Παραπολιτικά

Διχασμός για τη συνεννόηση με ΣΥΡΙΖΑ

Δύο διακριτές γραμμές έως προς την ύπαρξη πεδίου συνεννόησης και συνεργασίας της Ν.Δ. με τον ΣΥΡΙΖΑ μετεκλογικά, καταγράφονται στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης

 

Αν και δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα επισήμως, ούτε κανείς το συζητά σοβαρά, ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αδωνις Γεωργιάδης, απειλώντας επί της ουσίας με διάσπαση τη Ν.Δ., διαμηνύει ότι «τέτοιου είδους συνασπισμός δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει με σύσσωμη τη Ν.Δ. ούτε τότε ούτε τώρα ούτε στο μέλλον. Η Ν.Δ. δεν πρόκειται ποτέ να συνεργαστεί με τον κ. Τσίπρα».

Πιο διαλλακτικός ο έτερος αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης ξεκαθαρίζει ότι η συζήτηση αυτή έχει κλείσει για τη Ν.Δ. και «δεν έχει κανένα νόημα», προσθέτοντας όμως την παράμετρο πως «ούτως ή άλλως ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και εξακολουθεί να είναι αντίθετος σε αυτή την προσέγγιση».

Το ενδιαφέρον είναι ότι πιο κοντά στην τοποθέτηση Κ. Χατζηδάκη βρίσκεται και ο «πάγος» που έβαλε στην κυρία Μπακογιάννη ο Κυρ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι «στη σημερινή του μορφή, αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτόν τον κ. Τσίπρα δεν μπορεί να αποτελεί μέρος πλατιάς συμπόρευσης».

Τι να εννοούσε με την αναφορά στη σημερινή του μορφή, διερωτήθηκαν πολλοί στη ΝΔ, στις τάξεις της οποίας διερωτούνται για τον χρόνο των εκλογών και ήδη ορισμένα «γαλάζια» στελέχη έχουν αρχίσει να ρίχνουν στο τραπέζι καινούργιες ημερομηνίες για εθνικές – βουλευτικές κάλπες τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Εurovision 2019: Ποιες χώρες θα βρεθούν στον ημιτελικό
Ιστορική αλλαγή στην Ιαπωνία
Chevron Right