Την αγορά drones καμικάζι από τις ΗΠΑ σχεδιάζει η Ελλάδα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η Ελλάδα ενδιαφέρεται για τα Switchblade της AeroVironment, Inc. AVAV.O, τα οποία πετούν προς έναν στόχο και εκρήγνυνται.
Δύο Έλληνες αξιωματούχοι που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters επιβεβαίωσαν πως ήδη έχει επιλεγεί ο συγκεκριμένος τύπος drone και σημείωσε πως το κόστος θα ανέλθει στα 75,2 εκατ. ευρώ.
Στόχος, όπως ανέφεραν οι δύο πηγές, είναι να ενισχυθούν περαιτέρω οι ένοπλες δυνάμεις με αυτού του είδους τα drones που χρησιμοποιούνται κατά κόρον από την Ουκρανία και έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικά.
Οι αρχηγοί του επιτελείου έχουν εγκρίνει δύο τύπους Switchblade με εμβέλεια έως 20 χλμ. και έως 40 χλμ. Η προμήθεια Switchblades, όπως σημειώνεται και στο δημοσίευμα, θα πρέπει να εγκριθεί από το ΚΥΣΕΑ, το κορυφαίο όργανο λήψης αποφάσεων της Ελλάδας σε θέματα εξωτερικών και αμυντικών υποθέσεων.
{https://www.youtube.com/watch?v=viDZ77SFveg}