Τροπολογίες υπέρ ΣΕΒ καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Φωτογραφικές τροπολογίες υπέρ ΣΕΒ καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ - Σύσσωμη αποχώρησε η αντιπολίτευση από την αίθουσα της Βουλής, με διαμαρτυρίες
Τροπολογίες υπέρ ΣΕΒ καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει ο

19:23 - 08/08/2019
Τελευταία ενημέρωση: 21:41 - 08/08/2019

Για τροπολογίες, «πέντε λεπτά πριν τη λήξη της διαδικασίας που καταργούν τον πυρήνα της φιλεργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ» και που η κυβέρνηση «έφερε αιφνιδιαστικά» έκανε λόγο ο Αλ. Τσίπρας, με ανάρτησή του στο Facebook.

Αναφερόμενος στις εκπρόθεσμες τροπολογίες Βρούτση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «καταργούν την υποχρέωση των εργοδοτών να αιτιολογούν απολύσεις καθώς και την ευθύνη εργολάβων/υπεργολάβων απέναντι στους εργαζόμενούς τους».

«Νομοθετούν καθ΄ υπαγόρευση του ΣΕΒ και δεν τολμούν να υπερασπιστούν την επιλογή τους. Στα κλεφτά φέρνουν μνημονιακές τροπολογίες, μετά τα μνημόνια», σχολιάζει ακόμη για την κυβέρνηση, για να συμπληρώσει πως «ο ελληνικός λαός και οι εργαζόμενοι τους έχουν πάρει χαμπάρι».

Σχόλιο Αχτσιόγλου

«Με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, εκτός διαδικασίας και πέντε λεπτά πριν κλείσει η συζήτηση στη Βουλή, ο κ. Βρούτσης επιχείρησε να καταργήσει κορυφαίας σημασίας ρυθμίσεις για τα εργασιακά που θέσπισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει σε δήλωση της και η Έφη Αχτσιόγλου, αρμόδια τομεάρχης και βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Συγκεκριμένα, το αιτιολογημένο των απολύσεων, την προστασία των εργαζομένων στις εργολαβίες και τις ευνοϊκές προθεσμίες υπέρ των εργαζομένων που διεκδικούν τα δικαιώματά τους με την παρέμβαση του ΣΕΠΕ. Εκτελώντας προφανώς συμβόλαιο με το ΣΕΒ», σχολιάζει η ίδια.

Σημειώνεται πως η κίνηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση να καταθέσει δύο τροπολογίες στο παρά πέντε της ψηφοφορίας για το διυπουργικό νομοσχέδιο προκάλεσε νωρίτερα και τις αποχωρήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Τοποθέτηση Χαρίτση

«Σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο. Μετά από 30 ώρες επίπονης κοινοβουλευτικής διαδικασίας, ο υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης φέρνει πραξικοπηματικά δύο τροπολογίες, οι οποίες ουσιαστικά καταργούν τον πυρήνα της φιλεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε μετά την αποχώρηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

«Με τις τροπολογίες αίρεται το αιτιολογημένο των απολύσεων και η προστασία των εργαζομένων στις εργολαβίες. Είναι τροπολογίες οι οποίες εξυπηρετούν ξεκάθαρα μεγάλα εργοδοτικά συμφέροντα. Επί της ουσίας πρόκειται για διατάξεις μνημονιακές οι οποίες έρχονται μετά την ολοκλήρωση των μνημονίων. Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι ο ελληνικός λαός δεν παίρνει χαμπάρι αυτές τις μεθοδεύσεις. Πλανώνται πλάνη οικτράν. Ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται και θα αντισταθεί σε αυτή τη μεθόδευση», δήλωσε ο Αλέξης Χαρίτσης.

{https://youtu.be/O_E4DzVxYHg}

Tweet για τη «(Ν)τροπολογία»

Λίγο νωρίτερα, ο Αλ. Χαρίτσης κοινοποίησε τίτλο δημοσιεύματος ηλεκτρονικού ΜΜΕ στο twitter, ο παρατηρώντας πως «στις 16:32» αναρτάται «δημοσίευμα που προλειαίνει το έδαφος» και «στις 17:30 κατατιθεται η σχετική (Ν)τροπολογία».

«Σύμπτωση θα είναι...», καταλήγει το σχόλιο του.

Η σχετική ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ:

{https://twitter.com/alexischaritsis/status/1159486060063338501}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων