώπου ή χώρου, για να μπορεί κάποιος να την κατηγορήσει ότι γράφει κατ’ εντολή. Όσοι την διαβάζουν τα τριαντατρία χρόνια που κυκλοφορεί γνωρίζουν πως πρόκειται για μια εφημερίδα που βγαίνει με το μεράκι και το υστέρημα όσων τη στηρίζουν έμπρακτα. Από εκεί και πέρα, τα πολιτικά πρόσωπα είναι δημόσια πρόσωπα και οφείλουν να υποδέχονται τα σχόλια και τις κριτικές, εφόσον φυσικά είναι καλοπροαίρετα. Η «Εποχή» έχει ανοιχτά μάτια σε όσα συμβαίνουν στο χώρο της Αριστεράς και κριτική ματιά όποτε χρειάζεται. Συζητά και παρεμβαίνει, σε ό,τι μας απασχολεί μπροστά στο όραμά μας. Για αυτό και είναι ανοιχτή στο διάλογο, αρκεί και αυτός να είναι καλοπροαίρετος, όπως και ανοιχτή σε όσους μας επικρίνουν.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Η MYTILINEOS προχώρησε στη πώληση χαρτοφυλακίου ΑΠΕ στη Ρουμανία
Πρόβλεψη Σαρηγιάννη για 5.500 κρούσματα τη μέρα τέλη Σεπτεμβρίου
Chevron Right