Πολιτική

Σιωπή της κυβέρνησης για τα «καρφιά» του Αντώνη Σαμαρά στον Μητσοτάκη

Η επανεμφάνιση του Αντώνη Σαμαρά είχε όχι μόνο αιχμές για τα ελληνοτουρκικά, αλλά και για τον ανασχηματισμό, κάνοντας λόγο για «αντιφατικά μηνύματα», καθώς και για τη διεύρυνση της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας για «μετατόπιση».

Η απάντηση της κυβέρνησης στις «βόμβες» που πέταξε ο Αντώνης Σαμαράς με συνέντευξή του στα «Νέα» ζητήθηκε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον Γιάννη Οικονόμου, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να απαντά με «ουδέν σχόλιον».

«Δεν έχω κανένα σχόλιο για τις δηλώσεις και τις απόψεις του πρώην πρωθυπουργού. Ο κ. Σαμαράς είναι πρώην πρωθυπουργός, δεν θα σχολιάσω τις απόψεις του για κανένα ζήτημα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Τι είπε στη συνέντευξή του ο Αντώνης Σαμαράς

«Ο συμβολισμός του ανασχηματισμού δεν πρέπει να στέλνει αντιφατικά μηνύματα. Ότι δηλαδή η Παράταξή μας υιοθετεί σήμερα απόψεις που η ίδια έχει πολεμήσει, όπως οι Πρέσπες και το σχέδιο Ανάν» ανέφερε στην επίμαχη συνέντευξη ο κ. Σαμαράς. Μάλιστα, άφησε αιχμές για μετατόπιση του κόμματος και άσκησε κριτική στον κ. Μητσοτάκη ότι εγκαταλείπει τη βάση της ΝΔ σημειώνοντας: «Είναι άλλο πράγμα να απευθύνεσαι σε πολίτες όλων των παρατάξεων κι είναι εντελώς άλλο να εκφράζεις άλλες παρατάξεις. Με τη σύγχρονη Δεξιά-Κεντροδεξιά τι θα γίνει;».

«Κινδυνεύεις να απομακρύνεις περισσότερους απ’ όσους προσελκύεις» τόνισε επίσης ο πρώην πρωθυπουργός.

«Σε κάθε ανασχηματισμό εκπέμπεται κι ένα “μήνυμα”, υπάρχει “συμβολισμός”. Και ο συμβολισμός αυτός δεν πρέπει να στέλνει αντιφατικά μηνύματα» σημείωσε ο κ. Σαμαράς.

«Καλοδεχούμενη η πρόταση μομφής για τη ΔΕΗ»

Αναφορικά με το πώς σχολιάζει το ενδεχόμενο πρότασης μομφής εναντίον της κυβέρνησης, ο κ. Οικονόμου ανέφερε:

«Η πρόταση μομφής θα είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να συζητήσουμε αναλυτικά για το πότε η ΔΕΗ ήταν έτοιμη να καταρρεύσει. Ποιες πολιτικές την είχαν οδηγήσει στην πλήρη απαξία. Να δώσουμε ουσιαστικές απαντήσεις σε κραυγές που ακούγονται. Να συζητήσουμε αναλυτικά με στοιχεία και αριθμούς για ποια περίοδο η εταιρεία είχε αποτίμηση 300 εκατ. και πότε 2 δισ., πότε έχανε 2,8 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα, ποιες πολιτικές την είχαν οδηγήσει στην απαξία. Θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να συζητήσουμε για τη διαφορά αντίληψης για την ανάπτυξη της χώρας και τη θωράκιση των συμφερόντων της κοινωνίας και των καταναλωτών. Μακάρι να γίνει αυτή η κίνηση. Θέλουμε ΔΕΗ της εποχής του κ. Φωτόπουλου; Ή μια δυναμική ΔΕΗ της ανάπτυξης;».

Στο Παρίσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Για τις πληροφορίες ότι στη συνάντηση μεταξύ του Εμμανουέλ Μακρόν και του Κυριάκου Μητσοτάκη, σήμερα το βράδυ, ενδέχεται να φέρει εξελίξεις στη συμφωνία για τις γαλλικές φρεγάτες και την αμυντική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, ο κ. Οικονόμου συνέστησε «υπομονή».

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως ο πρωθυπουργός το μεσημέρι θα συναντηθεί με τη Γενική Διευθύντρια της UNESCO, στην έδρα του Οργανισμού. Στις 20:00 ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Γαλλίας θα εγκαινιάσουν από κοινού την έκθεση: «Παρίσι- Αθήνα η γέννηση της σύγχρονης Ελλάδας 1675-1919» στο Λούβρο. Στη συνέχεια οι δύο ηγέτες θα έχουν δείπνο εργασίας στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Σεισμός στην Κρήτη: 6 Ρίχτερ η δόνηση σύμφωνα με τα διεθνή κέντρα
Γλυκά Νερά: Η οικογένεια του πιλότου αποσύρει το αίτημα συνεπιμέλειας της Λυδίας
Chevron Right