Όσο ερχόμαστε πιο κοντά στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια τόσο φουντώνει η συζήτηση στους διαδρόμους της Βουλής για το ποιος θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία έτσι ώστε όλοι να… μετρηθούν. Γιατί, κακά τα ψέματα, το ποιος ψηφίζει, ποιος καταψηφίζει η ποιος θα απέχει παράγει πολιτικά αποτελέσματα.
Το γαϊτανάκι των προθύμων ήδη ξεκίνησε. Χωρίς, ωστόσο, να πληρούν τις προϋποθέσεις. Χρειάζονται 15 υπογραφές βουλευτών ώστε να υποβληθεί το αίτημα – ένας αριθμός που ούτε ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος έσπευσε πρώτος να εκδηλώσει ενδιαφέρον, διαθέτει, αλλά ούτε οι Σπαρτιάτες ούτε και η Νίκη που έκαναν γνωστή την πρόθεση τους να ζητήσουν την διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας. Ανοίγει έτσι ο δρόμος για μια διακομματική υπερσυντηρητική συννενόηση μεταξύ τους ώστε να καταστεί εφικτός ο σχεδιασμός; Μένει να αποδειχθεί σύντομα.
Από εκεί και πέρα προκάλεσε το ενδιαφέρον η παρέμβαση του Σωκράτη Φάμελλου που έθεσε θέμα συνοχής και εμπιστοσύνης στο εσωτερικό της «γαλάζιας» κοινοβουλευτικής ομάδας, ζητώντας μάλιστα να πάρει πίσω η κυβέρνηση τα περί αποχής από την ψήφιση και προειδοποιώντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τους αφήσει να κρυφτούν. Κάτι που ορισμένοι εξέλαβαν ως πιθανό σημάδι να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα που θα βγει μπροστά και θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία με στόχο να εκθέσει και να αποκαλύψει τις φυγόκεντρες δυνάμεις στο εσωτερικό της κυβερνητικής πλειοψηφίας.
Χ.