Πολιτική

Ρουμπάτης: Ο διοικητής της ΕΥΠ ενημερώνει τον Πρωθυπουργό για όλα τα σημαντικά ζητήματα

Όσα κατέθεσε ο Γ. Ρουμπάτης στην εξεταστική για τις υποκλοπές.

Ο Γιάννης Ρουμπάτης, πρώην διοικητής της ΕΥΠ επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές, μια ημέρα μετά την κατάθεση του Θεόδωρου Δραβίλλα, ο οποίος ήταν στο τιμόνι των μυστικών υπηρεσιών την περίοδο 2012-2015.

Με τη σειρά του ο Ρουμπάτης γκρεμίζει το κυβερνητικό αφήγημα περί νόμιμης παρακολούθησης καθώς φέρεται να κατέθεσε πως «οι πολιτικοί δεν εμπεριέχονται στην διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων».

Παράλληλα «άδειασε» την κυβέρνηση σχετικά με το απόρρητο, καθώς φέρεται να δήλωσε πως ενώπιον της επιτροπής δεν ισχύει κανένα απόρρητο. Ταυτόχρονα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Γιάννης Ρουμπάτης ξεκαθάρισε πως ο εκάστοτε διοικητής της ΕΥΠ ενημερώνει για όλα τα σημαντικά ζητήματα τον πρωθυπουργό, άλλοτε προφορικά άλλοτε με σημείωμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Ρουμπάτης φέρεται να κατέθεσε πως «κανένας υπάλληλος της ΕΥΠ δεν θα κατέστρεφε έναν φάκελο παρακολούθησης αν δεν είχε ρητή εντολή», εκτιμώντας πως ακόμη και αν καταστράφηκε ο φάκελος Ανδρουλάκη, οι γραπτές σημειώσεις επί των συνακροάσεων «πρέπει να υπάρχουν».

Το γραπτό υλικό καταστρέφεται μετά δύο χρόνια, όχι σε ένα χρόνο, φέρεται να είπε ο Γιάννης Ρουμπάτης.

Ο Γιάννης Ρουμπάτης φέρεται ακόμα να είπε πως για ένα πρόσωπο σαν τον Νίκο Ανδρουλάκη θα έπρεπε να υπάρχει τόμος πληροφοριών για να δικαιολογεί παρακολούθηση και πως η ΕΥΠ δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για ίδιον όφελος πολιτικών.

Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως ο Γιάννης Ρουμπάτης τόνισε πως υιοθετεί πλήρως την ανάλυση του Ευάγγελου Βενιζέλου περί μη νομιμότητας της παρακολούθησης βουλευτή ή ευρωβουλευτή, ενώ φέρεται να είπε πως την καθιστά κομμάτι της κατάθεσης του.

Εν αρχή… Δραβίλλας

Υπενθυμίζεται πως πρώτος ο διοικητής της ΕΥΠ επί Σαμαρά, Θεόδωρος Δραβίλλας, αποδόμησε την κυβερνητική επίκληση περί απορρήτου.

Και αυτό γιατί με τα όσα φέρεται να δήλωσε κατά την χθεσινή παρουσία του στην συνεδρίαση της Εξεταστικής εκθέτουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη για όσα υποστηρίζει το διάστημα από την αποκάλυψη του θέματος μέχρι σήμερα. Κυρίως με το γεγονός ότι, όπως προκύπτει από τις πληροφορίες, δεν «κρύφτηκε» πίσω από το απόρρητο.

Και έτσι, αφενός «άδειασε» τον μέχρι πρότινος επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, Παναγιώτη Κοντολέοντα, ο οποίος δύσκολα θα μπορέσει να επικαλεστεί το απόρρητο όταν βρεθεί απέναντι στην Εξεταστική. Αφετέρου, με την στάση του, όπως καταγράφεται από τις πληροφορίες και τα όσα φέρεται να δήλωσε, «άδειασε» και την άποψη της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία είχε δηλώσει πρόσφατα πως «όποιος θα τα πει πάει για κακούργημα. Αν παραβιαστεί το απόρρητο θα πάνε 10 χρόνια φυλακή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Φωτιά τώρα στην Τανάγρα - Κινητοποίηση της πυροσβεστικής
Ο Κώστας Καζάκος δωρίζει το σώμα του στην Ιατρική Σχολή Αθηνών
Chevron Right