Ακόμα δεν κατακάθισε ο κουρνιαχτός από τη σύγκρουση στην Ολομέλεια της Βουλής για την προανακριτική Καραμανλή και ήδη ηχούν τα τύμπανα του νέου «πολέμου». Αυτή τη φορά για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ με τη σχετική δικογραφία της ευρωπαϊκής εισαγγελίας να βρίσκεται καθ’ οδόν προς τη Βουλή.
Στο μεταξύ, ωστόσο, το κοινοβουλευτικό τερέν ετοιμάζεται για την προανακριτική του Κώστα Αχ. Καραμανλή. Ο «οδικός χάρτης» προβλέπεται να είναι σύντομος. Υπάρχει, άλλωστε, το «γαλάζιο» manual της αντίστοιχης διαδικασίας που «περπάτησε» η κυβερνητική πλειοψηφία για τον Χρήστο Τριαντόπουλο.
Η Ποανακριτική αναμένεται να πιάσει άμεσα δουλειά. Μέχρι την Τρίτη τα κόμματα θα έχουν δώσει τις λίστες με τα ονόματα των βουλευτών που θα συγκροτήσουν την 26μελή επιτροπή και, εκτός απροόπτου, την επόμενη ημέρα θα συνεδριάσει για πρώτη φορά προκειμένου να συγκροτήσει το προεδρείο της.
Το όνομα του Σταύρου Κελέτση «παίζει», όπως θέλουν οι πληροφορίες, για Πρόεδρος της Επιτροπής, ενώ πιθανολογείται για τη θέση του εισηγητή της «γαλάζιας» πλειοψηφίας να είναι ο Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο οποίος ήταν και εισηγητής της ΝΔ στη συζήτηση στην Ολομέλεια.
Κατά τα πρότυπα της προανακριτικής για το «μπάζωμα» η Επιτροπή αναμένεται να κλείσει τις εργασίες της μέσα σε ελάχιστες συνεδριάσεις.
Ο σύντομος αυτός κύκλος θα ολοκληρωθεί με τη σύνταξη πορίσματος που μέσα στον Ιούλιο θα έρθει προς συζήτηση στην Ολομέλεια, η οποία θα παραπέμψει τον Κώστα Αχ. Καραμανλή για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος στο Δικαστικό Συμβούλιο.
Χ.