Ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων και τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έδωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, στο τετ α τετ που είχε μπροστά στις κάμερες με τον Αλέξη Τσίπρα το πρωί της Παρασκευής.
Αρκετοί επεσήμαναν πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν απάντησε μπροστά στις κάμερες, πιθανότατα σε μια προσπάθεια να μην μετατοπιστεί το κέντρο βάρους της συζήτησης από τη μεγάλη εικόνα της διαχείρισης της πανδημίας και τις προειδοποιήσεις για το επερχόμενο τρίτο κύμα, με αφορμή τα οποία πήρε και την πρωτοβουλία να περάσει το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου.
Όταν αποχώρησαν ωστόσο οι εκπρόσωποι του Τύπου, ο κ Τσίπρας, αναφερόμενος στο ζήτημα, σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis.gr, υπογράμμισε πως το θέμα δεν είναι μόνο αν θα ανοίξουν, αλλά κυρίως πώς θα ανοίξουν τα σχολεία. Τόνισε ότι αυτό οφείλει να γίνει με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις εισηγήσεις των ειδικών και όχι με πολιτικές αποφάσεις, ερήμην των επιστημόνων, τις οποίες καλούνται να επικυρώσουν εκ των υστέρων.
Ήδη, από την προηγούμενη μέρα, εξάλλου, η Κουμουνδουρου είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα, με αφορμή τη… χρονική αλληλουχία λήψης των αποφάσεων. Το πρωί η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της κυβέρνησης τα έκλεινε, το μεσημέρι το υπουργείο Παιδείας τα άνοιγε και εκ των υστέρων, το απόγευμα, συνεδρίασε εκτάκτως η Επιτροπή των ειδικών για να αποφανθεί αν πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία!
Το μείζον, τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι αν θα ανοίξουν πάλι όπως έκλεισαν, χωρίς σχέδιο και συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις περιπτώσεις κρουσμάτων σε σχολεία, σε εκπαιδευτικούς ή μαθητές.
«Αν θα ανοίξουν πάλι χωρίς να μειωθούν οι μαθητές ανά τάξη και χωρίς διαγνωστικά τεστ για τους εκπαιδευτικούς και μαθητές» σημείωσε με ένταση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.