Δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας «Πελοπόννησος» πραγματοποίησε η Data Consultants, με σκοπό τη «διερεύνηση της εκλογικής συμπεριφοράς των ψηφοφόρων των κατοίκων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».
Αφήνουμε στην άκρη τα αποτελέσματα που αφορούν στην πρόθεση ψήφου, μιας και τα αποτελέσματα δεν διαφέρουν αρκετά από τις υπόλοιπες δημοσκοπήσεις που έχουν δει πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.
Αντίθετα, παρουσιάζουν ενδιαφέρον τα ευρήματα για το «κόμμα Καρυστιανού» και το «κόμμα Τσίπρα». Οι συμμετέχοντες στην έρευνα ρωτήθηκαν τι θα ψήφιζαν αν στις εκλογές συμμετείχαν τα δύο αυτά κόμματα. Το «κόμμα Καρυστιανού» βρέθηκε στη δεύτερη θέση (19,8%), μόλις μία μονάδα πίσω από τη Νέα Δημοκρατία (20,8%), ενώ την ίδια θέση κατέλαβε το «κόμμα Τσίπρα» (13,4%), αλλά με απόσταση επτά μονάδων από το κυβερνών κόμμα (20,5%).
Η εταιρία, δυστυχώς, δεν έθεσε ερώτημα τι θα ψήφιζε ο κόσμος εάν κατέβαιναν και τα δύο αυτά «κόμματα», κάτι που θα είχε ενδιαφέρον.
Α.Ο.