Η χώρα δεν πρόκειται να διαθέσει κρίσιμο επιχειρησιακό υλικό των Ενόπλων Δυνάμεων δήλωσε ο Νίκος Παναγιώτοπουλος από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Τσίπρα περί αποδυνάμωσης της εθνικής άμυνας στα νησιά του Αιγαίου με την μεταφορά τεθωρακισμένων στην Ουκρανία.
Ο υπουργός Άμυνας επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «όλοι γνωρίζουν, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας που εκφράζει προβληματισμούς μέσω διαφόρων κύκλων, ότι η Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια έχει επιδοθεί σε προσπάθεια να εξοπλιστεί, να ενισχυθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις και η συνολική αποτρεπτική ισχύς της. Όλοι το αναγνωρίζουν εκτός από εσάς που λίγο πολύ μας λέτε ότι υπονομεύουμε την εθνική ασφάλεια της χώρας. Ε, όχι, είναι άδικη και εξωφρενική η κριτική σας και απαράδεκτη η στάση σας».
Αναφερόμενος στην συμφωνία με την Γερμανία για τα Marder ο υπουργός Άμυνας σημείωσε πως «ήταν επωφελής συμφωνία για τη χώρα αφού δίνουμε εξοπλισμό και τον αντικαθιστούσε με καλύτερου τύπου», λέγοντας πως με τους Γερμανούς στη δωρεά συμπεριλαμβάνονται πυρομαχικά και ανταλλακτικά, καθώς και η μεταφορά τους δωρεάν στη χώρα μας.
Σημείωσε ακόμα πως δεν υπάρχει το παραμικρό κενό στα νησιά από τη μεταφορά οπλισμού στην Ουκρανία. Όπως είπε ο Νίκος Παναγιώτοπουλος, τα πρώτα 20 σοβιετικά, παλαιού τύπου τεθωρακισμένα BMP (από τα συνολικά 40) βρίσκονται ήδη στην Βόρεια Ελλάδα προκειμένου από εκεί να μεταφερθούν στην Ουκρανία ενώ τα πρώτα 10 Marder θα φτάσουν στη χώρα έως τις 21 Οκτωβρίου. «Η ανάπτυξη τους σε μονάδες έχει σχεδιαστεί από το ΓΕΕΘΑ ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό κενό», ενώ, ολοκληρώνοντας την απάντηση του ανέφερε πως το υπουργείο Άμυνας εξετάζει, οικονομικά, πρόταση της εταιρείας Rheinmetall μέσω της οποίας η Ελλάδα μπορεί να αποκτήσει ακόμα 100 τεθωρακισμένα Marder.