Πολιτική

Και το ΚΚΕ ρίχνει ευθύνες στον Τσίπρα για την ακύρωση του debate

«Το debate θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αν ο κ. Τσίπρας είχε παραμείνει στην αρχική συμφωνία των κομμάτων για την 1η Ιουλίου, την οποία ο ίδιος ακύρωσε επικαλούμενος λόγους “κόπωσης” και την οποία ο ίδιος επανέφερε ξαφνικά μετά από 3 ημέρες, παρά το γεγονός ότι η δυσκολία εξεύρεσης νέας κοινής ημερομηνίας είχε διαφανεί ήδη από την προηγούμενη Παρασκευή» αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ για τη δήλωσή του Αλ. Τσίπρα σχετικά με το debate.

«Είναι γνωστό στα μέλη της Διακομματικής Επιτροπής ότι το ΚΚΕ άλλαξε δύο φορές το πρόγραμμα κεντρικών συγκεντρώσεών του, για να βρεθούν οι ημερομηνίες και να διευκολυνθεί η πραγματοποίηση του debate. Θεωρούμε την προεκλογική δραστηριότητα του ΚΚΕ πολύ σοβαρή υπόθεση για να εξαρτάται απ’ τα καπρίτσια και τους τακτικισμούς του κ. Τσίπρα, που όπως αποδεικνύει η πορεία των γεγονότων και η πολιτική εκμετάλλευση που γίνεται, μάλλον συνειδητά μεθόδευσε ο ίδιος αυτή την εξέλιξη», καταλήγει το σχόλιο του Περισσού.

Υπενθυμίζεται πως ακυρώθηκε οριστικά το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου, καθώς στη σημερινή συνεδρίαση της διακομματικής δεν έγινε κατορθωτό να βρεθεί κοινή ημερομηνία για τη διεξαγωγή του, όπως αναφέρει σχετικά δημοσίευμα του ΑΠΕ.

Σημειώνεται ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί η πραγματοποίηση την 1η Ιουλίου. Ωστόσο, η αδυναμία συμφωνίας στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τους Ευρωπαίους αξιωματούχους που καταλάβουν ηγετικές θέσεις στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, π.χ. προεδρία της Κομισιόν, είχε ως αποτέλεσμα να αποφασιστεί νέα έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για τις 30 Ιουνίου, γεγονός που ενδεχομένως να μην επιτρέψει στον κ. Τσίπρα να είναι παρών.

«Ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει τη διαθεσιμότητα του για τη διεξαγωγή του debate το βράδυ της 1ης Ιουλίου ακόμη κι αν χρειαστεί να μεταφερθεί κατευθείαν από το αεροπλάνο στο στούντιο προκειμένου να μην ακυρωθεί η κρίσιμη αυτή τηλεοπτική αντιπαράθεση», τόνισε αργότερα η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, από την πλευρά  της, και κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να φανούν συνεπείς στην αρχική δέσμευσή τους να γίνει το debate την 1η Ιουλίου.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Γερουλάνος σε Γεωργιάδη: Πηγαίνετε στον βούρκο
ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις ενάντια στην Τεχεράνη
Chevron Right