Πολιτική

Δειλία καταλογίζει ο Ραγκούσης σε Μητσοτάκη για τη ματαίωση απάντησης σε Τσίπρα

Ματαιώθηκε η απάντηση στην ερώτηση Τσίπρα για τα ΜΜΕ. Σφοδρή επίθεση Ραγκούση σε Μητσοτάκη και κυβέρνηση.  

«Δειλία» επέρριψε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του να αναβάλλει την αυριανή «ώρα του πρωθυπουργού» όπου είχε κληθεί να απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα για τα επικίνδυνα φαινόμενα συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

«Είναι προφανές ότι πρόκειται για δειλία του Μητσοτάκη» σχολίασε ο Γιάννης Ραγκούσης, στο άκουσμα της απόφασης του πρωθυπουργού και τον κατηγόρησε ότι «το βάζει στα πόδια». Ο κ. Ραγκούσης υπογράμμισε δε ότι ο κ. Μητσοτάκης θα όφειλε να αντιμετωπίσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και την αξιωματική αντιπολίτευση. «Θα έπρεπε να αντιμετωπίσει τις ευθύνες του και να δώσει εξηγήσεις» κατήγγειλε, μάλιστα, τον κ. Μητσοτάκη ότι βάζει σε καταστολή την λειτουργία του κοινοβουλίου και το δικαίωμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τον αναγκάσει να δώσει εξηγήσεις.

Δικαιολογώντας την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ματαιώσει τη συζήτηση για τον συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς πηγές της ΝΔ ανέφεραν ότι μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για το lock down από το Σάββατο τα ξημερώματα, «παρέλκει η συζήτηση της ερώτησης που έχει καταθέσει ο κ. Τσίπρας».

Τασούλας: Να επαναδιατυπώσει την ερώτηση ο Τσίπρας

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, σε συζήτηση με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ανέφερε ότι σύμφωνα με την κυβέρνηση η αιτία της μη απάντησης του κ. Μητσοτάκη στον κ. Τσίπρα είναι πως «πλέον οι συνθήκες έχουν αλλάξει». Σημείωσε, όμως, ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί να επαναδιατυπώσει την ερώτησή του «υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων του lockdown», να την επανακατάθεσει και να συζητηθεί από τον πρωθυπουργό την επόμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Σταϊκούρας: Τα 10 μέτρα κόστους 3,3 δισ. ευρώ - Ποιοί θα λάβουν βοήθημα 800 ευρώ 
Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4: Ποιους αφορά το νέο μέτρο
Chevron Right