Μία από τις συνέπειες του χαμηλού ποσοστού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν να μείνουν εκτός Βουλής ορισμένα από τα «βαριά» ονόματα του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που το ποσοστό ενσωμάτωσης πλησιάζει το 100%.
Το ισχυρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας συρρικνώσει τις έδρες που λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ονόματα όπως ο Νίκος Φίλης, ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Κώστας Ζαχαριάδης βρίσκονται εκτός Βουλής.
Ειδικότερα, στην Α' Αθηνών, ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,73% λαμβάνει 3 έδρες, με τους Νάσο Ηλιόπουλο, Δημήτρη Τζανακόπουλο να έχουν σημαντικό προβάδισμα για τις δύο πρώτες, την τρίτη κρατά οριακά ο Νίκος Βούτσης, ενώ εκτός βρίσκεται ο Νίκος Φίλης.
Στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λαμβάνει 3 έδρες, με τους Αθηνά Λινού και Ευκλείδη Τσακαλώτο να έχουν αποσπαστεί για τις δύο πρώτες, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπουλου έχει οριακά την τρίτη, ενώ οι Κώστας Ζαχαριάδης και Πάνος Σκουρλέτης μένουν εκτός με τα τρέχοντα δεδομένα.
Στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει, επίσης, 3 έδρες, με τους Έφη Αχτσιόγλου, Ρένα Δούρου και Γιάννη Δραγασάκη να έχουν προβάδισμα, ενώ οι Χαρά Καφαντάρη και Δημήτρης Βίτσας μένουν εκτός.
Στν Νότιο Τομέα Αθηνών, οι έδρες που λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τέσσερις και αυτοί που προηγούνται είναι οι Νίκος Παππάς, Ραλλία Χρηστίδου, Θεανώ Φωτίου και Γιάννης Μουζάλας. Εκτός βρίσκονται οι Γιάννης Μαντζουράνης και Βασιλική Κατριβάνου.
Στην Α' Πειραιά όπου ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει μια έδρα, προηγείται ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ ο Θόδωρος Δρίτσας που τον ακολουθεί, κινδυνεύει να μείνει εκτός Βουλής, αν ο αρχηγός του κόμματος επιλέξει να την κρατήσει τον εαυτό του.
Στη Β' Πειραιά, τις δύο έδρες της αξιωματικής αντιπολίτευσης κερδίζουν οι Νίνα Κασιμάτη και Γιάννης Ραγκούσης, ενώ μένει εκτός ο Τρύφων Αλεξιάδης.
Στην Ανατολική Αττική, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει δύο έδρες, τις οποίες κερδίσουν, κατά τα φαινόμενα οι Γιώργος Καραμέρος και Χρήστος Σπίρτζης, ενώ μένει εκτός ο Νάσος Αθανασίου.
Στη Δυτική Αττική, ο Γιώργος Τσίπρας φαίνεται να κερδίζει τη μία έδρα του κόμματος.
Όσον αφορά τη Βόρεια Ελλάδα, στην Α' Θεσσαλονίκης, οι Κατερίνα Νοτοπούλου, Ράνια Θρασκιά, Χρήστος Γιαννούλης και Γιάννης Αμανατίδης καταλαμβάνουν τις τέσσερις έδρες της περιφέρειας, ενώ εκτός μένει ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.
Στη Β' Θεσσαλονίκης ξεκάθαρο προβάδισμα τις δύο έδρες του κόμματος έχουν οι Σωκράτης Φάμελλος και Δώρα Αυγέρη.
Στην Κρήτη και στα Χανιά, τη μια έδρα κερδίζει ο Παύλος Πολάκης, ενώ μένει εκτός ο Γιώργος Σταθάκης. Την ίδια στιγμή, στο Ρέθυμνο το κόμμα χάνει την έδρα, με συνέπεια να μένει εκτός ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.
Στην Ηλεία εκτός Βουλής μένει ο Μάκης Μπαλαούρας.