Παραπολιτικά

Ούτε ο Γιούνκερ κατάφερε να φέρει κοντά Μητσοτάκη και Σαμαρά

Ο Γιάννης Στουρνάρας κάλεσε τόσο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και τον Αντώνη Σαμαρά στο επίσημο δείπνο προς τιμήν του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όμως ο πρώην πρωθυπουργός επέλεξε να μην πάει, μάλλον για να μην ρίξει κι άλλο «λάδι» στη φωτιά που άναψε στο Συνέδριο.

Ούτε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατάφερε να γεφυρώσει το «χάσμα» ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αντώνη Σαμαρά, μετά τα όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στο πρόσφατο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και τα οποία συζητήθηκαν εκτενώς στο εσωτερικό του κόμματος.

Ο Γιάννης Στουρνάρας κάλεσε και τους δυο στο πρόσφατο επίσημο δείπνο που διοργάνωσε η Τράπεζα της Ελλάδας προς τιμήν του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ωστόσο ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε να μην δώσει το «παρών», με τις κακές γλώσσες να υποστηρίζουν ότι δεν ήθελε να ρίξει κι άλλο «λάδι» στη φωτιά που άναψε στην «πολυκατοικία» της Νέας Δημοκρατίας μετά τις σαφείς αιχμές που άφησε στο Συνέδριο.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε ως ο γνήσιος εκφραστής της δεξιάς πτέρυγας της ΝΔ, ο οποίος, καταχειροκροτούμενος, άσκησε δριμεία κριτική στην ενεργειακή και εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, ενώ έστειλε καθαρό μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη να μη μετατρέψει τη ΝΔ σε «Ποτάμι».

Στο επίσημο δείπνο, το οποίο παρατέθηκε στο περιθώριο της τιμητικής συνεδρίας υποδοχής του πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου στην Ακαδημία Αθηνών, ως επίτιμου μέλους της, τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην πρωθυπουργός, επίτιμος Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών Λουκάς Παπαδήμος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, η εκπρόσωπος του τέως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Έφη Αχτσιόγλου, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και πρώην Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης, ο πρώην Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, και ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Αντώνιος Ρεγκάκος.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Η μεγάλη αλλαγή της Coca - Cola
SUPECO: Το «μυστικό» των νέων σούπερ μάρκετ που έρχονται στην Ελλάδα
Chevron Right