Κυβέρνηση για ΣΥΡΙΖΑ - Θάνου: Υπερασπίζονται την εκλεκτή τους ακόμη κι όταν η Δικαιοσύνη αποφαίνεται

Νέα αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και μείζονος αντιπολίτευσης ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης με αφορμή την παύση των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Κυβέρνηση για ΣΥΡΙΖΑ - Θάνου: Υπερασπίζονται την εκλεκτή τους ακόμη κι όταν η Δικαιοσύνη αποφαίνεται
iEidiseis

iEidiseis

18:33 - 03/09/2019
Τελευταία ενημέρωση: 18:40 - 03/09/2019

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε γνωμοδότηση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) η οποία καταδεικνύει, θεωρεί, την αθέμιτη παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας σε ό,τι αφορά το ζήτημα της παύσης των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

«Ο κ. Μητσοτάκης είχε να επιλέξει ανάμεσα στην εξυπηρέτηση συμφερόντων που θίχτηκαν από τις έρευνες της Επιτροπής Ανταγωνισμού και στην τήρηση της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας», επεσήμανε ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Επέλεξε το πρώτο. Δεν μας εξέπληξε. Ο διασυρμός από αυτή τη θεσμική εκτροπή δεν είναι μόνο προσωπικός, είναι και εθνικός», κατέληξε.

Κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας τη σχετική ανακοίνωση της Κουμουνδούρου σχετικά με την Επιτροπή Ανταγωνισμού και την κ. Θάνου, ανέφεραν τα εξής:

«Στον ΣΥΡΙΖΑ σκοπίμως αγνοούν τη μόνη αυθεντική ερμηνεία που είναι αυτή της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης. Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε ομόφωνα σήμερα τις αιτήσεις αναστολών της κυρίας Θάνου. Στον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, συνεχίζουν να υπερασπίζονται την εκλεκτή τους ακόμη κι όταν η Δικαιοσύνη αποφαίνεται. Άλλη μια απόδειξη γιατί η Επιτροπή Ανταγωνισμού με την κυρία Θάνου επικεφαλής δεν θα μπορούσε να λειτουργεί ανεξάρτητα, αλλά ως κομματικό παράρτημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Όχι» από το ΣτΕ στην αίτηση αναστολής της Βασιλικής Θάνου

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων