Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε χθες (23/5) ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει ευρύτερες συναινέσεις εν όψει της Συνταγματικής Αναθεώρησης.
Σύμφωνα με συνεργάτες του, μέχρι το τέλος του χρόνου, οπότε και αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες της Βουλής, το Μέγαρο Μαξίμου θα προκρίνει την ανάγκη να αναθεωρηθούν τουλάχιστον τρία ακόμα άρθρα, εκτός από το 103 για τη μονιμότητα στο Δημόσιο: Το άρθρο 16 για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, που αποτελεί και προεκλογική δέσμευση της ΝΔ, το άρθρο 24 για το περιβάλλον και την χωροταξία και το άρθρο 86 σχετικά με την ποινική ευθύνη υπουργών, ώστε να κλείσει κάθε παράθυρο ατιμωρησίας για τα πολιτικά πρόσωπα.
Πριν από όλα αυτά, βέβαια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να αποφασίσει ποιος θα αναλάβει επικεφαλής της Επιτροπής που θα συσταθεί για την Αναθεώρηση του Συντάγματος. Είθισται να είναι παλαιό, έμπειρο και προβεβλημένο στέλεχος και δεν υπάρχουν πολλοί με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στον «πάγκο».
Α.Ο.