Πρόταση δυσπιστίας: Απορρίφθηκε με 159 «όχι» - 141 ψήφισαν «ναι»

Πρόταση δυσπιστίας: Απορρίφθηκε με 159 «όχι» - 141 ψήφισαν «ναι»

Με ψήφους 159 κατά και 141 υπέρ δεν πέρασε στη Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Λεπτό προς λεπτό όλα όσα προηγήθηκαν μέσα από το blog του iEidiseis.gr.
EUROKINISSI

16:57 - 28/03/2024
Τελευταία ενημέρωση: 23:30 - 28/03/2024

Κορυφώθηκε η συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ, Πλεύσης Ελευθερίας και Νέας Αριστεράς. Οι πολιτικοί αρχηγοί μίλησαν με τον Κ. Μητσοτάκη να κλείνει τη συζήτηση με επίθεση στα κόμματα της αντιπολίτευσης που στήριξαν την πρόταση.

Λεπτό προς λεπτό όλα όσα έγιναν στη Βουλή κατά την τριήμερη διαδικασία μέχρι την ονομαστική ηλεκτρονική ψηφοφορία μέσα από το Blog του iEidiseis.gr.


LIVE

  • Με ένταση και ανταλλαγή «πυρών» ολοκληρώθηκε η συζήτηση στη Βουλή

    23:15:47

    Χωρίς να αναφερθεί στην ταμπακιέρα και να εξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν στον «αποκεφαλισμό» των δυο υπουργών και στενών συνεργατών του, Σταύρου Παπασταύρου και Γιάννη Μπρατάκου (δείτε ΕΔΩ), ο Κυριάκος Μητσοτάκης (δείτε ΕΔΩ) επιχείρησε, με την ομιλία του στη Βουλή, να κάνει ρελάνς στο μπαράζ των αποκαλύψεων των τελευταίων εβδομάδων που κλυδωνίζουν την κυβέρνηση του σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αναπτερώσει το «γαλάζιο» ηθικό, το οποίο δέχεται την κοινωνική αποδοκιμασία με βασική αιχμή τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

    Σε αυτό το κλίμα της σκληρής πόλωσης, δίνοντας επί της ουσίας το στίγμα με το οποίο θα κινηθούν τα κομματικά επιτελεία στην προεκλογική περίοδο των ευρωεκλογών, ολοκληρώθηκε στη Βουλή η τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσαν το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας. Η πρόταση δυσπιστίας απορρίφθηκε με 141 υπέρ και 159 κατά. Με την κυβερνητική πλειοψηφία συντάχθηκε ο ανεξάρτητος, προερχόμενος από τους Σπαρτιάτες, Χάρης Κατσιβαρδάς.

    Ισχυρές βολές για Παπασταύρου και Μπρατάκο

    Να δώσει απαντήσεις ζήτησαν από τον πρωθυπουργό οι πολιτικοί αρχηγοί για μια σειρά από ανοιχτά ζητήματα, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπήκε στο στόχαστρο τους για το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του iEidiseis (δείτε ΕΔΩ)αποκαλυπτικό δημοσίευμα του iEidiseis (δείτε ΕΔΩ)αποκαλυπτικό δημοσίευμα του iEidiseis (δείτε ΕΔΩ) για τα δυο κυβερνητικά στελέχη, ρεπορτάζ που ουσιαστικά έφεραν εκτός κυβερνητικού σχήματος τους Σταύρο Παπασταύρου και Γιάννη Μπρατάκο. Η είδηση για την καρατόμηση των δυο υπουργών «έφτασε» στη Βουλή κατά τη διάρκεια των τοποθετήσεων των πολιτικών αρχηγών με κυβερνητικές πηγές να αναφέρουν πως «η συμμετοχή σε μια κοινωνική συνάντηση έστειλε το λάθος μήνυμα».

    «Δεν τα κατάφεραν στην αποστολή τους; Ή δε γνωρίζατε ότι πήγαν στη συνάντηση με μεγάλο επιχειρηματία;» είπε ο Σωκράτης Φάμελλος (δείτε ΕΔΩ) και βάζοντας ευθέως στο στόχαστρο τον πρωθυπουργό πρόσθεσε πως «το ερώτημα λοιπόν είναι: γνωρίζετε τι γίνεται στο Μαξίμου ή όχι; Αν γνωρίζατε ήσασταν υπεύθυνος για την αποστολή, αν δεν γνωρίζατε, δε γνωρίζετε τι κάνει η κυβέρνηση και είστε επικίνδυνος για πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκη».

    Ο Νίκος Ανδρουλάκης (δείτε ΕΔΩ), από την πλευρά του, επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας: «Ποια συμφέροντα καταγγέλλετε; Αυτά που το πρωί της Κυριακής λέγατε πως θέλανε να σας ρίξουν και το βράδυ πίνανε ποτάρες, όπως διάβασα, με τα ίδια συμφέροντα;» και πρόσθεσε: «Καπνίζανε πούρα οι κύριοι Παπασταύρου και Μπρατάκος ή τους στείλατε να καπνίσουν την “Πίπα της Ειρήνης”». Κλιμακώνοντας τον τόνο της επίθεσης του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε πως «αν αυτά που λέμε δεν σας ακουμπούν δεν θα είχαν παραιτηθεί οι δυό σας συνεργάτες», λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά πως «ο πυρήνας της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου».

    Στο σημείο αυτό ολοκληρώθηκε η ενημέρωση για τη συζήτηση της πρότασης μομφής μέσα από το blog του iEidiseis.gr. Ευχαριστούμε που επιλέξατε το iEidiseis.gr για την ενημέρωσή σας.

    Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

  • Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης με 159 «όχι»

    23:04:05

    Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης με 159 «όχι».

    Όπως ανακοίνωσε το προεδρείο της Βουλής, υπέρ της πρότασης ψήφισαν 141 βουλευτές.

  • Η Ευδοκία Τσαγκλή στα θεωρεία της Βουλής - Δείτε εικόνες

    22:53:46

    Η Ευδοκία Τσαγκλή, επιζήσασα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη που έχει κάνει 25 χειρουργεία παρακολούθησε τη συζήτηση από τα θεωρεία της Βουλής

    eydokia_tsagkli1_9082f.jpgeydokia_tsagkli2_9074b.jpg

  • Τα πηγαδάκια μετά την ομιλία Μητσοτάκη - Δείτε εικόνες

    22:45:20

    bouli_protasi_dyspistias_a42e3.jpgboyli_mitsotakis1_fabcb.jpgboyli_mitsotakis2_59924.jpgboyli_mitsotakis3_217ad.jpgboyli_mitsotakis4_a731a.jpgboyli_mitsotakis5_fff30.jpgboyli_mitsotakis6_b2cf9.jpg

  • Ολοκληρώθηκαν οι ομιλίες, σε εξέλιξη η ψηφορία για την πρόταση δυσπιστίας

    22:30:45

    Ολοκληρώθηκαν οι ομιλίες στη Βουλή, σε εξέλιξη η ψηφορία για την πρόταση δυσπιστίας

  • Μητσοτάκης: Ζητώ να καταψηφίσετε την πρόταση δυσπιστίας

    22:23:27

    Ζητώ να καταψηφίσετε την πρόταση δυσπιστίας, είπε κλείνοντας την ομιλία του ο Κ. Μητσοτάκης.

    «Να στηρίξετε την κυβέρνηση που παρά τις δυσκολίες πάει τη χώρα σταθερά, μπροστά».

  • Μητσοτάκης στη Βουλή: Δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο

    22:15:36

    Δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο είπε ο κ. Μητσοτάκης, με τους βουλευτές της πλειοψηφίας να χειροκροτούν.

    Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε κάποτε αναρωτηθεί «ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο». Η απάντηση έχει δοθεί: Ο κυρίαρχος λαός και όχι τα φουσκωμένα πορτοφόλια, όπως είπε «φωτογραφίζοντας» το συγκρότημα Μαρινάκη.

    Όπως είπε:

    Αν κάποιος επιχειρηματίας έχει πολιτικές βλέψεις, ας εμφανιστεί στην πολιτική αρένα, μόνοι τους όμως, όχι δι' αντιπροσώπων. Ας εμφανιστούν, να μετρηθούν και να συγκριθούν.

    Δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο όχι τα φουσκωμένα πορτοφόλια. Όσοι νομίζουν ότι είναι όλοι εξαγοράσιμοι, είναι βαθιά νυχτωμένοι.

    Ως φιλελεύθερος πολιτικός υποστηρίζω διακριτές ευθύνες και τα όρια σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία

    Οι κυβερνήσεις είναι εκείνες που ορίζουν τους κανόνες και αυτό οδηγεί ενίοτε σε συγκρούσεις.

    Δεν είναι καινούργιο αυτό. Έχουμε ζήσει διαπλεκόμενα και εποχές νταβατζήδων στη χώρα μας. Αυτή είναι η παλιά Ελλάδα που θέλουμε να αλλάξουμε.

    Σε ό,τι με αφορά, δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο στο τιμόνι του τόπου. Ψηφίζουν οι πολλοί και όχι οι λίγοι.

  • Μητσοτάκης: Είστε σε απόλυτη ταύτιση με το συγκεκριμένο συγκρότημα

    22:12:06

    Είστε σε απόλυτη ταύτιση με το συγκεκριμένο συγκρότημα, είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στο ΠΑΣΟΚ και έφερε ως παράδειγμα τα μη κρατικά Πανεπιστήμια.

  • Μητσοτάκης: Αν πιστεύετε ότι πρέπει να συσταθεί προκαταρκτική, να τεκμηριώσετε το αδίκημα

    22:09:48

    «Δεν ήθελα να αναφερθώ στον εθνικό εισαγγελέα. Φτάσατε κ. Κωνσταντοπούλου να επικαλεστείτε το μηχανοδηγό της εμπορικής αμαξοστοιχίας. Δεν ντρέπεστε να λέτε αυτά τα πράγματα; Υπάρχει πατέρας και μητέρα που σας ακούει; Πώς τολμάτε να εργαλειοποιείτε έτσι τον πόνο του παιδιού;», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Ο πρωθυπουργός ρώτησε πότε έχει κινηθεί η δικαιοσύνη με μεγαλύτερη ταχύτητα. «Ποτέ δεν κινήθηκε. Σε 34 άτομα έχει αποδώσει κατηγορίες. Έχουμε άρει το απόρρητο σε υποθέσεις ατυχημάτων. Είπα να φέρουμε διάταξη να το κάνουμε αμέσως. Την καταψηφίσατε», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

    «Τέταρτο και κρίσιμο ζήτημα. Αν είχε ολοκληρωθεί η 717 το δυστυχήμα δεν θα είχε συμβεί. Ναι, είναι πολύ πιθανό, θα ήταν πολύ πιο δύσκολο να συμβεί αυτό το δυστύχημα. Συμφωνώ, το έχω πει και εγώ. Τοπικά λειτουργούσε σύστημα και ο σταθμάρχης έβλεπε ότι το τρένο ήταν στη λάθος γραμμή», πρόσθεσε.

    Αναφερόμενος στο θέμα της 717 είπε ότι υπεγράφη το 2014 και έπρεπε να ολοκληρωθεί το 2016 και ο κ. Σπίρτζης είχε κάνει 6 παρατάσεις. «Δεν κάνατε μόνο αυτά. Τη σπάσατε σε δύο κομμάτια και μας κληροδοτήσατε σύμβαση με πάρα πολλά προβλήματα. Και ο υπουργός πήρε απόφαση. Ή θα καταργούσε τη σύμβαση ή θα πήγαινε ολοκληρώνοντας την 717. Η απόφαση ήταν να ολοκληρωθεί όσο πιο σύντομα. Δεν μπορεί να κατηγορείτε για καθυστέρηση και να λέτε ότι έπρεπε να γίνει δεκτή η εισήγηση να ξεκινήσει από την αρχή», συνέχισε.

    Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην Ευρωπαία εισαγγελέα. «Η αρμοδιότητα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας περιορίζεται σε πράξεις που θίγουν τα οικονομικά της ΕΕ», σημείωσε και ανέφερε: «για όλα τα υπόλοιπα πήρε τις απαντήσεις της από τον Άρειο Πάγο γιατί αφορούν το Σύνταγμα και την ελληνική δικαιοσύνη. Έχει ξεπεράσει το όριο της αρμοδιότητάς της. Σας φάνηκε χρήσιμη γιατί υποψήφιος ευρωβουλευτής σας είπε να φέρουμε και την Ευρωπαία εισαγγελέα για να ρίξουμε την κυβέρνηση».

    «Υπουργοί, εννοείτε, ότι ευθύνονται για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Για να κατηγορηθεί κάποιος για ποινικές ευθύνες το σύνταγμα απαιτεί κατηγορητήριο και προανακριτική επιτροπή. Ο κ. Φάμελλος είπε να κάνουμε προκαταρκτική αφηρημένα, χωρίς κατηγορητήριο. Μου θυμίζει τον κ. Πολάκη ο οποίος έλεγε να βάλουμε φυλακή κάποιον πολιτικό μπας και σωθούμε. Αυτό είναι το κράτος δικαίου στη δική σας αντίληψη; Αν υπάρχει αιτιώδης συνάφεια μεταξύ της μη ολοκλήρωσης μιας δημόσιας σύμβασης και μιας τραγωδίας, τότε ρωτώ, όταν ο ίδιος ο εισαγγελέας στην αγόρευση για το Μάτι είπε ότι αν είχαμε το 112, θα είχαν σωθεί ζωές, ζητήσαμε να αποδοθούν ποινικές ευθύνες στον κ. Παππά; Και γελάτε κιόλας..», ανέφερε.

    Είπε, επίσης, ότι ο δρόμος Πάτρας - Πύργος δεν ολοκληρώθηκε επειδή έγινε 8 κομμάτια και πήρε πέντε χρόνια για να ξαναμπεί το έργο μπροστά. «Αυτοί που έχασαν τη ζωή τους σημαίνει ότι ο κ. Σπίρτζης έχει ποινική ευθύνη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας; Η απάντηση είναι όχι», υπογράμμισε.

    «Αν πιστεύετε ότι πρέπει να συσταθεί προκαταρκτική, να τεκμηριώσετε το αδίκημα και να το συζητήσουμε. Και μιας μιλάμε για το άρθρο 86 του Συντάγματος. Το 2007 ήμουν νεοεκλεγμένος βουλευτής. Μαζί με πολύ λίγους άλλους πρωτίστως της ΝΔ είχα καταθέσει πρόταση να αλλάξει και να καταργηθεί η αποσβεστική προθεσμία, ώστε να μην υπάρχει ο κίνδυνος της παραγραφής στον οποίο εμπίπτει ο υπουργός της δικής σας κυβέρνησης, ο κ. Σπίρτζης. Εμείς αλλάξαμε την παραγραφή και πήγε στα 20 χρόνια. Εμείς δεν μπορούμε να κρύφτούμε πίσω από καμία παραγραφή. Εμείς το κάναμε αυτό, δεν το κάνατε εσείς», συμπλήρωσε.

  • Μητσοτάκης: Το δημοσίευμα για την «μονταζιέρα» διαψεύθηκε

    22:00:36

    Αναφερόμενος στο δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής» για τη μονταζιέρα, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι διαψεύστηκε. Ξέραμε από τις 2 Μαρτίου ότι ο σταθμάρχης μιλούσε με δύο τρένα.

    Ένας υποψιασμένος θα έλεγε ότι ξέρατε από πριν για το δημοσίευμα, σημείωσε απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης που κατέθεσαν πρόταση δυσπιστίας.

  • Η παρατήρηση από τον Κ. Μητσοτάκη στον Ν. Ανδρουλάκη

    21:57:31

    «Ακούστε λίγο κ. Ανδρουλάκη, μην κοιτάτε συνέχεια το κινητό σας. Δεν θα ξαναμιλήσετε, οπότε δεν χρειάζεστε κατευθύνσεις».

  • Μητσοτάκης για 717: Αν είχε ολοκληρωθεί είναι πολύ πιθανό το δυστύχημα να μην είχε συμβεί

    21:47:18

    Αν είχε ολοκληρωθεί η 717 είναι πολύ πιθανό το δυστύχημα να μην είχε συμβεί. Τοπικά όμως, λειτουργούσε σύστημα και ο σταθμάρχης έβλεπε ότι δεν λειτουργούσε η γραμμή, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

  • Μητσοτάκης: Ξεπέρασε το όριο της αρμοδιότητάς της η Ευρωπαία Εισαγγελέας

    21:45:44

    Ξεπέρασε το όριο της αρμοδιότητάς της η Ευρωπαία Εισαγγελέας, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

  • Ξανά ένταση με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου - Παρέμβαση Τασούλα

    21:44:03

    Ξανά ένταση με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου εν μέσω της ομιλία του Κ. Μητσοτάκη στη Βουλή.

    Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας θέλησε να παρέμβει ξανά κατά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρόεδρο της Βουλής να καλεί σε τάξη.

    Απευθυνόμενος στην κ. Κωνσταντοπούλου, είπε: «Δεν παλεύεται αυτό».

  • Μητσοτάκης: Ουδέποτε δόθηκε εντολή για συγκάλυψη

    21:41:41

    Ουδέποτε δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη, σας κοιτώ στα μάτια και σας τα λέω

  • Μητσοτάκης: Αν ο σταθμάρχης είχε κάνει σωστά τη δουλειά του δεν θα είχε συμβεί ατύχημα

    21:34:29

    Υπάρχει ένας άνθρωπος που δεν λέει ότι αν ο σταθμάρχης είχε κάνει σωστά τη δουλειά του δεν θα είχε συμβεί ατύχημα;

  • Μητσοτάκης: Γιατί κάποιος να αλλάξει τους διαλόγους

    21:31:15

    Γιατί κάποιος να αλλάξει τους διαλόγους, αναρωτήθηκε αναφερόμενος στην «μονταζιέρα».

    Λέτε ότι η σκέψη μου ήταν να πειράξω τους διαλόγους: Ε, δεν ντρέπεστε!

    Αναλαμβάνω την ευθύνη στη μνήμη όσων χάθηκαν να πω την αλήθεια, όπως εγώ την αντιλαμβάνομαι

  • Ξανά μιλά ο Μητσοτάκης για ανθρώπινο λάθος

    21:28:58

    Μόνο οι συγγενείς των θυμάτων έχουν δικαίωμα να αδικούν ακόμη και την πολιτεία

    «Διαχρονικά κενά του κράτους συνάντησαν το ανθρώπινο λάθος»

  • Στο βήμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

    21:23:14

    Θέλω να με ακούσετε όχι μόνο με την καρδιά αλλά και με το μυαλό.

  • Φάμελλος: Όλα τα σκάνδαλα δείχνουν Μητσοτάκη - Μηχανισμός εντός ΝΔ παραβιάζει το Κράτος Δικαίου

    21:20:10

    Η κυβέρνηση έχει μαζέψει πλέον στο βιογραφικό της πολλές σκοτεινές και μαύρες σελίδες

    • Ευθύνες για το τραγικό δυστύχημα και στις οποίες προστίθεται και η συγκάλυψη, το μπάζωμα, η παραποίηση ηχητικών ντοκουμέντων
    • Υποκλοπές
    • Διαρροή προσωπικών δεδομένων

    Όλα τα σκάνδαλα δείχνουν Μητσοτάκη

    Όλα δείχνουν ένα οργανωμένο μΌλα τα σκάνδαλα δείχνουν Μητσοτάκη

    Πετύχαμε αυτές τις 3 μέρες να αποκαλυφθεί και η κυνικότητα και η συγκάλυψη

    Οφείλουμε όλοι να αντιταχθούμε στην ακροδεξιά

    και στην απαξίωση της πολιτικής

    και στην συγκάλυψη της αλήθειας και του δικαίου.

    Οφείλουμε να αναδεικνύουμε όλες τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης.

    Να διερευνήσουμε όλες τις παραβάσεις

    Και να είμαστε προσεκτικοί ώστε να μην μεθοδευτεί περαιτέρω συγκάλυψη αλλά και σχέδιο αθώωσης των υπεύθυνων πολιτικών προσώπων.

    Οφείλουμε να διεκδικούμε την ενδυνάμωση του κράτους δικαίου, των θεσμών , των ανεξάρτητων αρχών .

    Και για το λόγο αυτό συν-υποβάλλαμε και υποστηρίξαμε την πρόταση δυσπιστίας

    Δεν είμαστε όλοι ίδιοι

    Για εμάς η προοδευτική πολιτική είναι η μόνη απάντηση και αυτή που θα δώσει προοπτική στους πολίτες και τον τόπο μας.

    Σε αυτόν τον αγώνα καλούμε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις και τον δημοκρατικό κόσμο της χώρας μας.

    Κόσμο στον οποίο έχετε πλέον εκτεθεί ανεπανόρθωτα κύριε Μητσοτάκη!

  • ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    • Φάμελλος: Προκαταρκτική επιτροπή για τον κ. Καραμανλή, που θα τον παραπέμψει στη δικαιοσύνη

      21:18:43

      Αν είναι ειλικρινής ο κ. Καραμανλής, και θέλετε να τεθεί στη διάθεση της δικαιοσύνης,

      τότε να μην κρυφτεί πίσω από τους υπόλοιπους βουλευτές της ΝΔ,

      να μην χρησιμοποιήσει τη διάταξη περί ευθύνης Υπουργών.

      Να συμφωνήσουμε όλα τα κόμματα για μια προκαταρκτική επιτροπή για τον κ. Καραμανλή, που θα τον παραπέμψει στη δικαιοσύνη.

      Γιατί μόνο η συγκρότηση προκαταρκτικής δεν αρκεί

      Εφόσον εσείς είστε ικανοί να τη συγκροτήσετε και να τον αθωώσετε δια του πορίσματος
      πιθανά και μετά τις ευρωεκλογές για να μην έχετε πολιτικό κόστος

      Να δεσμευτείτε λοιπόν ότι θα επιτρέψετε να ελεγχθεί από τη δικαιοσύνη για όλα,

      και να αξιοποιηθεί φυσικά και όλο το ανακριτικό υλικό που περιμένουμε,

      χωρίς να ανησυχείτε για κομματικά κίνητρα,

      χωρίς να ανησυχούμε για συγκάλυψη από τη ΝΔ

      και χωρίς περιορισμούς σε μάρτυρες, διαθέσιμες δικογραφίες, κλπ.

      Περιμένουμε μία απάντηση.

      Έτσι δεν θα επιτρέψουμε καμία αθώωση με πολιτική υστεροβουλία.

    • Φάμελλος για Καραμανλή: Δήλωσε ψευδώς ότι δεν «κρύβεται» πίσω από τη βουλευτική ασυλία

      21:16:57

      Οφείλω να αναφερθώ στη χθεσινή παρουσία Καραμανλή

      Κατώτερος των περιστάσεων

      Προκλητικός, αμετανόητος, εμφανίστηκε στη Βουλή.

      Δήλωσε ψευδώς ότι δεν "κρύβεται" πίσω από τη βουλευτική ασυλία για το έγκλημα των Τεμπών,

      ενώ είναι γνωστό ότι τον καλύπτει άλλη διάταξη του Συντάγματος, αυτή περί ευθύνης υπουργών!!!

      Ακόμα και σε αυτές τις τραγικές στιγμές είπε ψέματα.

      Μας προκάλεσε να υποβάλλουμε αίτημα προκαταρκτικής επιτροπής,

      το οποίο, όπως έχει δηλώσει ήδη ο κ. Βορίδης στη Βουλή θα απορρίψουν!

      υλοποιώντας ένα ξεδιάντροπο σχέδιο αμνήστευσης.

    • Φάμελλος: Κάποιοι υλοποίησαν σχέδιο παραπλάνησης και συγκάλυψης

      21:15:41

      Γιατί αυτό που επιβεβαιώνετε πλέον είναι ότι ενώ ακόμα δεν είχαν φτάσει όλα τα σωστικά συνεργεία στον τόπο του δυστυχήματος κάποιοι υλοποιούσαν σχέδιο παραπλάνησης και συγκάλυψης.

      Το γιατί και ποια συμφέροντα ήταν πίσω από αυτό το σχέδιο πρέπει να μας το απαντήσει η κυβέρνηση.

      Όπως και να μας ενημερώσει γιατί το ΔΣ του Οργανισμού διερεύνησης αεροπορικών και σιδηροδρομικών ατυχημάτων ορίστηκε 9 μήνες μετά το δυστύχημα και πως μπορεί να γίνει διερεύνηση από μία επιτροπή που πέρα από τη χρονοκαθυστέρηση δεν έχει τόπο δυστυχήματος να επισκεφθεί αλλά και στην παραίτηση του προέδρου κυρίου Μπίνη πριν λίγες ημέρες που πέρασε στα κρυφά.

    • Φάμελλος: Κύριε Μητσοτάκη οφείλετε να μας πείτε σήμερα ποιος σας ενημέρωσε

      21:13:06

      Κύριε Μητσοτάκη οφείλετε να μας πείτε σήμερα ποιος σας ενημέρωσε

      Και η εισαγγελία να άρει το απόρρητο των συνομιλιών των εμπλεκομένων για να δούμε τι έγινε εκείνη την τραγική νύχτα.

      Γιατί μιλάμε τελικά για ένα πολλαπλό έγκλημα.

      Αλλά κανένα έγκλημα κύριε Μητσοτάκη δεν είναι τέλειο.

      Αυτές οι παραποιημένες συνομιλίες παραπλάνησαν πολλές φορές και τη συζήτηση στην εξεταστική επιτροπή

      Και σίγουρα -με βάση την αναζήτηση του ποιος ωφελήθηκε με αυτή την παράνομη ανάκτηση και παραποίηση ηχητικών ντοκουμέντων-,

      η απάντηση είναι μονοσήμαντα ο κος Μητσοτάκης.

      Και όταν από τις πληροφορίες που έχουν προκύψει και στην εξεταστική,

      υπάρχει σύγκρουση της κατάθεσης του σημερινού προέδρου του ΟΣΕ κυρίου Τερεζάκη,

      με την ανακοίνωση της αστυνομίας που δήλωσε ότι πήρε τα ηχητικά στις 03 Μαρτίου 2023.

      Προφανώς και πρέπει να δώσει απαντήσεις η δικαιοσύνη.

      Αλλά και εσείς να μας πείτε αν ζητήσατε έρευνα.

      Και να ελεγχθεί συνολικά η κατάθεση Τερεζάκη στην εξεταστική.

      Γιατί αυτό που επιβεβαιώνετε πλέον είναι ότι ενώ ακόμα δεν είχαν φτάσει όλα τα σωστικά συνεργεία στον τόπο του δυστυχήματος κάποιοι υλοποιούσαν σχέδιο παραπλάνησης και συγκάλυψης.

    • Φάμελλος για Τέμπη: Επιχειρείτε να συγκαλύψετε το έγκλημα και να αθωώσετε τον κύριο Καραμανλή

      21:10:09

      Σχετικά με το μπάζωμα, χτες, ακόμα μία φορά εκτέθηκε ο κ. Τριαντόπουλος με την ομιλία του στην Ολομέλεια.

      Προσπάθησε να αρνηθεί κάθε εμπλοκή, ενώ ο κύριος Πλεύρης στην εξεταστική τον έχει κατονομάσει ως επικεφαλής του κλιμακίου,

      όπως τον είχε φωτογραφίσει και ο κ. Αγοραστός τον Αύγουστο του 2023, και ο ίδιος επαίρετο σε εκπομπές,

      ότι ήταν προσωπικά υπεύθυνος των εργασιών αποκατάστασης του χώρου από τις 2 έως τις 7 Μαρτίου.

      Αλλά δεν είναι εξοργιστικό, ότι η ΝΔ επέλεξε να μην καλέσει στην εξεταστική επιτροπή τους μάρτυρες που είχαν προειδοποιήσει εγγράφως τον κο Καραμανλή για τα προβλήματα;

      Και ότι εκκρεμεί μία απάντηση του κ. Μητσοτάκη που είχε ενημερωθεί στις 28.5.2020 προσωπικά και εμπιστευτικά από τον κ. Σπηλιόπουλο, πρόεδρο και διευθύνοντα του ΟΣΕ;

      Θα μας απαντήσετε σήμερα κύριε Πρωθυπουργέ;

      Δεν εκλήθησαν ούτε οι πραγματογνώμονες που ορίστηκαν από το δικαστήριο και αλλά και αυτοί που όρισαν οι οικογένειες των θυμάτων.

      Ένα χρόνο μετά η κυβέρνηση επιμένει να περιορίζει την έρευνα, να περιορίζει την αλήθεια.

      Οι οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών ζητούν δικαίωση για τους δικούς τους ανθρώπους,

      έχοντας στο πλευρό τους το σύνολο της κοινωνίας, κάτι που φαίνεται και από τις 1,3 εκατομμύρια υπογραφές,

      στο ψήφισμα για την αναθεώρηση των προβλέψεων περί ευθύνης υπουργών,

      και καταγγέλλουν μία σειρά από παραλείψεις που οδηγούν σε συγκάλυψη του εγκλήματος.

      Είναι δυστυχώς πλέον ξεκάθαρο ότι η Κυβέρνηση έχει επιλέξει να συγκαλύψει τις ευθύνες, και ιδιαίτερα αυτές που αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα.

      Έτσι παράλληλα με την προσβολή στη μνήμη των θυμάτων έχουμε από την πλευρά της Κυβέρνησης και την καταπάτηση κάθε έννοιας δικαίου, κάθε έννοιας δικαιοσύνης.

      Επιχειρείτε να συγκαλύψετε το έγκλημα και να αθωώσετε τους υπευθύνους και ειδικά τον κύριο Καραμανλή.

    • Φάμελλος: Το έγκλημα στα Τέμπη και οι ευθύνες

      21:07:14

      Υπήρξε έγκλημα στα Τέμπη!

      Το δέχτηκε η Βουλή στην εξεταστική επιτροπή

      Το δέχτηκε η εισαγγελία με την απαγγελία κατηγοριών σε πολίτες.

      Ένα έγκλημα για το οποίο υπάρχουν ευθύνες για τους κκ Καραμανλή και Καραγιάννη

      Γιατί υπήρχαν έγγραφες ειδοποιήσεις για την κατάσταση στο σιδηρόδρομο.

      Γιατί γνώριζαν!

      Κατέθεσα χθες 5 έγγραφα που όχι απλά αγνόησε αλλά έθαψε ο κ. Καραμανλής με επιλογή του όσο ήταν Υπουργός.

      Έγγραφα που προειδοποιούσαν για το δυστύχημα

      Αλλά και για την προσωπική του ευθύνη.

      Για την αποδόμηση και ανεπάρκεια των συμβατικών συστημάτων ασφαλείας και την παράνομη μετάταξη του σταθμάρχη και τα ελλείμματα στην 717 που εντόπισε και η Ευρωπαία εισαγγελέας.

      Για τη μη θέσπιση και τη μη τήρηση κανόνων ασφαλείας στο σιδηροδρομικό δίκτυο,

      όπως όριζε η ευρωπαϊκή οδηγία και η ελληνική νομοθεσία.

      Όμως αυτό που έχει εξοργίσει την ελληνική κοινωνία είναι το σχέδιο συγκάλυψης, που είναι ευθύνη προσωπικά του κ. Μητσοτάκη

      Ένα σχέδιο που ολοένα και αποκαλύπτεται,

      Με τους μάρτυρες που κόπηκαν, το ανακριτικό υλικό που λείπει, τις απαντήσεις για το εμπόρευμα της εμπορικής αμαξοστοιχίας, το μπάζωμα.

    • Φάμελλος: Εσείς δεν γνωρίζατε κ.Μητσοτάκη τι γίνεται μέσα στο κόμμα σας;

      21:03:04

      Εσείς δεν γνωρίζατε κ.Μητσοτάκη τι γίνεται μέσα στο κόμμα σας;

      Ο κύριος Μαρινάκης υπάρχει περίπτωση να μη γνώριζε, ενώ το επίμαχο διάστημα που έγινε η διαρροή δεδομένων ήταν γραμματέας του κόμματος;

      Προσέξτε. Με βάση τις δηλώσεις Μαρινάκη και Ασημακοπούλου προκύπτει ότι το ταξίδι των δεδομένων στη ΝΔ κράτησε τουλάχιστον 7 μήνες, ποιος ξέρει από ποια χέρια πέρασε!

      Και αν απορεί ο κ. Μαρινάκης, τότε γραμματέας της ΝΔ, για ποιο λόγο δεν έχει ακόμα κληθεί να δώσει εξηγήσεις,

      οφείλω να του πω ότι απορώ και εγώ!

      Πως μπορούμε να εμπιστευτούμε την αξιοπιστία των διαδικασιών και λειτουργιών του Υπουργείου Εσωτερικών,

      όταν ο ίδιος ο κύριος Μαρινάκης παραδέχτηκε ότι τουλάχιστον 3 στελέχη σας παραβίασαν τον κανόνα προστασίας δεδομένων,

      Γιατί να είναι μόνο 3 και όχι 13 ή 1.013, λέω εγώ;

      Και οφείλουμε να πάρουμε πρωτοβουλίες για να έχουμε αξιόπιστους θεσμούς και διαδικασίες.

    • Φάμελλος: Θεωρείτε το κράτος ιδιοκτησία σας

      21:01:32

      Θεωρείτε το κράτος ιδιοκτησία σας, λάφυρο και δεν έχετε κανένα δισταγμό και κανένα ηθικό ή δημοκρατικό φραγμό.

      Αυτό απέδειξε και το σκάνδαλο της διαρροής προσωπικών δεδομένων.

      Επιλέξατε να θυσιάσετε την κυρία Ασημακοπούλου, τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΣ και τον γραμματέα αποδήμων της ΝΔ.

      Και προφανώς αυτή η υπόθεση δεν έκλεισε, αλλά άνοιξε με τις παραιτήσεις.

    • Φάμελλος: Ποιον κοροϊδεύετε;

      20:59:38

      Η έρευνα για την τραγωδία στα Τέμπη στερείται αμεροληψίας,

      σημειώνοντας την άρνηση του κοινοβουλίου να διεξαγάγει έρευνα για δύο πρώην υπουργούς Μεταφορών,
      όπως ζήτησε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.

      Κατά τα άλλα ο κ. Καραμανλής χθες μας ζήτησε να υποβάλλουμε πρόταση προκαταρκτικής επιτροπής,
      όταν απορρίψατε ήδη την πρόταση που στηριζόταν στην Ευρωπαία εισαγγελέα
      επιλογή σας που καταδίκασε και το Ευρωκοινοβούλιο.

      Ποιον κοροϊδεύετε;

      Πόσο πιο θεσμική και σοβαρή στήριξη μπορούσε να έχει η πρότασή μας;

      Η στάση σας απέναντι στην ευρωπαϊκή εισαγγελική αρχή αποδεικνύει ότι απομακρυνόμαστε από το ευρωπαϊκό κεκτημένο και το κράτος δικαίου, δηλαδή τον πυρήνα της Ευρώπης

      Το Ευρωκοινοβούλιο επισημαίνει επίσης και το σκάνδαλο των υποκλοπών και την παράνομη χρήση και εξαγωγή παράνομου λογισμικού.

      Και παρότι έχουμε μήνες, για να μην πω χρόνια που περιμένουμε, δεν έχουμε απαντήσεις, ούτε από τη δικαιοσύνη την ηγεσία της οποίας επισκεφτήκαμε το Νοέμβριο.

      Δεν είναι απλό πράγμα, σε μία χώρα της Ευρωζώνης, να βρέθηκε παρακολουθούμενο το μισό υπουργικό συμβούλιο και ο αρχηγός του ΓΕΘΑΑ.
      Και αντί να έχουμε απαντήσεις, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έβαλε στο στόχαστρο τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ τον κ. Ράμμο,
      αποδίδοντάς του ψευδώς υποτελή κίνητρα γιατί απλά έκανε την δουλειά του.

      Και αλλάζοντας τη σύνθεση της ΑΔΑΕ, λίγο πριν από τη συνεδρίαση που θα εξέταζε τις ευθύνες της ΕΥΠ και της κυβέρνησης.

    • Φάμελλος σε Μητσοτάκη: Δεν μπορείτε να κρύψετε τα σοβαρά προβλήματα που έχετε προκαλέσει στη Δημοκρατία μας

      20:55:55

      Σε Υγεία και Παιδεία δεν ασθενούν μόνο οι δείκτες και οι αριθμοί, όπως πχ στο ποσοστό του προϋπολογισμού σε σχέση με την Ευρώπη

      αλλά απαξιώνονται οι δημόσιες λειτουργίες προς όφελος των ιδιωτικών και αυξάνουν οι ιδιωτικές δαπάνες ως προς τις δημόσιες.

      Νομοθετήσατε για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια σε πλήρη αντίθεση με τους φοιτητές, τον επιστημονικό κόσμο, την αντιπολίτευση και το σύνταγμα

      Εμπορευματοποιείτε τις υπηρεσίες υγείας, ακόμα και υπηρεσιών που παρέχουν τα δημόσια νοσοκομεία, τα χειρουργεία, ο προσωπικός γιατρός, οι εργαστηριακές εξετάσεις, κλπ.

      Ό,τι πάρεις θα το πληρώσεις, ήταν οι πρώτες επιλογές Γεωργιάδη, όχι ότι περίμενα κάτι διαφορετικό, εξάλλου δεν κρατάει και τα προσχήματα.

      Τα πανεπιστήμια και τα νοσοκομεία γίνονται επιχειρήσεις.

      Οι φοιτητές και οι ασθενείς πελάτες!

      Δεν βγαίνει ο μήνας, οι αμοιβές παραμένουν χαμηλές,

      τα παιδιά μας φεύγουν στο εξωτερικό να δουλέψουν

      φοβάσαι να αρρωστήσεις γιατί δεν έχεις να πληρώσεις

      Αυτά δεν μπορείτε πια να τα κρύψετε με επικοινωνιακή χρυσόσκονη από τους πολίτες

      Όπως και δεν μπορείτε να κρύψετε τα σοβαρά προβλήματα που έχετε προκαλέσει στη Δημοκρατία μας,

      όπως επιβεβαίωσε στις 7.2.2024 με ευρεία πλειοψηφία η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

      Το ψήφισμα είναι καταπέλτης για τη χώρα μας καθώς διαπιστώνει πολύ σοβαρές απειλές κατά της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

      Τι καταγράφει το ψήφισμα ;

      • απειλές και καταχρηστικές αγωγές εναντίον δημοσιογράφων από υψηλά ιστάμενους πολιτικούς, περιλαμβανομένων ανθρώπων του περιβάλλοντος του πρωθυπουργού,
      • απειλές για την πολυφωνία των μέσων ενημέρωσης,
      • παράνομη χρήση λογισμικού παρακολούθησης,
      • έλλειψη προόδου στην υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ
      • το «σκάνδαλο της λίστας Πέτσα»
      • πιέσεις στις ανεξάρτητες αρχές,
      • εκφοβισμό δικαστικών λειτουργών, αναφέροντας τους Ελένη Τουλουπάκη και Χρήστο Ράμμο.
      • έλλειψη προόδου στις έρευνες για το ναυάγιο της Πύλου
      • υπερβολική χρήση βίας από την αστυνομία.
    • Φάμελλος: Διαψεύδονται μέσα σε λίγους μήνες οι προβλέψεις του οικονομικού επιτελείου

      20:54:00

      Στα θέματα οικονομίας τα πράγματα δεν αντιστοιχούν στο success story, που διαφημίζει η κυβέρνηση.

      Η πρόσφατη αξιολόγηση της Moody’s αρκεί ως διάψευση

      Μας λέτε για επενδύσεις που γίνονται στη χώρα,

      Αλλά αυτές αφορούν κυρίως σε real estate ή σε αγορές κόκκινων δανείων,

      Διαψεύδονται μέσα σε λίγους μήνες οι προβλέψεις του οικονομικού επιτελείου.

      Θα αναφέρω απλώς – επειδή αύριο όπως μαθαίνουμε, στο Υπουργικό Συμβούλιο – ο κ. Μητσοτάκης θα ανακοινώσει την ελάχιστη αύξηση του κατώτατου μισθού – στα πρόσφατα στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat.

      67% του μέσου όρου το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ελλάδα το 2023 αλλά 88,2% το επίπεδο τιμών [το 2022].

      Φτηνοί στους μισθούς αλλά ακριβοί στα προϊόντα / αγαθά.

      Σε όρους αγοραστικής δύναμης προτελευταίοι στην Ευρώπη, οριακά πάνω από τη Βουλγαρία.

      Και αυτό δεν καλύπτεται με ωραία λόγια για την ανάπτυξη,

      που από ότι φαίνεται φέρνει υπερκέρδη μόνο για λίγους και υψηλές αμοιβές μόνο για τα γαλάζια παιδιά.

      • Ο Μέσος μικτός μισθός το 2009 ήταν 1.450 ευρώ
      • Ενώ ο Μέσος μικτός μισθός το 2023 έπεσε στα 1.250 ευρώ

      Η αύξηση των ανισοτήτων και η απόκλιση από την Ευρώπη είναι πλέον η κατεύθυνση στην οποία κινείται η χώρα.

      Και απέναντι σε αυτά εσείς αρνείστε να φορολογήσετε όπως ζητάει η Ευρώπη τα υπερκέρδη του κλάδου της ενέργειας και να τα επιστρέψετε στην κοινωνία.

      Και περιμένουμε να μας ορίσετε ημερομηνία για τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που καταθέσαμε, δεν πιστεύω να κρυφτείτε και σε αυτή.

      Το ίδιο συμβαίνει με τις τράπεζες και τα καταναλωτικά προϊόντα όπου η αισχροκέρδεια έχει ξεφύγει.

    • Φάμελλος: Έχουμε ως θέση αρχής  τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων

      20:52:12

      Κυρίες και κύριοι βουλευτές

      παρότι γνωρίζαμε ότι θα χρησιμοποιούσατε την πρόταση δυσπιστίας για να πετύχετε κομματική συσπείρωση,

      την συνυποβάλλαμε ως ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.,

      γιατί δεν έχει καμία σημασία η συσπείρωση της ΚΟ της ΝΔ,

      αλλά η κοινωνία άφοβα να δει τι κρύβετε πίσω από μάσκες σας.

      Συνυποβάλλαμε την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση γιατί έχουμε ως θέση αρχής τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων.

      Τα θέματα δημοκρατίας, διαφάνειας, είναι θέματα προτεραιότητας για εμάς.

      Επιλέξαμε το κράτος δικαίου να είναι το βασικό αντικείμενο της πρότασης δυσπιστίας,

      γιατί η επιβεβαίωση της μονταζιέρας στα Τέμπη ξεχείλισε το ποτήρι .

      Και γιατί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 7 Φεβρουαρίου του 2024 επιβεβαίωσε με ψήφισμα κόλαφο τις παραβιάσεις σας.

      Αλλά και γιατί τα θέματα των Τεμπών, των υποκλοπών, της διαρροής των προσωπικών δεδομένων εμπίπτουν όλα στις μεγάλες παραβιάσεις του κράτους δικαίου.

      Ξέρουμε ότι είναι επιλογή σας η υποβάθμιση του κράτους δικαίου και των κανόνων διαφάνειας,

      γιατί για να έχουμε ως κράτος αδύναμη πολιτεία και να κάνουν πάρτι τα συμφέροντα.

    • Φάμελλος: Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης

      20:50:51

      Μας κατηγορείτε ότι εκθέτουμε τη χώρα και τροφοδοτούμε σχέδιο διχασμού ενώ εμείς απλά κρίνουμε την κυβέρνηση για τις δικές της παραβιάσεις.

      Μας κατηγορείτε για εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων

      Ενώ διαβάζουμε ότι δικά σας υπουργικά στελέχη κάνουν περίεργες συναντήσεις και επισκέψεις όπως παραδέχτηκε σήμερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

      Ξέρετε πως το λέει ο λαός μας αυτό που κάνετε;

      Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης

      Σας το είπα ξανά, δεν θα σας πάρουμε την άδεια.

    • Φάμελλος: Υπεύθυνος είναι ο κ. Μητσοτάκης

      20:49:45

      Να σας πω την αλήθεια, δεν περιμένω να δώσει απαντήσεις ο κ. Μητσοτάκης σήμερα

      Έχει πολλές δεσμεύσεις σε πολιτικά και οικονομικά τζάκια

      Όμως τώρα πια οι ευθύνες δεν μπορούν να διαχυθούν σε άλλα στελέχη σας,

      γιατί όλες οι σημαντικές παραβιάσεις των δημοκρατικών κανόνων στις οποίες αναφέρεται η πρόταση δυσπιστίας:

      • η συγκάλυψη στο έγκλημα των Τεμπών,
      • οι υποκλοπές και η παράνομη χρήση κακόβουλου λογισμικού,
      • οι απειλές σε ανεξάρτητες αρχές και ανώτατους δικαστικούς, και
      • η παράνομη χρήση προσωπικών δεδομένων για ψηφοθηρικούς σκοπούς

      σχεδιάστηκαν, ενορχηστρώθηκαν, και εκτελέστηκαν από τον κεντρικό μηχανισμό της ΝΔ.

      Στο Μαξίμου και στα κεντρικά γραφεία της Πειραιώς είναι πλέον οι ευθύνες

      Δεν αρκεί ένας αποδιοπομπαίος τράγος, ακόμα και αν είναι ο κ. Καραμανλής

      Υπεύθυνος είναι ο κ. Μητσοτάκης

      Για αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έθεσε δια στόματος του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη

      ως μόνη πολιτική διέξοδο τη διενέργεια εκλογών.

      Ώστε να γίνει πραγματικά αμερόληπτη έρευνα για όλα τα μεγάλα σκάνδαλα που αποκαλύπτονται.

      Θα μου πείτε μα δεν πέρασαν ούτε 9 μήνες από τις εκλογές;

      Σωστά.

      Αλλά δεν φταίει η αντιπολίτευση για τις εγκληματικές ευθύνες της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη.

    • Φάμελλος: Αντιδρά η κοινωνία για τα χειροκροτήματα στον Καραμανλή

      20:47:20

      Υπάρχει αντίδραση στην κοινωνία όμως και για τα χειροκροτήματα και τους πανηγυρισμούς της ΚΟ όταν μιλούσε ο κ. Καραμανλής

      Γιατί ακριβώς πανηγυρίζατε;

      Για το δυστύχημα;

      Σιωπηλοί πρέπει να μένουμε μπροστά σε αυτό τον ασύμμετρο πόνο.

      Όπως σιωπηλοί και προβληματισμένοι και κυρίως μετανιωμένοι πρέπει να μένετε μπροστά στις πολλαπλές παραβιάσεις των δημοκρατικών κανόνων που μιλάει όλη η Ευρώπη.

    • Φάμελλος: Αμετανόητος ο Καραμανλής, χυδαίος ο Φλωρίδης

      20:44:06

      Στην κοινωνία υπάρχει επίσης αντίδραση για τη χθεσινή εμφάνιση του αμετανόητου κου Καραμανλή και του χυδαίου κου Φλωρίδη,

      που έθιξαν πρώτα από όλα τους συγγενείς και τους γονείς.

      Και επαναλαμβάνω ότι οφείλετε να θέσετε τον κύριο Φλωρίδη

      προ των συγγενών και γονέων των θυμάτων

      και να τους πει κατάματα

      ότι δεν πρέπει «να ασχολούμαστε με τα μπάζα», δηλαδή με τα πειστήρια και τα υπολείμματα του δυστυχήματος.

    • Φάμελλος: Υλοποιείται σχέδιο συγκάλυψης, με ευθύνη δική σας, προσωπική κύριε Μητσοτάκη

      20:43:07

      Κύριε πρωθυπουργέ
      δεν δυσπιστούμε μόνο εμείς προς την κυβέρνησή σας.

      Δυσπιστεί η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας

      Και σε αυτή την κοινωνική πλειοψηφία ανταποκρίθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

      Και τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης

      Και δεν θα πάρουμε την άδειά σας για να επιτελέσουμε το δημοκρατικό και συνταγματικό μας καθήκον

      Γιατί ακούσαμε και απειλές σήμερα επίσημα…

      Να σας το ξεκαθαρίσουμε ξανά, από την κοινωνία παίρνουμε εντολές.

      Στην κοινωνία απολογούμαστε, όχι σε εσάς.

      Ξέρουμε ότι για σκοπούς κομματικού και προσωπικού οφέλους,

      οι βουλευτές της ΝΔ μπορεί να απορρίψουν την πρότασή μας,

      εμείς όμως είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε τον όρκο μας στο Σύνταγμα.

      Γιατί ακόμα και αν λάβετε σήμερα την ψήφο εμπιστοσύνης της κοινοβουλευτικής σας ομάδας

      Αυτό δεν σημαίνει ότι απολαμβάνετε και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας.

      Και εκεί γίνεται η τελική καταμέτρηση το ξέρετε.

      Γιατί πέρα από τη βαθιά πεποίθηση για την ύπαρξη πολιτικών ευθυνών στο έγκλημα των Τεμπών

      Στην κοινωνία υπάρχει και βαθιά πεποίθηση ότι υλοποιείται σχέδιο συγκάλυψης, με ευθύνη δική σας, προσωπική κύριε Μητσοτάκη.

    • Φάμελλος σε Μητσοτάκη: Ήρθε η στιγμή να δώσετε απαντήσεις

      20:41:25

      Καταφέραμε να σας φέρουμε στη Βουλή για να απολογηθείτε

      για σοβαρές παραβιάσεις του κράτους δικαίου,

      των δημοκρατικών κανόνων δηλαδή.

      Και λέω καταφέραμε να σας φέρουμε στη Βουλή

      γιατί την είχατε προσβάλει με την απουσία σας την προηγούμενη εβδομάδα

      -στη συζήτηση για το πόρισμα της εξεταστικής των Τεμπών-

      και τη Βουλή και την κοινωνία,

      αλλά και τη μνήμη των 57 θυμάτων και τους τραυματίες

      του μεγαλύτερου και πιο πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στη χώρα μας.

      Ενός εγκλήματος που έγινε επί της κυβερνήσεώς σας.

      Και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την απουσία σας, όταν μιλάμε για την τραγική απώλεια τόσων ανθρώπων.

      Πέρα φυσικά από το ότι δεν θέλατε να μπείτε στο κάδρο και να εκτεθείτε,

      δεν θέλατε να αναδειχθούν οι ευθύνες σας και δεν θέλατε να δώσετε απαντήσεις.

      Αλλά ήρθε η στιγμή να δώσετε απαντήσεις.

    • Φάμελλος: Η κοινωνία πέτυχε να παραιτηθούν οι Παπασταύρου - Μπρατάκος

      20:39:35

      Η κοινωνία πέτυχε να παραιτηθούν οι Παπασταύρου - Μπρατάκος, είπε ο Σ. Φάμελλος.

      Οφείλετε κ. πρωθυπουργέ να μας πείτε γιατί παραιτήθηκαν. Γνωρίζετε τι γινόταν στο Μαξίμου; Αν γνωρίζατε είστε υπεύθυνος, αν όχι είστε επικίνδυνος πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκη.

    • Φάμελλος: 1.350.000 υπογραφές μας έφεραν εδώ σήμερα

      20:37:47

      1.350.000 υπογραφές μας έφεραν εδώ σήμερα

      Το 90% της κοινωνίας που δεν σας πιστεύει

      και δεν σας εμπιστεύεται πλέον

      για την αμερόληπτη απόδοση δικαιοσύνης στο έγκλημα των Τεμπών

      Η κοινωνία μας έφερε εδώ

      Η αλλαγή των κοινωνικών και πολιτικών συσχετισμών

      Και η ραγδαία πτώση της αποδοχής του κ. Μητσοτάκη από την κοινωνία της ΝΔ

      Που ήρθε σε συνέχεια και των κινητοποιήσεων φοιτητών, αγροτών, επαγγελματιών,

      όπως και της σημερινής κινητοποίησης των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

      Αυτές οι αλλαγές ώθησαν και τη συνεργασία των κομμάτων της προοδευτικής αντιπολίτευσης και η υποβολή πρότασης δυσπιστίας

    • Ανδρουλάκης για παραιτήσεις Παπασταύρου - Μπρατάκου

      20:35:23

      Καπνίζανε πούρα οι κ.κ Παπασταύρου και Μπρατάκος ή τους στείλατε να καπνίσουν την Πίπα της Ειρήνης

    • ΣΥΡΙΖΑ για τις παραιτήσεις Παπασταύρου - Μπρατάκου: Καλή τύχη στους επόμενους

      20:32:02

      Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τις παραιτήσεις Παπασταύρου - Μπρατάκου:

      Για μια ακόμη φορά πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη.

      Οι αναγκαστικές «παραιτήσεις» των πιο στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη επιβεβαιώνουν τη διαπλοκή στην οποία η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει βουτηχτεί.

      Μετά τον Γρηγόρη Δημητριάδη, ήρθε σήμερα η σειρά των Γιάννη Μπρατάκου και Σταύρου Παπασταύρου.

      Καλή τύχη στους επόμενους...

    • Σε βαθιά περίσκεψη ο Κ. Μητσοτάκης στη Βουλή - Δείτε εικόνες

      20:25:50

      Σε βαθιά περίσκεψη ο Κ. Μητσοτάκης στη Βουλή.

      Οι φωτογραφίες από την Eurokinissi, την ώρα που γίνονταν γνωστές οι παραιτήσεις Παπασταύρου - Μπρατάκου και ενώ στο βήμα είναι ο Ν. Ανδρουλάκης.

      μητσοτακησ βουλη, ομιλια

      μητσοτακης

      mitsotakis1_af440.jpgmitsotakis3_99722.jpgmitsotakis4_59f6b.jpgmitsotakis5_3f885.jpg

    • Ανδρουλάκης για Καραμανλή: Όλοι προειδοποιούσαν τον υπουργό για ζητήματα ασφαλείας στα τρένα

      20:15:11

      Όλοι προειδοποιούσαν τον υπουργό για ζητήματα ασφαλείας, αλλά εκείνος τα απέρριπτε, είπε ο Ν. Ανδρουλάκης.

    • Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη: Είστε ένας απλός ενοικιαστής στο Μαξίμου, ο λαός θα σας βγάλει

      20:08:58

      Κύριε Μητσοτάκη: Είστε απλός ενοικιαστής στο Μαξίμου - Ο λαός σας έβαλε, ο λαός θα σας βγάλει, είπε ο Ν. Ανδρουλάκης

    • Ανδρουλάκης: Τι κάνατε ένα χρόνο για να βρεθεί το αδίστακτο χέρι της μονταζιέρας;

      20:06:41

      Τι κάνατε ένα χρόνο για να βρεθεί το αδίστακτο χέρι της μονταζιέρας; Είναι ανάμεσά σας, όπως ήταν και στις υποκλοπές. Μόνος σας στόχος η χειραγώγηση της κοινωνίας, τόνισε ο Ν. Ανδρουλάκης.

    • Ανδρουλάκης: Το αδίκημα της απιστίας σημαίνει διαφθορά κ. Καραμανλή

      20:01:48

      Το αδίκημα της απιστίας σημαίνει διαφθορά κ. Καραμανλή, τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

      Όταν δεν υπήρχαν τα συστήματα ασφαλείας, παίζατε με τις πιθανότητες.

    • Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη: Αυτές είναι οι ευθύνες σας για τα Τέμπη

      20:00:00

      Αντί να πάτε σε προανακριτική επιλέξατε την εξεταστική επιτροπή και το αφήγημα του ανθρωπίνου λάθους και μόνο.

      Θέλατε να επενδύσετε στις χρόνιες παθογένειες. Αν είχε ολοκληρωθεί η σύμβαση 717 δεν θα συγκρούονταν τα τρένα. Αυτές είναι οι ευθύνες σας για τα Τέμπη.

      Εμείς αποχωρήσαμε από την επιτροπή - παρωδία. Δεν υπήρχαν κρίσιμοι μάρτυρες.

    • Στο βήμα ο Νίκος Ανδρουλάκης

      19:54:25

      Διαφθορά, συγκάλυψη, ατιμωρησία, είπε ο Ν. Ανδρουλάκης ξεκινώντας την ομιλία του, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

      Το μόνο σας μέλημα ήταν να επενδύσετε στο ανθρώπινο λάθος, τόνισε.

    • Εκτακτο: Παραιτήθηκαν οι υπουργοί Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος

      19:52:02

      Εν μέσω της συζήτησης δυσπιστίας, ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους.

      Ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

    • Ζωή Κωνσταντοπούλου: Κρύβατε τις ευθύνες σας και τα στοιχεία που οδηγούν στις ευθύνες σας (βίντεο)

      19:25:10

      H Zv;h Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας: «Κρύβατε τις ευθύνες σας και τα στοιχεία που οδηγούν στις ευθύνες σας». Επανέλαβε πολλές φορές ότι πρόκειται για «έγκλημα» και θύμισε ότι λίγες μέρες πριν την τραγωδία, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωνε για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων.

      Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας απευθυνόμενη στα κυβερνητικά στελέχη, είπε: «Αφαιρέσατε τη ζωή από 57 ανθρώπους... 57 ψυχές ζητούν δικαίωση (...), οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονταν στην ευθύνη, στο έλεός σας (...), παραβιάσετε τους ιερούς κανόνες, να μην αφήσετε τους ανθρώπους αυτούς ανυπεράσπιστους».

      Απευθυνόμενη στους βουλευτές, είπε πως «η αποψινή σας ψήφος είναι ψήφος που θα σας συνοδεύει για πάντα, όπως για πάντα έχασαν τη ζωή τους οι 57 άνθρωποι, που θα σας στιγματίσει για πάντα». Τόνισε επίσης ότι η χθεσινή ομιλία του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή «γράφτηκε για πάντα» στην Ιστορία.

      Η κυρία Κωνσταντοπούλου σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Καραμανλή, αποδοκίμασε το χειροκρότημα που δέχθηκε ο πρώην υπουργός από τους βουλευτές της Ν.Δ., ενώ έβαλε στο «κάδρο» και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

      Είπε ότι ο κ. Καραμανλής «επιτέθηκε σε όποιον ζητά ευθύνες, σας είπε ότι το θέμα είναι η μεγάλη σας παράταξη και τον χειροκροτήσατε σε κατάσταση έξαλλου πανηγυρισμού, που φέρνει σε αμηχανία ακόμα και μας που ξέρουμε πάρα πολύ καλά πόσο αδίστακτοι είστε».

      Ο κ. Καραμανλής «χειροκροτήθηκε σαν πρωθυπουργός. Και αυτό αντικατοπτρίζει τη γραμμή του κ. Μητσοτάκη ''προστατεύστε τον'' και τον κίνδυνο για τους πολίτες αυτής της χώρας, να δούμε κάποια στιγμή τον κ. Καραμανλή πρωθυπουργό, τον υπαίτιο για την αφαίρεση της ζωής 57 ανθρώπων». Πρόσθεσε με νόημα ότι από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης «επιχείρησε να ρίξει στο απόλυτο σκοτάδι την υπόθεση των Τεμπών».

      Κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να μην περάσει η λέξη «έγκλημα» και επιχείρησε να επιβάλει σιγή για την υπόθεση, «απαγορεύοντας» τη λέξη Τέμπη μέσα στη Βουλή. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον ρόλο της Εξεταστικής επιτροπής, χαρακτηρίζοντας «σκοτεινό πρόσωπο» τον πρόεδρό της, Δημήτρη Μαρκόπουλο.

      Επίσης, παρουσίασε στοιχεία και δηλώσεις αρμοδίων (μεταξύ των οποίων και του προέδρου των μηχανοδηγών Κώστα Γενιδούνια) που αποδόμησαν το κυβερνητικό αφήγημα περί ασφάλειας στους σιδηρόδρομους τα τελευταία χρόνια. «Τα γνωρίζατε αυτά... είναι το περιεχόμενο των περίπου 200 εξωδίκων που έχουν κάνει οι μηχανοδηγοί του ΟΣΕ», τόνισε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

      «Ρουσφέτι σας ο σταθμάρχης, που αναλαμβάνει και αυτός την αντικειμενική ευθύνη», είπε επίσης η επικεφαλής της Πλεύσης, διαβάζοντας στη Βουλή τα όσα υποστηρίζει ο προφυλακισμένος σταθμάρχης Λάρισας.

      Χαρακτήρισε «σαπάκια» τα μοιραία βαγόνια, προσθέτοντας ότι τα βαγόνια «κατέρρεαν καθημερινά και το γνωρίζατε». Παρουσίασε αποσπάσματα από το πόρισμα της «Επιτροπής Γεραπετρίτη» που κατέγραφαν την κατάρρευση του συστήματος, με γραμμές να τίθενται εκτός λειτουργίας, τρένα να κινούνται αντίθετα κ.ά. «Εσείς παραβιάσατε όλους τους κανονισμούς, όλους τους νόμους... όχι μόνο της ασφάλειας αλλά και της ηθικής και της ανθρωπιάς», είπε, συνεχίζοντας να απευθύνεται στους κυβερνώντες.

      Κατήγγειλε επίσης ότι ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, μιλώντας στη Βουλή, «κατέθεσε τα πειστήρια του μπαζώματος, που έγινε με πλήρη συνεργασία του Αγοραστού και του υπουργείου Εσωτερικών, με πλήρη συναίσθηση» πως γίνεται συγκάλυψη. Πρόσθεσε ότι αναδρομικά (τέλη Μαρτίου του 2023) «νομιμοποιήσατε» το μπάζωμα, γιατί «δεν βρίσκατε άλλον τρόπο να δικαιολογήσετε τα έξοδα» που έγιναν για αυτόν τον σκοπό.

      «Γνωρίζατε τι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία και για αυτό επιχειρήσατε να το καλύψετε», σημείωσε και σχολίασε καυστικά: «Πετάξατε άρον-άρον σαν σκουπίδια τα αντικείμενα των ανθρώπων που εξαϋλώσετε... βρέθηκαν έπειτα από 9 μήνες, γιατί θέλατε να μπαζώσετε τον χώρο...».

      {https://www.youtube.com/watch?v=04z2Zx-h5D0}

    • Βελόπουλος: Δεν κάνατε τίποτα για να αποτρέψετε το δυστύχημα (Βίντεο)

      19:14:22

      Ξεκίνησε την ομιλία του ο Κυριάκος Βελόπουλος με αναφορές στην απώλεια του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Χαραλαμπίδη.

      βελοπουλοσ ομιλια βουλη

      Σφοδρά «πυρά» για συγκάλυψη στο πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών εξαπέλυσε στην κυβέρνηση ο Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας στη Βουλή, στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας.

      Τόνισε ότι «θέσαμε ερωτήματα στην κυβέρνηση από τον Μάρτιο του 2023 και δεν απαντήθηκαν ποτέ. Είχα ρωτήσει από την αρχή τι μετέφερε το εμπορικό τρένο. Κανένας δεν μας απάντησε. Κανένας εδώ μέσα δεν έδωσε σημασία, για το τι μετέφερε το τρένο. Δεν απάντησε κανείς, γιατί αυτή η κυβέρνηση επιχείρησε να συγκαλύψει αυτή την ιστορία». Συμπλήρωσε ότι «η αλήθεια είναι ότι οι μισοί και παραπάνω στα Τέμπη, κάηκαν».

      «Δεν κάνατε τίποτα για να αποτρέψετε το δυστύχημα. Δεν κάνατε τίποτα όλοι σας για να έχει αξιόλογο σιδηρόδρομο η Ελλάδα. Πρέπει να ντρεπόμαστε όλοι εδώ μέσα για την κατάντια του κράτους», τόνισε ο Κυριάκος Βελόπουλος, ενώ επανέλαβε ότι το εμπορικό τρένο μετέφερε επικίνδυνα εμπορεύματα. «Βρέθηκαν από ένα μέχρι έξι δοχεία διαλυτών καυσίμων. Τα μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία. Κάθε ένα από αυτά μπορεί να έχει μέσα ένα κυβικό ξυλόλιο», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

      «Αυτά σκότωσαν τα παιδιά. Αυτά έκαψαν τα παιδιά. Οι παράνομοι λαθρέμποροι που δεν θέλετε να αποκαλύψετε» τόνισε και ρώτησε «ποιον καλύπτετε; ποιον φοβάστε; ποιον ολιγάρχη; Ποιόν λαθρέμπορο;». «Μιλάμε για συγκάλυψη αισχίστου είδους», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, προσθέτοντας ότι «όσο υπάρχει η Ελληνική Λύση εδώ μέσα θα σας ξεσκεπάζουμε ό,τι κι αν κάνετε».

      Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης υποστήριξε ότι «τα ευρήματα από το δυστύχημα τα πήγαν σε τρία συνολικά μέρη και όχι μόνο στο Κουλούρι». «Που έχετε δει κράτος σοβαρό να στέλνει 300 τόνους χώμα από ξεμπάζωμα σε ιδιωτικό χώρο;», διερωτήθηκε. Παράλληλα, ανέφερε πως είναι δυνατόν οι τρεις υπάλληλοι της ΕΡΓΟΣΕ που αφέθηκαν ελεύθεροι με χρηματική εγγύηση, να πλήρωσαν συνολικά 1,8 εκατ. ευρώ.

      Ο Κυριάκος Βελόπουλος κατήγγειλε ότι «υπουργοί της ΝΔ με εντολή του πρωθυπουργού επισκέφτηκαν το σπίτι του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, προκειμένου να μη σας κάνει κριτική». Τόνισε ότι «είναι τραγική ειρωνεία να πίνεις καφέ με έναν ολιγάρχη και μετά να τον καταγγέλλεις για fakenews» (εννοεί δημοσίευμα του «Βήματος» της προηγούμενης Κυριακής για τα Τέμπη).

      Στη συνέχεια, χαρακτήρισε «μεγάλο πολιτικό λάθος του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ να καταθέσουν πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης» καθώς όπως είπε αυτή την περίοδο καταρρέει δημοσκοπικά. «Στηρίξατε την κυβέρνηση με αυτή την πρόταση δυσπιστίας, γιατί συσπειρώσατε μία παραπαίουσα κυβέρνηση;» ανέφερε. «Πείτε μας, αν πραγματικά θέλατε να ρίξετε την κυβέρνηση, γιατί δεν καταψηφίσατε το ν/σ για το γάμο των ομοφυλοφίλων; Γιατί δεν μιλήσατε για το ξεμπάζωμα και το μπάζωμα του χώρου του δυστυχήματος; Εμείς μιλήσαμε για όλα αυτά από την πρώτη στιγμή. Και εσείς δεν μας στηρίξατε ποτέ! Όλοι μιλάτε με γρίφους, αλλά κανείς δεν μιλά με ονόματα!», υποστήριξε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

      Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης απευθυνόμενος στον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη, τον ρώτησε αν γνωρίζει γιατί παραιτήθηκε ο πρόεδρος της επιτροπής για τα Τέμπη. «Δεν ξέρετε ε; Αυτή η κυβέρνηση δεν ξέρει τίποτα τελικά. Δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν ξέρουν. Έχουν θέμα ακοής, όρασης αλλά στα θέματα συγκάλυψης, εκεί τα ξέρουν καλά», σημείωσε.

      Ο Κυριάκος Βελόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν θέλει να αποκαλυφθεί η αλήθεια για τα Τέμπη. «Έχετε το θράσος και να διαμαρτύρεστε. Τέλος τα παραμύθια για την ιστορία των Τεμπών. Μόνο αλήθεια, όχι παραμύθια», δήλωσε.

      Συμπλήρωσε: «Εμείς λέμε στους Έλληνες την αλήθεια. Εμείς δεν είμαστε εξαρτημένοι από ολιγάρχες όπως εσείς. Δεν είμαστε ίδιοι με εσάς. Εμείς θα αλλάξουμε την Ελλάδα. Στις 9 Ιουνίου δίνουμε με τους Έλληνες ραντεβού, δίνουμε ραντεβού με το μέλλον».

      {https://www.youtube.com/watch?v=XoJLXfwMI_I}

    • Θα καθυστερήσει η ομιλία Μητσοτάκη στη Βουλή

      19:04:24

      Τελευταίος θα μιλήσει στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

      Ο πρωθυπουργός επρόκειτο να μιλήσει γύρω στις 9.00 ωστόσο λόγω αλλαγών της τελευταίας στιγμής η ομιλία του αναμένεται γύρω στις 10.00.

      Θα ακολουθήσει η ονομαστική ψηφοφορία με ηλεκτρονικό τρόπο.

    • Παπανδρέου: Στη ΝΔ υπηρετείτε τους ισχυρούς – Προαποφασισμένο έγκλημα συστηματικής συγκάλυψης

      18:19:02

      Μύδρους κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε νωρίτερα ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για τη στάση που κρατά στη διερεύνηση της τραγωδίας των Τεμπών, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας.

      Δείτε το βίντεο:

    • Στο βήμα η Ζωή Κωνσταντοπούλου

      18:15:06

      Ξεκινά η ομιλία της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου

      zoi_konstantopoulou1_cac0d.jpgzoi_konstantopoulou2_b53ad.jpgzoi_konstantopoulou3_e9ba2.jpgzoi_konstantopoulou4_c5544.jpg

    • Κασσελάκης για αποκάλυψη iEidiseis: Τι δουλειά είχαν οι δύο στενοί συνεργάτες του Μητσοτάκη στο σπίτι του Μαρινάκη;

      18:09:22

      Στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα του iEidiseis για την επίσκεψη του Σταύρου Παπασταύρου και του Γιάννη Μπρατάκου στο σπίτι του Βαγγέλη Μαρινάκη το βράδυ της Κυριακής αναφέρεται ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτηση του στα social media.

      «Τι δουλειά είχαν την Κυριακή το βράδυ οι δύο πιο στενοί του συνεργάτες (Παπασταύρου - Μπρατάκος) στο σπίτι του επιχειρηματία που κατηγορούν ως “οικονομικά συμφέροντα που θέλουν να μας ρίξουν”;» σημειώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Η γραμμή Μητσοτάκη είναι η ΝΔ να κατηγορεί τον “υπονομευτή” και το Μαξίμου να συναντάται μαζί του;».

      Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

    • Νέα διακοπή στη συνεδρίαση - Περιμένουν να έρθει η Ζωή Κωνσταντοπούλου

      18:07:18

      Διακοπή εκ νέου στην συνεδρίαση αναμένοντας την έλευση της Ζωής κωνσταντοπουλου στην Ολομέλεια.

    • Στίγκας: Όσοι κυβέρνησαν τη χώρα πήραν στο λαιμό τους 57 ψυχές

      18:06:33

      Έντονη κριτική σε ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία άσκησε ο πρόεδρος των "Σπαρτιατών", Βασίλης Στίγκας, στην ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας, ενώ τόνισε ότι «επειδή υπάρχουν νεκροί, που πρέπει να δικαιωθούν, συντασσόμαστε με την πρόταση μομφής και ψηφίζουμε "ναι"».

      «Όλοι όσοι κυβέρνησαν τη χώρα πήραν στο λαιμό τους 57 ψυχές», υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο κ.Στίγκας, ενώ προσέθεσε: «ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία είναι τα τρία κόμματα που έσυραν την Ελλάδα στη δίνη των μνημονίων, του υπέρογκου χρέους και της απόλυτης καταστροφής. Η συμφορά των Τεμπών ήρθε, λοιπόν, να χαράξει μια βαθιά τομή στον εμπαιγμό του ελληνικού λαού. Η επί χρόνια κοροϊδία τους έπιασε ταβάνι. Τα παραμύθια των κακών λύκων έφθασαν να είναι τόσο κραυγαλέα που πλέον δεν πείθουν κανέναν».

      Ο πρόεδρος των "Σπαρτιατών" αφού τόνισε ότι το κόμμα του «αποδοκιμάζει και καταδικάζει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης», εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, αναφέροντας: «Θεωρούμε απαράδεκτη και ύβρη προς τους Έλληνες ψηφοφόρους τη θεωρία του κ.Ανδρουλάκη και όσων τον ακολουθούν περί ύπαρξης "δημοκρατικού τόξου". Τολμάτε να χωρίζετε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες σε κατηγορίες, ανάλογα το κόμμα που ψηφίζουν; Ντροπή σας. Όλοι είναι ίσοι. Μην ονειρεύεστε επαναφορά διακρίσεων και διαχωριστικών γραμμών. Ο υπό αναχώρηση μετά τις ευρωεκλογές αρχηγός του ΠΑΣΟΚ πώς μετράει τη δημοκρατία; Δηλαδή, μας λέει πως αυτός είναι δημοκράτης και εμείς οι υπόλοιποι δεν είμαστε. Πως πρέπει να συνεννοηθούμε και να συνταχθούμε με ένα κόμμα όπου το θράσος περισσεύει. Και τόλμησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο και κατέθεσαν και υπόμνημα οι δημοκράτες κατά των "Σπαρτιατών", για να μην πάρουμε την κρατική χρηματοδότηση. Αγνοεί τους 250.000 πολίτες που μας ψήφισαν. Οι τυμβωρύχοι και οι πολιτικοί απατεώνες που καταλήστεψαν την Ελλάδα και βίασαν τον ελληνικό λαό έγιναν τώρα και δικαστές. Τώρα θυμήθηκαν ότι δεν είναι καλή η κυβέρνηση Μητσοτάκη και πρέπει να κατατεθεί μομφή εναντίον της, Δεν έχουν ευθύνες και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ για αυτή την τραγωδία; Με αυτή την αθλιότητα του σιδηροδρομικού δικτύου;». Και προσέθεσε όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ ο κ.Στίγκας: «Πριν από ένα μήνα γιατί συντάχτηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε το νομοσχέδιο των ομοφυλόφυλων, ενώ θα μπορούσαν μαζί να διεμβολίσουν τη ΝΔ και να μην αφήσουν να περάσει ο νόμος έκτρωμα, που προσβάλλει τη χώρα μας>.

      Επίσης, ο πρόεδρος των "Σπαρτιατών" σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Εμείς, ως κόμμα, υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία, δίνουμε μάχη για ισονομία και ισοπολιτεία. Ένα κορυφαίο ζήτημα για εμάς είναι και παραμένει η μεγάλη τραγωδία στα Τέμπη. Οι οικογένειες που έχασαν τους αγαπημένους τους δεν μπορούν ακόμη να συνέλθουν. Και δεν θα συνέλθουν ποτέ. Η δικαιοσύνη δεν έχει ακόμη αποδοθεί».

      Βίντεο με την ομιλία του προέδρου των «Σπαρτιατών» Δ. Στίγκα:

      {https://www.youtube.com/watch?v=FJTqyo8wGn0}

    • Νατσιός: Χυδαιότητα η συγκάλυψη του αυτού δολοφονικού εγκλήματος από τον κύριο Καραμανλή

      18:05:44

      Έντονη κριτική στην κυβέρνηση στην οποία καταλόγισε ανεπάρκεια άσκησε κατά την αποψινή του παρέμβαση στην Ολομέλεια ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιος, ενώ κατηγόρησε τον Κώστα Καραμανλή για συγκάλυψη των ευθυνών για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

      'Κάποτε λέγαμε το κράτος δεν υπάρχει, το κράτος είναι ανοργάνωτο, το κράτος προσπαθεί και δεν μπορεί. Κάποτε η κοινωνία λύγιζε με τις υποτιθέμενες ταπεινές συγγνώμες, τις κενές υποσχέσεις, τα κροκοδείλια δάκρυα και την φαινομενική εξάντληση της κυβέρνησης.

      Η δολοφονία 57 ψυχών στα Τέμπη είναι τραγικό δυστύχημα λόγω ανθρωπίνου λάθους, όχι έγκλημα. Χυδαιότητα είναι η συγκάλυψη του αυτού δολοφονικού εγκλήματος από τον κύριο Καραμανλή, όχι η ομολογία της αλήθειας από την αρχηγό πολιτικού κόμματος που «έσπασε τα νεύρα» του προέδρου της Βουλής. Ο Πρόεδρος ενοχλήθηκε από την κυρία Κωνσταντοπούλου και όχι από την απεγνωσμένη και απολύτως απρόσφορη προσπάθεια της κυβέρνησης να μας πείσει ότι όντως αποφάσισε η δικαιοσύνη και όχι η κυβερνητική πλειοψηφία. Οι πλημμύρες στη Θεσσαλία, οι φωτιές σε όλη την Ελλάδα είναι απρόβλεπτη κλιματική αλλαγή όχι έλλειψη πάσης φύσεως υποδομής. Ο αγώνας για την ανθρώπινη ζωή περιορίζεται στο γάμο των ομοφυλοφίλων και στην επικράτηση της τεκνοθεσίας έναντι της υιοθεσίας. Ούτε λόγος για την πείνα, την αρρώστια και την οικονομική εξαθλίωση, που εσείς οι ίδιοι φέρνετε στους συμπολίτες μας' είπε ο κ. Νατσιος και συνέχισε απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα.

      'Τι προσόντα κατέχετε για να μπορείτε να κυβερνάτε αυτή την κοινωνία; Τι έχετε να προσφέρετε στον πολίτη αυτής της χώρας, στον οικογενειάρχη, στο παιδί του, στον νεαρό φοιτητή, στον εργαζόμενο, στον αγωνιστή της καθημερινότητας; Μπροστά σε αυτό τον κόσμο ομιλείτε κύριοι Υπουργοί, κύριοι συνάδελφοι βουλευτές. Απέναντι σε αυτή την κοινωνία στέκεστε.

      'Η λέξη «υπουργός» σημαίνει υπηρέτης και βοηθός από τα συνθετικά υπό και έργον. Η δε λέξη πρωθυπουργός σημαίνει ο πρώτος βοηθός και υπηρέτης, από τα συνθετικά πρώτος και υπουργός. Αυτή είναι η ιδιότητά σας, που παγκοσμίως θεωρείται λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Πώς ακριβώς την υπηρετείτε; Τι έργο επιτελείτε και για ποια κοινωνία δουλεύετε; Μια κυβέρνηση, μία οποιαδήποτε αρχή που δεν αφουγκράζεται το παλμό του λαού της και προσπαθεί με μανία να ρίξει τα θεμέλια της είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. Μια κοινωνία χωρίς αρχές, μια κοινωνία που αμφισβητεί τα πάντα και δεν έχει κανένα σημείο αναφοράς δεν έχει μέλλον και εσείς μια τέτοια κοινωνία παλεύετε να φτιάξετε.

      Δεν είναι ζήτημα ιδεολογίας και φιλοσοφίας, τα προβλήματα της χώρας αυτή τη στιγμή είναι τόσο βιοτικής σημασίας που κανείς δεν μπορεί να διαπραγματευτεί ή να διαφωνήσει με τη λύση που απαιτείται.

      Αν πραγματικά ενδιαφερόσασταν για τη κοινωνία που ισχυρίζεστε ότι εκπροσωπείτε και προστατεύετε δεν θα είχατε την δική σας προσωπική και εγωιστική ατζέντα. Ούτε θα εφαρμόζατε τη στρατηγική που εφαρμόζετε. Πήρατε από τον κόσμο το ψωμί, του δίνετε ψίχουλα και μιλάτε για πρόοδο. Τραγική σύμπτωση ότι αυτό δεν είναι στοιχείο ούτε της δημοκρατίας, ούτε της δεξιάς, ούτε της αριστεράς, ούτε της παγκοσμιοποίησης. Επομένως και η ιδεολογική μάχη που δίνετε ορίζοντας την αμαρτία, την αγάπη, τη ζωή και την ελευθερία απώτερο σκοπό έχει την επικράτηση των καθαρά δικών σας προσωπικών συμφερόντων' ανέφερε ο πρόεδροςτης Νίκης και κατέληξε.

      'Η κοινωνία υπέστη παντός είδους εξαθλίωση και βλέπουμε τις συνέπειες αυτού μέρα με τη μέρα. Η βία όλο και αυξάνεται, τα παιδιά μας ξεσπούν, τα εγκλήματα αμέτρητα, η κοινωνία διχάζεται με το παραμικρό. Κάθε μέρα πορείες και διαμαρτυρίες, ο κόσμος αγανακτεί και το αναγνωρίζει μέχρι και η Ευρώπη αλλά εσείς δεν ακούτε. Πώς να ακούσετε κύριοι, όταν μόνο τα ροδάκια της καρέκλας σας ακούτε;

      Που να ακούσει ο κύριος Καραμανλής που τόσο τον έχει θολώσει αυτή η αδικαιολόγητη του έπαρση και αλαζονεία; Η οποία ακόμα να καταλάβουμε από που προκύπτει. Σίγουρα, δεν προκύπτει από το ανύπαρκτο έργο του, εκτός κι αν πραγματικά ήθελε να μείνει στην ιστορία ως ανίκανος σε βαθμό κακουργήματος. Στην κυριολεξία κακουργήματος όντας υπεύθυνος για τον θάνατο 57 ανθρώπων. Ευτυχώς δεν κρύφτηκε και ένα μήνα μετά τη παραίτηση του υπέβαλε υποψηφιότητα ξανά. Τόσο τίμιος που ενώ ωρυόταν για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου, δέχτηκε να καταθέσει ως μάρτυρας μπροστά στην εξεταστική επιτροπή στην οποία πλειοψηφούσε το κόμμα του. Ευτυχώς, η ανάκριση ήταν επαρκέστατη και αυστηρότατη και ο κύριος Καραμανλής μας έλυσε όλες τις απορίες. Πάλι καλά που οι συνάδελφοι του δεν τον προστατεύουν και δεν τον κρύβουν και συνειδητά καταψήφισαν τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής. Συνειδητά τα χειροκροτήματα, οι χειραψίες και τα συγχαρητήρια μετά τις γραφικές του ατάκες περί κατανόησης και πόνου λόγω της τραγωδίας. Όπως συνειδητά και ο κύριος Καραμανλής απέφυγε να κοιτάξει οπουδήποτε αλλού πέρα από τους θερμούς υποστηρικτές του. Ίσως αυτό να είναι και άλλη μια τρανή απόδειξη της ενοχής του'.

      Δείτε την ομιλία του Δ. Νατσιού, του προέδρου της Νίκης.

      {https://www.youtube.com/watch?v=EfGzrPWl4vE}

    • Χαρίτσης: Η κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να φύγει - Να τελειώνουμε με το καθεστώς ανομίας και προσβολής

      17:30:06

      «Η κυβέρνηση αυτή, η κυβέρνηση της Δεξιάς, η κυβέρνηση της ΝΔ, πρέπει να φύγει. Να πέσει. Να τελειώνουμε με το καθεστώς της ανομίας και της προσβολής προς τη Δημοκρατία μας», τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στη συζήτηση στην Ολομέλεια επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

      Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς κάλεσε τον πρωθυπουργό να δεσμευτεί ότι θα ζητήσει εκείνος σύσταση προανακριτικής επιτροπής για να αναλάβει πλέον η Δικαιοσύνη να αποφανθεί για την ύπαρξη ή μη ποινικών ευθυνών του κ. Καραμανλή. Παράλληλα έβαλε κατά του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη λέγοντας ότι οφείλει να παραιτηθεί άμεσα μετά από τις χθεσινές αναφορές του.

      Ειδικότερα, είπε ότι «η κυβέρνηση είναι υπόλογη με τη σκανδαλώδη διαχείριση μιας εθνικής τραγωδίας που οδήγησε στο θάνατο 57 ανθρώπων». Σχολιάζοντας την ομιλία του Κ. Αχ. Καραμανλή, ο κ. Χαρίτσης είπε ότι δεν μίλησε κανείς για τη βουλευτική ασυλία και πως, αντίθετα, το θέμα είναι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Ρώτησε την κυβέρνηση που «κατά τ' άλλα θέλετε να πέσει άπλετο φως», γιατί απέρριψε σύσταση προανακριτικής για την σύμβαση 717. Εν συνεχεία τόνισε ότι «υπάρχει και μια δικογραφία από μήνυση που έχει υποβάλει τραυματίας από το έγκλημα στα Τέμπη» και ρώτησε τους βουλευτές της ΝΔ «που χθες χειροκροτούσαν σθεναρά τον κ. Καραμανλή», τι θα κάνουν με αυτό. Είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης «δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τις συνεχείς επικλήσεις ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της» και πως δεν μπορεί να την κάνει για τον κ. Καραμανλή «επειδή προστατεύεται από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών».

      «Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ζητήσετε εσείς τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής και να αναλάβει πλέον η Δικαιοσύνη να αποφανθεί για την ύπαρξη ή μη ποινικών ευθυνών του κ. Καραμανλή. Δεσμευτείτε λοιπόν σήμερα ότι θα συμφωνήσετε σε σύσταση προανακριτικής», σημείωσε. Σχολίασε ότι αυτό περιμένει να ακούσει απόψε από τον πρωθυπουργό «αντί να έρθει να προσβάλλει τη νοημοσύνη μας ότι κάποια σκοτεινά οικονομικά κέντρα επιδιώκουν την ανατροπή του». «Μην παραμυθιάζετε άλλο την κοινωνία», είπε.

      Ο κ. Χαρίτσης σχολίασε ότι ακούστηκαν «απίστευτα» πράγματα στην αίθουσα τις προηγούμενες μέρες, ότι δεν πρόκειται για έγκλημα, αλλά για δυστύχημα, ενώ εκκρεμεί η υπόθεση στη Δικαιοσύνη και έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις. «Ακούσαμε την ανατριχιαστική φράση ”όσοι μιλάνε για μπάζωμα είναι για τα μπάζα”. Και την είπε ποιος; Ο υπουργός Δικαιοσύνης». Ρώτησε τον κ. Φλωρίδη τα εξής: «Υπήρξε έγγραφο της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, της κυρίας Αδειλίνη, προς την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας για να ερευνηθεί κάθε ερώτημα- καταγγελία των συγγενών των θυμάτων συμπεριλαμβανομένου αυτού που αφορά την αλλοίωση του χώρου του εγκλήματος και την πιθανή απώλεια αποδεικτικών στοιχείων, ναι ή όχι; Έχει ασκηθεί δίωξη σε βάρος του πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας για το μπάζωμα, ο οποίος μάλιστα επικαλέστηκε το δικαίωμα της σιωπής στην Εξεταστική, ακριβώς λόγω της ποινικής δίωξης, ναι ή όχι;». «Ο υπουργός Δικαιοσύνης παρεμβαίνει σε εν εξελίξει δικαστική διερεύνηση για την οποία έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και λέει ότι είναι για τα μπάζα όποιος μιλάει για μπάζωμα. Η συμπεριφορά είναι ανεπίτρεπτη και αντιθεσμική. Και γι' αυτό οφείλει ο υπουργός Δικαιοσύνης να παραιτηθεί άμεσα».

      Ο κ. Χαρίτσης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «εκμεταλλεύτηκε μια παραποιημένη συνομιλία για να εξυπηρετήσει την πολιτική της επιβίωση» και πως δεν υπάρχει τρόπος να ξεφύγει από τα αμείλικτα ερωτήματα. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επί έναν χρόνο «επιχείρησε να θάψει την υπόθεση των Τεμπών». Είπε ότι κανείς «δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι την πρώτη κιόλας μέρα, κάποιοι παρασκηνιακά φρόντιζαν για την επικοινωνιακή διαχείριση της τραγωδίας. Ότι κάποιος ή κάποιοι θα έκαναν τότε τις πρώτες ώρες το αδιανόητο. Θα έπαιρναν τους ηχογραφημένους διαλόγους από το κέντρο του ΟΣΕ και θα έκαναν μια βολική κοπτοραπτική για να εξυπηρετήσουν έναν και μόνο στόχο: να πείσουν ότι για τον θάνατο 57 ανθρώπων μοναδικός υπεύθυνος είναι ένας ανεύθυνος σταθμάρχης».

      Ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς ζήτησε καθαρές απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα: Ποιος έδωσε την εντολή και ποιος πήρε τα αρχεία από το καταγραφικό του ΟΣΕ και τα παρέδωσε σε φιλικό ΜΜΕ μονταρισμένα; Γιατί αφού, όπως λέει η κυβέρνηση, ήταν γνωστό απ' τις πρώτες μέρες ότι ήταν παραποιημένο το ηχητικό, το επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός; «Αφού λέτε ότι ξέρατε ότι έγινε μοντάζ εσείς τι κάνατε γι' αυτό;». «Τι ενέργειες κάνατε εσείς για να διερευνηθεί αυτή η παρανομία; Αυτή η λαθροχειρία; Έγινε έρευνα στον ΟΣΕ; Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Ο κ. Τερεζάκης κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή ότι πήγε στα γραφεία του ΟΣΕ με αστυνομικό για να πάρουν το υλικό από το καταγραφικό. Η ΕΛΑΣ όμως στην ανακοίνωσή της λέει ότι το υλικό τής παραδόθηκε μετά από δυο μέρες και όχι από τα γραφεία του ΟΣΕ. Κάνατε κάτι γι' αυτό;». Επιπλέον ρώτησε: «Υπήρχε ή δεν υπήρχε επιστολή του δ/ντος συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που παραιτήθηκε, η οποία μιλούσε για τραγικές ελλείψεις στα συστήματα ασφαλείας και προειδοποιούσε για κίνδυνο ατυχήματος; Υπήρχε ή δεν υπήρχε εξώδικο των μηχανοδηγών που επίσης προειδοποιούσε για κίνδυνο ατυχήματος; Τι έκανε ο αρμόδιος υπουργός;». «Τι έκανε για την κατεστραμμένη τηλεδιοίκηση στη Λάρισα; Τι έκανε για τη σηματοδότηση, που το φανάρι ήταν χαλασμένο και περνούσαν μονίμως με κόκκινο; Τι έκανε για το δευτεροβάθμιο κέντρο της Καρόλου; Τι έκανε για να υπάρχει αυξημένη εποπτεία με δεύτερο σταθμάρχη αφού δεν λειτουργούσε τίποτα στα συστήματα;».

      Υποστήριξε ότι «το έγκλημα των Τεμπών και η διαχείρισή του από την κυβέρνηση Μητσοτάκη συμπυκνώνει το που βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα: στο σημείο μηδέν», για να σημειώσει ότι «η σημερινή πρόταση δυσπιστίας αυτό ακριβώς αφορά: μια πολιτική που οδηγεί τη χώρα στο σημείο μηδέν. Εκεί μας έχει οδηγήσει ο συνδυασμός του οικονομικού νεοφιλελευθερισμού και του πολιτικού αυταρχισμού της ΝΔ».

      Ο κ. Χαρίτσης είπε ότι η Νέα Αριστερά μιλά καθαρά για έναν σύγχρονο ενιαίο δημόσιο μεταφορικό φορέα στον σιδηρόδρομο. «Να αντιστραφεί η πολιτική της ιδιωτικοποίησης και της αποθέωσης της αγοράς. Ενιαίος δημόσιος μεταφορικός φορέας τώρα», τόνισε, προσθέτοντας ότι «είναι απαραίτητη προϋπόθεση και για την ασφάλεια των μεταφορών, αλλά και για ένα αναπτυξιακό κράτος που χρησιμοποιεί στρατηγικά τις υποδομές του για την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη». Κάλεσε δε τα κόμματα της «προοδευτικής αντιπολίτευσης» να στηρίξουν αυτό το δίκαιο αίτημα.

      Υποστήριξε ότι «αναπτύσσεται μια νέα κοινωνική αντιπολίτευση, που αντιστέκεται, διεκδικεί, μάχεται, απαιτεί δικαιοσύνη, ισότητα, δημοκρατία, συλλέγει υπογραφές, διαδηλώνει, δημιουργεί με το παράδειγμά της έναν αντίπαλο πόλο στην πολιτική της κυβέρνησης» και ότι «η Νέα Αριστερά θέλει να είναι ο καταλύτης για την αναγκαία αλλαγή του πολιτικού χάρτη». Θύμισε ότι στις 6 Μαρτίου κάλεσε «τα δημοκρατικά κόμματα της αντιπολίτευσης» σε κοινή πρωτοβουλία για την υποβολή πρότασης δυσπιστίας, ότι «δηλώσαμε πρώτοι και ξεκάθαρα ότι δεν πάει άλλο: ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πέσει».

      «Η Αριστερά θα είναι πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Δεν παίζουμε παιχνίδια. Δεν μας ενδιαφέρουν και δεν εμπλεκόμαστε σε παρασκηνιακές διαβουλεύσεις. Δεν θεωρούμε την κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία, όπως αυτή η συζήτηση, ως μια ανούσια ”κοκορομαχία”. Δεν συμμετέχουμε στον εκφυλισμό των απολίτικων ρητορικών εξάρσεων, όπως αυτές που ακούμε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που στην ουσία το μόνο που προσφέρουν είναι ένα τελευταίο καταφύγιο, καταφύγιο αποπροσανατολισμού στην κυβέρνηση», σχολίασε.

      {https://www.youtube.com/watch?v=TJ4oufpF1E4}

    • Ο Αλέξης Χαρίτσης στο βήμα

      17:25:20

      Έφτασε ο Αλέξης Χαρίτσης, ξεκινά η ομιλία του.

    • Διακοπή ολίγων λεπτών στη συνεδρίαση

      17:24:13

      Όπως ανακοίνωσε το προεδρείο, η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας, διακόπτεται για λίγα λεπτά.

      Αιτία, η καθυστέρηση του εκπροσώπου της Νέας Αριστεράς που καθυστέρησε στην κίνηση και ήταν η σειρά του να μιλήσει, με τον Δημήτρη Νατσιό και τον επικεφαλής των Σπαρτιατών.

    • Ανατροπή στη σειρά των ομιλιών των πολιτικών αρχηγών - Δήλωσε κώλυμα η Ζωή Κωνσταντοπούλου

      17:21:15

      Με… ανατροπή ξεκίνησε ο κύκλος ομιλιών των πολιτικών αρχηγών που θα ολοκληρωθεί με την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έτσι ώστε αμέσως μετά να διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

      Ο τελευταίος γύρος της σκληρής πολιτικής αναμέτρησης, αυτός των ομιλιών των πολιτικών αρχηγών, ξεκινά με την αντίστροφη σειρά της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων. Γεγονός που σημαίνει ότι τον λόγο θα έπρεπε να λάβει πρώτη η Ζωή Κωνσταντοπούλου ως η επικεφαλής του μικρότερου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος.

      Ωστόσο, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας δεν ήταν παρούσα στην αίθουσα της Ολομέλειας με αποτέλεσμα να υπάρξει η ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης.

      Σύμφωνα με πληροφορίες η Ζωή Κωνσταντοπούλου επικαλέστηκε επείγον ζήτημα που προέκυψε λέγοντας ότι δεν μπορεί να βρίσκεται στην αίθουσα της Ολομέλειας την προγραμματισμένη ώρα.

      Μετά τις προβλεπόμενες επαφές και διεργασίες του προέδρου της Βουλής με τους εκπροσώπους των αρχηγών ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιός δέχτηκε να μιλήσει πρώτος με συνέπεια η συζήτηση να επανεκκινήσει και να έχει προγραμματιστεί η ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου περίπου στις 6 το απόγευμα.

    • Έπαθαν «βέρτιγκο» για την «αρμένικη βίζιτα» Παπασταύρου και Μπρατάκου στο Π. Ψυχικό

      16:56:29

      Μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκαν οι Παύλος Μαρινάκης και Άκης Σκέρτσος - την ίδια στιγμή, σε δύο διαφορετικά σημεία της Αθήνας - τη χθεσινή αποκάλυψη του iEidiseis για την επίσκεψη των Σταύρου Παπασταύρου και Γιάννη Μπρατάκου στο σπίτι του Βαγγέλη Μαρινάκη, στο Παλαιό Ψυχικό, αποκαλύπτοντας έτσι το «βέρτιγκο» που προκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου.

      Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

Ροή Ειδήσεων