Την πρώτη της απάντηση δίνει η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου ύστερα από την ανακοίνωση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τα emails που έστειλε μαζικά σε Έλληνες του εξωτερικού ζητώντας να την υποστηρίξουν στις ευρωεκλογές.
Σε ανάρτησή της στο Χ, η ευρωβουλευτής της ΝΔ υποστηρίζει πως θα συνεργαστεί με την Αρχή και δηλώνει πως η έρευνα είναι «καλοδεχούμενη».
«Η διερεύνηση από την ΑΠΔΠΧ του θέματος που αφορά στην αποστολή από το γραφείο μου ενημερωτικών email είναι καλοδεχούμενη από εμένα. Θα συνεργαστώ με την Αρχή σε ό,τι μου ζητηθεί ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια», γράφει στην ανάρτησή της.
Νωρίτερα, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σε ανακοίνωση της ανέφερε: «Προς απάντηση ερωτημάτων που έχουν τεθεί από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη φερόμενη αποστολή ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας από ευρωβουλευτή σε απόδημους Έλληνες ενόψει των Ευρωεκλογών, η Αρχή ανακοινώνει ότι, κατόπιν και της υποβολής μεγάλου αριθμού σχετικών καταγγελιών, κίνησε άμεσα διαδικασία εξέτασης του θέματος».
Υπενθυμίζεται πως τα τελευταία 24ωρα υπήρξε σωρεία επώνυμων καταγγελιών Ελλήνων του εξωτερικού από ολόκληρο τον κόσμο, και όχι μόνο από την ΕΕ, σχετικά με αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων από την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία ζητάει την ψήφο τους στις εκλογές.
Οι αντιδράσεις μάλιστα δεν προέκυψαν μόνο από τους απόδημους ή την αντιπολίτευση, αλλά και από το εσωτερικό της ΝΔ και συγκεκριμένα από τους συνυποψήφιους της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, οι οποίοι διερωτώνται εάν η ευρωβουλευτής απέκτησε πρόσβαση – και με ποιον τρόπο – στους καταλόγους εκλογέων εξωτερικού.
Στην υπόθεση ενεπλάκη και η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, καθώς η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου ισχυρίστηκε πως «όταν πολιτεύεται κανείς έχει το δικαίωμα να πάει στο Υπουργείο Εσωτερικών και να ζητήσει τους εκλογικούς καταλόγους. Οι εκλογικοί κατάλογοι δεν έχουν όλα τα στοιχεία αλλά έχουν τα ονόματα των ανθρώπων».
«Το Υπουργείο Εσωτερικών δεν παρέχει διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) εκλογέων σε υποψήφιους ή κόμματα, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών και της Νίκης Κεραμέως, θέλοντας να πάρει αποστάσεις από τις πρακτικές της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου. Μάλιστα φέρεται η υπουργός να έχει διαβεβαιώσει το Μαξίμου πως τα στοιχεία δεν διέρρευσαν από τα δικά του συρτάρια.