Παραπολιτικά

Ποια μη κρατικά Πανεπιστήμια «κόβονται»

Το «αγκάθι» με τα μη κρατικά Πανεπιστήμια που έχουν υποβάλλει αίτηση για να λειτουργήσουν στην Ελλάδα.
ΠΤΥΧΙΟ
ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ

Στα τέλη της επόμενης εβδομάδας και συγκεκριμένα την Παρασκευή, 27 Ιουνίου, θα υπάρχει καθαρή εικόνα για τον αριθμό των μη κρατικών ΑΕΙ που θα λειτουργήσουν παραρτήματά τους στη χώρα μας από το Σεπτέμβριο και το νέο ακαδημαϊκό έτος 2025-2026.

Τότε, λήγει το χρονοδιάγραμμα των επισκέψεων αξιολόγησης που κάνουν τα στελέχη  της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) στα 12 μη κρατικά ΑΕΙ, που έχουν υποβάλει αίτηση.

Υπάρχει, πάντως, ένα «αγκάθι» που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί: Αυτό των τριετών προγραμμάτων  σπουδών, που έχουν παρουσιάσει στις αιτήσεις τους τα μη κρατικά ΑΕΙ.

Πρόθεση της  ΕΘΑΑΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να μην εγκρίνει τα τριετή προγράμματα σπουδών, οπότε θα δούμε πόσα ΑΕΙ θα μείνουν πάνω από …τον πήχη.

Α.Ο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Πλατεία Συντάγματος Βουλή Σύνταγμα Αθήνα Chevron Left
Αποκαλύψεις ΙΝΕ/ΓΣΕΕ στο παιχνίδι «πλούσιοι και φτωχοί» – Τρόμαξαν ΤτΕ και… ΣΕΒ
Επαναπατρίστηκαν πάνω από 100 Έλληνες από το Ισραήλ: «Ήμασταν 4 μέρες στα καταφύγια»
Chevron Right