Πολιτική

Μάντζος: Η αναβάθμιση της κυβερνητικής εκπροσώπησης κλείνει το μάτι και στη φιλοβασιλική πτέρυγα της ΝΔ

«Είναι εξαιρετικά προβληματικό να υπάρχουν δημόσιες τοποθετήσεις Υπουργών που αλλάζουν την Ιστορία» τόνισε ο Δημήτρης Μάντζος

Συνέντευξη στον ΑΝΤ1 παραχώρησε το πρωί του Σαββάτου ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, ο οποίος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στη δημόσια συζήτηση των ημερών γύρω από το τελετουργικό της κηδείας του Κωνσταντίνου και σημείωσε ότι «είναι μια δυναστεία και ένας θεσμός που καταδικάστηκε από τον ελληνικό λαό στον κρίσιμο χρόνο».

«Δεν χωρούν μικροψυχίες ούτε μικροπρέπειες στην ανθρώπινη απώλεια. Το πολιτειακό, όμως, έχει λυθεί εδώ και πολλές δεκαετίες. Έχει κριθεί και αξιολογηθεί ο θεσμός και η εν λόγω δυναστεία, όχι μόνο από την Ιστορία αλλά και από τον λαό. Δεν μπορεί να ξεχάσει κανείς τον ρόλο της βασιλείας επί εποχής Ελευθερίου Βενιζέλου στον Εθνικό Διχασμό. Προφανώς στην εποχή του Γεωργίου Παπανδρέου με τα Ιουλιανά, με την αποστασία, με το στρώσιμο του δρόμου στη Δικτατορία του ’67» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μάντζος.

«Εξαιρετικά προβληματικό να υπάρχουν δημόσιες τοποθετήσεις Υπουργών που αλλάζουν την Ιστορία» 

Εντόπισε αμηχανία στις αντιδράσεις από μέρους της Κυβέρνησης. «Για να το πω και χαριτολογώντας, τα γραφεία των Υπουργών ψάχνουν εναγωνίως ραντεβού εκτός Ελλάδας για να μην βρεθούν στη δυσάρεστη θέση να αποφασίσουν τη Δευτέρα το πρωί αν θα ανέβουν στο Τατόι» παρατήρησε ο κ. Μάντζος και συμπλήρωσε ότι «η αμηχανία αποτυπώνεται και από τη διαχείριση σε επίπεδο εκπροσώπησης. Το να παραστεί η Υπουργός Πολιτισμού σε μια ιδιωτική τελετή επειδή το Τατόι είναι στο χαρτοφυλάκιο εποπτείας της, είναι κατανοητό. Το να αναβαθμίζεται η εκπροσώπηση στο πρόσωπο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης -ο οποίος δεν είναι ένας διακοσμητικός ρόλος, αλλά είναι ο αντ’ αυτού του Πρωθυπουργού- είναι μια ηθελημένη επιλογή της Κυβέρνησης να κλείσει το μάτι και στη μια πλευρά και στην άλλη. Όταν το πρώτο εικοσιτετράωρο ανακοινώθηκε το αυτονόητο ότι θα είναι μια ιδιωτική τελετή, ειπώθηκε πως η Κυβέρνηση Μητσοτάκη κλείνει προεκλογικά το μάτι στο Κέντρο. Με την αναβάθμιση της εκπροσώπησης -πάλι προεκλογικά- κλείνει το μάτι και στη φιλοβασιλική πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας» κατέληξε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

«Είναι εξαιρετικά προβληματικό να υπάρχουν δημόσιες τοποθετήσεις Υπουργών που αλλάζουν την Ιστορία» σχολίασε ο κ. Μάντζος αναφορικά με τους δημόσιους χαρακτηρισμούς “Βασιλιάς”. «Είναι τέως Βασιλιάς γιατί ο λαός το αποφάσισε κυρίαρχα, ελεύθερα και δημοκρατικά. Αυτό είναι σαφές αν μη τι άλλο από το 1974, θα έπρεπε, λοιπόν, να είναι εξ ίσου σαφές και το 2023» είπε.

Κληθείς να σχολιάσει την αποστροφή του Υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, ότι η κυβερνητική απόφαση για την κηδεία του Κωνσταντίνου υπαγορεύτηκε προκειμένου να μην ξεσηκωθεί η αντιπολίτευση με συλλαλητήρια στο Σύνταγμα, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε ότι «κλονίζει το θεμέλιο της απόφασης της Κυβέρνησης. Όλοι είπαμε πως ήταν αυτονόητο να μην κηδευτεί ο τέως Βασιλιάς ως αρχηγός κράτους, γιατί δεν είναι. Αν όμως η απόφαση ερείδεται σε κριτήρια ασφάλειας, για να μην κάψει η Αριστερά την Αθήνα ή να μην πολιορκήσει τη Μητρόπολη, τότε αυτό αλλάζει. Ας μας πει η Κυβέρνηση με ποια κριτήρια τελικά έλαβε την απόφαση. Είναι αυτονόητη απόφαση μιας κοινοβουλευτικής δημοκρατίας ή προϊόν στάθμισης;» τόνισε ο κ. Μάντζος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Κρήτη: Παρίστανε τον Κιάνου Ριβς και «έφαγε» 150.000 ευρώ από μία γυναίκα
Δεν θα πάνε οι «καραμανλικοί» στην κηδεία του τέως
Chevron Right