Το Μέγαρο Μαξίμου, οπωσδήποτε, θα έχει τα μάτια και τα αυτιά στραμμένα στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα – την Παρασκευή (5/9), μία μέρα πριν την αντίστοιχη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ – στο πλαίσιο του Συνεδρίου του Economist, στη Θεσσαλονίκη. Κι αν τα όσα αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός δεν αλλάξουν την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη το βράδυ του Σαββάτου, δεν ισχύει το ίδιο και σε ό,τι αφορά στην κυριακάτικη συνέντευξη Τύπου που αναμφίβολα θα ερωτηθεί.
Στο συγκεκριμένο συνέδριο είναι διήμερο και το ενδιαφέρον του Μεγάρου Μαξίμου δεν θα επικεντρωθεί μόνο στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, αλλά σε αυτή του Βαγγέλη Μαρινάκη.
Το συνέδριο ανοίγει με τη βραδινή εκδήλωση της Πέμπτης (4/9), με τις παρεμβάσεις του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον και του ιδρυτή και προέδρου του ναυτιλιακού ομίλου Capital Maritime & Trading Corp και μιντιάρχη, Βαγγέλη Μαρινάκη, με θέμα το νέο σκηνικό σε Ευρώπη και ΗΠΑ, με αφορμή τις πρωτοβουλίες του Ντόνλαντ Τραμπ, τη θέση της Γηραιάς Ηπείρου στον πολυπολικό κόσμο που δημιουργείται και το πώς αντιμετωπίζει η επιχειρηματική κοινότητα αυτά τα νέα, πρωτοφανή δεδομένα.
Το θέμα της ομιλίας δεν προσεγγίζει άμεσα και στην ουσία τα πεπραγμένα της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά αν ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός θελήσει να τοποθετηθεί σχετικά, όλοι ξέρουμε ότι θα το κάνει… χωρίς φόβο και χωρίς πάθος.
Και θα ερωτηθεί, εφόσον συμβεί αυτό, και γι’ αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης…
Α.Ο.