Παραπολιτικά

Ο πρωθυπουργός υιοθετεί όσα είπε ο Κικίλιας – Και θα τα εξαγγείλει και στη ΔΕΘ

Άρα, γιατί να τον διώξει από την κυβέρνηση; Και γιατί τότε επανάφερε τον Στυλιανίδη;

Διαβάζουμε στην «Καθημερινή» πως ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ θα ανακοινώσει το νομοσχέδιο για την «επόμενη ημέρα» στη Θεσσαλία αλλά και μέτρα όπως η επιτάχυνση του προγράμματος «Αιγίς», η ενίσχυση του στόλου αεροπυρόσβεσης, η αναβάθμιση του 112 και ο πλήρης εκσυγχρονισμός του Δικτύου Μετεωρολογικών Σταθμών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλαδή, υιοθετεί μερικά από τα όσα -ιδιαίτερα επικριτικά για την κυβέρνηση- είπε στην πολυσυζητημένη συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας και τα οποία θεωρήθηκαν ως “«αιτία πολέμου» με το Μαξίμου!

Προκύπτουν όμως ορισμένα σοβαρά ερωτήματα:

Πρώτον, μέχρι τώρα μας έλεγαν ψέματα τόσο για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού. όσο και για την απορρόφηση των κονδυλίων-μόνο το 1% είχε απορροφηθεί από το πρόγραμμα “Αιγίς” αποκάλυψε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας!

Δεύτερον, αποκλειστικός φταίχτης δεν είναι συνεπώς ο Βασίλης Κικίλιας, αλλά και ο προκάτοχός του, όπως και το επιτελικό κράτος. Γιατί, λοιπόν, να αποτελέσει το εξιλαστήριο θύμα ο Β. Κικίλιας;

Τρίτον, αφού προφανώς για τα παραπάνω έμεινε εκτός κυβέρνησης ο Χρήστος Στυλιανίδης, γιατί επιλέχτηκε για να επιστέψει άμεσα στην κυβέρνηση;

Είναι κάποιο από τα παραπάνω ερωτήματα λάθος;

Β.Σκ.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Οι ασθένειες που «θερίζουν» τη Θεσσαλία: Γαστρεντερίτιδες και λοιμώξεις - Τα 4 βακτήρια που έχουν εντοπιστεί
Αγοραστός: «Δεν πήγε χαμένο ούτε ένα ευρώ, δεν είναι ώρα απόδοσης ευθυνών»
Chevron Right