Παραπολιτικά

Οι τρεις «γαλάζιοι» για την Εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ

Για τη θέση του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ φαίνεται πως έχει «κλειδώσει» ο Ανδρέας Νικολακόπουλος.
Εξεταστική Επιτροπή ΟΠΕΚΕΠΕ
EUROKINISSI

Μέχρι τη ΔΕΘ, το Μέγαρο Μαξίμου έχει «παγώσει» κάθε δραστηριότητα που θα μπορούσε να χαλάσει το κλίμα που θέλει να δημιουργήσει εν όψει της ανόδου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, το τριήμερο 5,6 και 7 Σεπτεμβρίου.

Σε αυτές περιλαμβάνεται και η εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, η οποία σύμφωνα με τον προγραμματισμό του κυβερνητικού επιτελείου θα συσταθεί και θα ξεκινήσει τις συνεδριάσεις, από τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου.

Πρώτο ζητούμενο είναι η εκλογή προεδρείου και η λίστα με τους μάρτυρες που θα κληθούν, η οποία αναμένεται να προκαλέσει την πρώτη σύγκρουση μεταξύ της ΝΔ και των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Το προεδρείο, πάντως, φαίνεται ότι έχει «κλειδώσει».

Πρόεδρος θα είναι ο πρώην υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος, αντιπρόεδρος η πρώην Γραμματέας της Κ.Ε. του κυβερνητικού κόμματος Μαρία Συρεγγέλα και Γραμματέας η πρώην υφυπουργός  Παιδείας Ιωάννα Λυτρίβη.

Ο ρόλος του εισηγητή θα ανατεθεί σύμφωνα με πληροφορίες στον βουλευτή Καβάλας Μακάριο Λαζαρίδη, που ήταν από τους λίγους, όπως έλεγε στέλεχος του Μεγάρου Μαξίμου, που βγήκε δυναμικά στα ΜΜΕ για να υπερασπιστεί την κυβερνητική παράταξη στα δύσκολα.

Προφανώς, η αντιπολίτευση θα ζητήσει διακομματικό προεδρείο και προφανέστατα η κυβερνητική πλειοψηφία θα απορρίψει το αίτημα, όπως έπραξε και στα Τέμπη…

Α.Ο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Νέο εργασιακό νομοσχέδιο με αλλαγές σε υπερωρίες και ωράρια Chevron Left
Νέο εργασιακό νομοσχέδιο: Τα δίωρα χωρίς υπερωρία και η 13ωρη απασχόληση
Με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις που «τρέχουν» το Μαξίμου
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Chevron Right