Παραπολιτικά

Στην Οδησσό σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού γίνεται μετά από πρόσκληση του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι.
Κυριάκος Μητσοτάκης Οδησσός
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Δεκαπέντε μήνες μετά την πρώτη του επίσκεψη στην Οδησσό, τον Μάρτιο του 2024, ο Κ. Μητσοτάκης μεταβαίνει ξανά σήμερα στην πόλη, που όπως λένε κυβερνητικές πηγές,  έχει ιδιαίτερο ιστορικό και συναισθηματικό βάρος για την Ελλάδα.

Η σημερινή επίσκεψή γίνεται μετά από πρόσκληση του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι, προκειμένου να συμμετάσχει στην 4η Σύνοδο Κορυφής Ουκρανίας – Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Κατά την πρώτη επίσκεψή του στην Οδησσό, ο πρωθυπουργός είχε προαναγγείλει την πρόθεση της χώρας μας να συμβάλει στην ανασυγκρότηση της πόλης, το ιστορικό κέντρο της οποίας ανακηρύχθηκε τον Ιανουάριο του 2023 Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.

Σήμερα, αφού επαναλάβει τη στήριξη της χώρας μας στην Ουκρανία, θα αναδείξει το ενδιαφέρον ελληνικών εταιρειών να συμμετάσχουν στα έργα ανοικοδόμησης της Ουκρανίας, ιδιαίτερα στους τομείς των υποδομών και της ενέργειας.

Α.Ο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Μπερδέματα με τους «297» και τους «151» στη Βουλή