Παραπολιτικά

Στο Μαξίμου οι «σουπερμαρκετάδες» – Στο τραπέζι η ακρίβεια

Κρίσιμη σύσκεψη τη Δευτέρα για τις τιμές στα σούπερ μάρκετ.
Μέγαρο Μαξιμου
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

H ακρίβεια είναι ο μεγαλύτερος «αντίπαλος» της κυβέρνησης και στο Μαξίμου καταλαβαίνουν ότι η μάχη είναι δύσκολη.

Ο Κ. Μητσοτάκης θέλει να κρατήσει ψηλά τις παρεμβάσεις και τα μέτρα που παίρνονται για τη στήριξη του εισοδήματος των πολιτών.

Για τις τιμές που πήραν κι άλλο την ανηφόρα λόγω πολέμου στη Μέση Ανατολή, είχαν ληφθεί κάποια μέτρα που λήγουν όμως στο τέλος του μήνα.

Θα ανανεωθούν;

Θα υπάρξουν κάποιες παρεμβάσεις σε σχέση με τις τιμές στα σούπερ μάρκετ εκτός από το “posokanei.gov”;

Θα το μάθουμε τη Δευτέρα, που θα μεταβούν στο Μέγαρο Μαξίμου για συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Ανάπτυξης Τ. Θεοδωρικάκο, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ο πρόεδρος του ΣΕΒΤ Ιωάνν. Γιώτης, και ο πρόεδρος της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας, Ιωάνν. Μασούτη.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Κ. Μητσοτάκης είχε πει ότι πρέπει να καθίσουν όλοι σε ένα τραπέζι -δηλαδή η κυβέρνηση, η βιομηχανία, οι παραγωγοί, τα σούπερ μάρκετ- και να πουν πως χρειάζεται «μία καινούργια συμφωνία κοινωνικής ευθύνης σε μια εποχή που η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται».

Μάλιστα είχε τονίσει πως «εμείς είμαστε διατεθειμένοι να πάρουμε πίσω κάποια από τα αυστηρά παρεμβατικά μέτρα, υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσετε τιμές. Εφόσον, λοιπόν, αυτό είναι κάτι το οποίο μπορεί να επιτευχθεί, νομίζω ότι αυτό τελικά θα είναι προς όφελος του καταναλωτή αλλά και της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Πιστεύω ότι θα καταλήξουμε σε μια τέτοια λύση».

Θα μάθουμε τη Δευτέρα που κατέληξαν…

Α.Ο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Ο «άγνωστος πόλεμος» της Καλλιθέας: Περιστατικά άγριας βίας που είχαν προηγηθεί πριν τη δολοφονία του 15χρονου