Παραπολιτικά

Τον Ιούλιο «κλειδώνει» η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Άγιο Όρος

Η τελευταία επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Άγιο Όρος έγινε το 2016, ενώ το 2023 ακύρωσε το ταξίδι του την τελευταία στιγμή λόγω κορονοϊού.
Τον Ιούλιο «κλειδώνει» η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Άγιο Όρος
EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Την πρώτη του επίσκεψη, ως πρωθυπουργός, θα πραγματοποιήσει στο Άγιο Όρος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η επίσκεψη φαίνεται να «κλειδώνει», σύμφωνα με την «Καθημερινή» για πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Η οικογένεια Μητσοτάκη έχει δημιουργήσει μια ιδιαίτερα στενή σχέση με το Άγιο Όρος σε ό,τι αφορά στις προσκυνηματικές επισκέψεις των αρρένων μελών της.

Οι επισκέψεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ξεκινούν από το 1983, ακολούθησε αυτή του 1986, καθώς και κατά τα έτη 1991 και 2000.

► Όταν ο Μητσοτάκης επισκέφθηκε για πρώτη φορά το Άγιο Όρος, σε ηλικία 18 ετών

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνόδευσε τον πατέρα του στην επίσκεψη του 1986, σε ηλικία τότε 18 ετών και σε εκείνη του 2000. Με την ιδιότητα, δε, του αρχηγού της ΝΔ και προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισκέφθηκε το Άγιο Όρος το 2016. Είχε προγραμματίσει, επίσης, επίσκεψη τον Ιούνιο του 2023, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, αλλά τελικά ο κορονοϊός τον υποχρέωσε να ακυρώσει το ταξίδι του.

Το ταξίδι του πάντως έχει ενδιαφέρον, καθώς ύστερα από μια περίοδο ψυχρότητας μεταξύ Μαξίμου και διάφορων εκκλησιαστικών κύκλων, θα έχει σαφή πολιτικά μηνύματα, σηματοδοτώντας μια επανεκκίνηση των σχέσεων των δύο πλευρών.

Α.Ο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Μαίρη Συνατσάκη: «Tο μυαλό του Λιάγκα λειτουργεί με έναν πιο τηλεοπτικό – πικάντικο τρόπο»