Πολιτική

Σκουρλέτης: Δεν νοείται χαλαρή ψήφος στις ευρωεκλογές

Δεν νοείται χαλαρή ψήφος στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, διότι πραγματικά έχουν μια διαφορετική σημασία και για την Ευρώπη και για την Ελλάδα, τόνισε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος επισήμανε τη στροφή ενός μεγάλου κομματιού της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας που αμφισβητεί που δημιουργεί προϋποθέσεις για μια συνάντηση με την ευρωπαϊκή Αριστερά, απάντησε στη Νέα Δημοκρατία για τα περί παροχολογίας και την κατηγόρησε ότι κάνει αντιπολίτευση μέσω …Βενεζουέλας.

 

«Οι πολιτικές της ακραίας λιτότητας, του ακραίου φιλελευθερισμού, τι γέννησαν; Μεγάλες ανισότητες. Οι μεγάλες ανισότητες τι αποτέλεσμα είχαν; Να σπρώξουν λαϊκές τάξεις και προς την Ακροδεξιά”, είπε ο κ. Σκουρλέτης και συνέχισε: “Οι πολιτικές αυτές ακολουθήθηκαν μέχρι τώρα μέσα από την στήριξη που παρείχε το Λαϊκό Κόμμα, η συντηρητική παράταξη, μαζί με την ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία. Το ενδιαφέρον είναι ότι μετά από δύο – τρεις δεκαετίες έχουμε ένα μεγάλο κομμάτι της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας το οποίο αρχίζει και αμφισβητεί αυτές τις επιλογές. Και όπου το κάνει βλέπουμε ότι κερδίζει. Οι «αριστερόστροφοι» της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας. Και αυτό δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μία συνάντηση με την ευρωπαϊκή Αριστερά. Θα έλεγα ότι κι αυτό που κάνουμε εμείς εδώ, που το ονομάζουμε ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, είναι μια αντανάκλαση των αντίστοιχων ευρωπαϊκών προβληματισμών. Βεβαίως με άλλους συσχετισμούς. Εδώ το «πάνω χέρι» το έχει η Αριστερά ουσιαστικά».

Σχολιάζοντας τη στάση του ΚΙΝΑΛ απέναντι στις ευρωπαϊκές διεργασίες στον χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας και τον διάλογο με την Αριστερά, παρατήρησε πως το Κίνημα Αλλαγής ολοένα και περισσότερο απομακρύνεται από τις αφετηριακές αναφορές του, προτάσσει τη “στρατηγική ήττα” του ΣΥΡΙΖΑ, που, εκ των πραγμάτων, οδηγεί στην στρατηγική νίκη της Νέας Δημοκρατίας και φαίνεται ότι βρίσκεται σε μία “ιδιότυπη πολιτική συνεννόηση και επικοινωνία με τη Νέα Δημοκρατία”..

Για τον πρόεδρο της Ν.Δ Κυριάκο Μητσοτάκη, που δήλωσε ότι θα καταθέσει τροπολογία ώστε να μη μειωθεί το αφορολόγητο όριο, είπε ότι “παραβιάζει ανοιχτές θύρες” από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός, Αλέξη Τσίπρας έχει βγει ο πρωθυπουργός δημόσια και έχει πει ότι το αφορολόγητο δεν θα μειωθεί, αλλά αντίθετα η κυβέρνηση είναι στη φάση που συζητάει ένα νέο πακέτο φορολογικών ελαφρύνσεων.

Απαντώντας στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί “παροχολογίας” ο κ. Σκουρλέτης τόνισε πως δεν πρόκειται για παροχές, αλλά για αποκατάσταση αδικιών και σημείωσε: “Η Νέα Δημοκρατία δεν θεωρεί πολιτική υποχρέωση μιας κυβέρνησης αυτούς οι οποίοι, όχι μόνο, βρέθηκαν στον χώρο της ανέχειας και της φτώχειας, αλλά και πολύ πιο κάτω, να τους στηρίξει κατά προτεραιότητα. Αυτοί ήταν στα όρια της επιβίωσης και ήρθαν τα μνημόνια και τους οδήγησαν στην πλήρη εξόντωση. Μια κυβέρνηση της Αριστεράς είχε υποχρέωση να πει στα 2,5 εκατ. ανασφάλιστους «ελάτε στα νοσοκομεία». Μια κυβέρνηση της Αριστεράς θεωρεί προτεραιότητά της να επαναφέρει το θέμα των Συλλογικών Συμβάσεων. Σήμερα μάλιστα υπήρξε επέκταση μιας νέας Συλλογικής Σύμβασης. Μερικές δεκάδες χιλιάδες, και περισσότεροι ίσως, εργαζόμενοι θα δουν να αυξάνεται ο μηνιαίος μισθός τους. Αυτό δεν είναι παροχή. Είναι αποκατάσταση μιας αδικίας. Η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους 25χρονους είναι παροχή;”

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Ποια είναι η μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου;
Αλβανία: Νέες κινητοποιήσεις της αντιπολίτευσης
Chevron Right