Πολιτική

Νίκος Παπανδρέου: «Είμαι στρατιώτης του Κινήματος»

«Είμαι στρατιώτης, θέλω να υπηρετήσω το καλό και για το Κίνημα και για τη χώρα και θα είμαι πολύ χαρούμενος να μπορέσω να λύσω κάποια προβλήματα για τη χώρα», σημείωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Παπανδρέου, ο οποίος συνεχίζει την τριήμερη περιοδεία του στην Κρήτη

 

Νωρίς το μεσημέρι βρέθηκε στο Ηράκλειο και αναφέρθηκε στους λόγους που τον ώθησαν να συμμετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο. «Πιστεύω πως όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση για τη χώρα αλλά και για το Κίνημα Αλλαγής δεν μπορεί παρά να συστρατευτεί σε αυτό τον αγώνα», είπε και πρόσθεσε: «Επέλεξα αυτή την πρόταση της κ. Γεννηματά γιατί σημαντικές αποφάσεις λαμβάνονται για την Ελλάδα στην ΕΕ και έχω την εμπειρία, επειδή έζησα αρκετά χρόνια στο εξωτερικό, αλλά και τη δυνατότητα επικοινωνίας, ενώ είμαι ταυτόχρονα παραγωγικός. Θέλω να φέρω λύσεις. Έχω το όραμα, αλλά είμαι πρακτικός άνθρωπος. Έχω μάθει ήδη τα προβλήματα της Κρήτης έχω μαζέψει φακέλους για να βοηθήσω και από την Ευρώπη».

 Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε και στον πατέρα του, Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ εξήγησε τι εννοεί υποστηρίζοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να επιστρέψει στις ρίζες του ΠΑΣΟΚ.

«Πήρα πολλά μαθήματα από τον πατέρα μου, ένα από τα σημαντικά όμως ήταν ότι ο Ανδρέας ήθελε να είναι κοντά στον κόσμο, δεν του άρεσε το γραφείο και οι γραμματείς. Ήθελε να μάθει τι λέει ο κόσμος. Ρωτούσε ακόμη και τους αστυνομικούς του, να του πουν ποια ήταν η άποψή των γονιών τους, που ζούσαν στα χωριά τους, για την κατάσταση στη χώρα. Ήθελε αυτή την επαφή και όχι απομάκρυνση», είπε και πρόσθεσε: «Όταν λέω επιστροφή στις ρίζες του ΠΑΣΟΚ, αυτές τις αξίες εννοώ, γιατί ήμασταν ένα κόμμα κοντά στον κόσμο, τον αγρότη, τον μικρομεσαίο, τον βιοπαλαιστή. Αυτή θα είναι και η δική μου προσπάθεια. Να ακούσω και να μάθω από τον κόσμο για να μπορώ να προσφέρω στον τόπο».

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Ένας θάνατος ανά 3'' από πολυανθεκτικά μικρόβια
Ευρωζώνη: Η Ελλάδα δεν βρίσκεται στην ατζέντα του Eurogroup της Πέμπτης
Chevron Right