Πολιτική

Προσφυγικό και τουρκικές προκλήσεις στο δείπνο Μητσοτάκη με τον Σαρλ Μισέλ

Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με τον επόμενο Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ

Δείπνο με τον επόμενο Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και Πρωθυπουργό του Βελγίου Σαρλ Μισέλ είχε το βράδυ της Τετάρτης στις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνάντηση που έγινε κατόπιν πρόσκλησης του νέου Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο οποίος θα διαδεχθεί τον Ντόναλντ Τουσκ, άνοιξε η βεντάλια των μεγάλων θεμάτων που θα απασχολήσουν την Ευρώπη τα επόμενα χρόνια.

Στην κουβέντα που έγινε την παραμονή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κυριάρχησαν το μεταναστευτικό – προσφυγικό, οι τελευταίες εξελίξεις για το Brexit και η παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στη Νοτιανατολική Μεσόγειο και στη Συρία.

Ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει αύριο στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (15:00 ώρα Βρυξελλών).

Νωρίτερα (12:00 τοπική ώρα) θα λάβει μέρος στις εργασίες της Συνόδου του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος (ΕΛΚ).

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Τσίπρας σε Γιούνκερ: Να εφαρμοστούν οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας
BBC: Δεν αναμένονται εξελίξεις για το Brexit απόψε
Chevron Right