Έρευνα της Εισαγγελίας για την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο Κουκάκι και πολιτική αντιπαράθεση

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες περί αστυνομικής βίας στο Κουκάκι - Σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ - Τι λένε ΚΚΕ και ΚΙΝΑΛ - Αντιδράσεις και από τον καλλιτεχνικό χώρο για τον Δημήτρη Ινδαρέ
Έρευνα της Εισαγγελίας για την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο Κουκάκι και πολιτική αντιπαράθεση
iEidiseis

iEidiseis

23:21 - 19/12/2019
Τελευταία ενημέρωση: 09:12 - 20/12/2019

Την διενέργεια κατεπείγουσας προκακτικής εξέτασης, μετά τις καταγγελίες για αστυνομική βία στη διάρκεια των επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ στο Κουκάκι, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Βαγγέλης Ιωαννίδης.

Η παραγγελία του εισαγγελέα προς τον λειτουργό που θα αναλάβει την έρευνα, είναι να συγκεντρώσει και να μελετήσει όλα τα στοιχεία με στόχο την διακρίβωση τυχόν αδικημάτων εκ μέρους των αστυνομικών, ανάμεσα στα οποία και αυτό της σωματικής βλάβης.

Παράλληλα, πληροφορίες από την Εισαγγελία Πρωτοδικών αναφέρουν, πως κατά την χθεσινή επιχείρηση της Αστυνομίας για την εκκένωση καταλήψεων στο Κουκάκι βρίσκονταν τρεις εισαγγελείς που ήταν παρόντες στις κατ΄οίκον έρευνες, οι οποίες διενεργήθηκαν σύμφωνα με τον νόμο.

Τις πληροφορίες αυτές, ωστόσο, που μετέδωσε και το ΑΠΕ, αμφισβητεί η πλευρά του Δημήτρη Ινδαρέ, του σκηνοθέτη που συνελήφθη στη διάρκεια της επιχείρησης.

Υπενθυμίζεται ότι ο σκηνοθέτης συνελήφθη μαζί με τους δύο γιους του μέσα στο ιδιόκτητο σπίτι του στο Κουκάκι, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη για τα αδικήματα, ανά περίπτωση, της βίας κατά υπαλλήλων, διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας, επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή σε βάρος αστυνομικών, απείθειας, παράνομης οπλοκατοχής, εξύβρισης και απόπειρας παράνομης βίας.

Η δίκη αναμένεται να γίνει αύριο ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου.

«Έχει δημιουργηθεί μεγάλη ένταση σχετικά με το θέμα, πράγμα που είναι έξω από τις επιθυμίες μας. Μεγάλο μας παράπονο είναι ότι δεν είχαμε καμία ανάμειξη σε αυτά για τα οποία κατηγορηθήκαμε. Όταν καταλαγιάσει όλο αυτό θα μπουν τα πράγματα στις πραγματικές τους διατάσεις όμως το να υπάρχει μία πόλωση εξωφρενική, οδηγεί στο να χαθεί το νόημα και πολλά άλλα πράγματα», ανέφερε ο σκηνοθέτης στις πρώτες του δηλώσεις το μεσημέρι της Πέμπτης.

Πολιτική αντιπαράθεση

Της παρέμβασης της δικαιοσύνης προηγήθηκε σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση να καταγγέλλει παράνομη αστυνομική βία.

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Ραγκούσης κατήγγειλε μάλιστα ότι κατά τη χθεσινή επιχείρηση εκκένωσης κατάληψης στο Κουκάκι γυναίκα χτυπήθηκε από αστυνομικούς με πλαστική σφαίρα:

{https://www.facebook.com/giannisragkousis/posts/10221512279333377}

«Ο κ. Χρυσοχοΐδης, απαντώντας χθες στον κ. Αλιβιζάτο, είχε το θράσος να κάνει λόγο για ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να πείσει το πανελλήνιο πως οι εικόνες που είδε από την αντισυνταγματική εισβολή σε σπίτι -άσχετο με την κατάληψη- τον ξυλοδαρμό και τη σύλληψη αθώων πολιτών, ήταν στη φαντασία του», αναφέρει εξάλλου σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ωστόσο, για κακή του τύχη, σήμερα είδε το φως της δημοσιότητας η καταχώρηση των ιατρών στο βιβλίο συμβάντων του νοσοκομείου "Ελπίς", σύμφωνα με την οποία νεαρή γυναίκα, που διακομίστηκε με χειροπέδες και συνοδευόμενη από δύο αστυνομικούς, μετά τη σύλληψή της, έφερε τραύμα από πυροβολισμό εξ επαφής με πλαστική σφαίρα στο αριστερό στήθος», προστίθεται.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πάλι ψέματα» για το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ.

Για «εμμονή στη στήριξη της ανομίας» κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, απαντώντας σε ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχετικά με «αμείλικτα ερωτήματα» που προκύπτουν από την χθεσινή αστυνομική επιχείρηση στα υπό κατάληψη κτίρια στο Κουκάκι.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι στην επιχείρηση εκκένωσης των κτιρίων υπήρχε από την αρχή εισαγγελέας που έχει κάνει αναλυτικές εκθέσεις, παραπέμπει στην ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ για την χρήση, από αστυνομικό, ελαστικού σφαιριδίου «και όχι πλαστικής σφαίρας», που χτύπησε κοπέλα στην κατάληψη της οδού Παναιτωλίου και αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει:

«Τελικά όσοι πετάνε τούβλα και μολότοφ έχουν μόνο δικαιώματα και είναι υπεράνω του νόμου; Ας συνέλθουν».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πάλι ψέματα. Στα υποτίθεται αμείλικτα -όπως πομπωδώς τα χαρακτηρίζει- ερωτήματα που θέτει σήμερα με ανακοίνωση του, οι απαντήσεις είναι απλές και έχουν ήδη δοθεί.

1. Το είπαμε από χθες. Στην επιχείρηση για την εκκένωση της κατάληψης στη Ματρόζου η εισαγγελέας ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή στις 6:30 το πρωί. Υπογράφει δυο εκθέσεις. Μια για κατ' οίκον έρευνα σε διπλανή της κατάληψης οικία και μια για το κτίριο της κατάληψης. Παρόντες ήταν εισαγγελικοί λειτουργοί και στις άλλες δυο εκκενώσεις. Συμπέρασμα: η παραβίαση ασύλου σε ταράτσες ή ισόγεια δεν υπάρχει, δεν υπήρξε, είναι γκεμπελικό εφεύρημα ΣΥΡΙΖΑ.

2. Για τη χρήση ελαστικού σφαιριδίου και όχι πλαστικής σφαίρας, όπως ψευδώς υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, δόθηκαν ήδη απαντήσεις από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ. Αλλά για να μην εκπλήσσεται δήθεν το κόμμα αυτό, σημειώνουμε ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει στη διάθεση της τα ίδια υλικά και μέσα που είχε και επί των ημερών διακυβέρνησης του.

Το μόνο αμείλικτο λοιπόν στις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εμμονή στη στήριξη της ανομίας. Τελικά όσοι πετάνε τούβλα και μολότοφ έχουν μόνο δικαιώματα και είναι υπεράνω του νόμου;

Ας συνέλθουν».

Πυρά από ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ

Οι τακτικές της ΕΛ.ΑΣ. στο Κουκάκι δεν μπήκαν, ωστόσο, μόνο στο «μικροσκόπιο» του ΣΥΡΙΖΑ.

«Απ' ό,τι φαίνεται οι επιχειρήσεις τύπου "Κουκάκι" δεν χρησιμοποιούνται μόνο για τον εκφοβισμό του λαού και την εμπέδωση του δόγματος "νόμος και τάξη", αλλά και ως εργαστήρια δοκιμής και νομιμοποίησης πιο εξελιγμένων μηχανισμών και όπλων καταστολής, που προμηθεύθηκαν και διατήρησαν όλες οι κυβερνήσεις και που τελικό στόχο έχουν το εργατικό-λαϊκό κίνημα» επισημαίνει σχετικά το ΚΚΕ, σε σχόλιό του, ενώ ερωτηματικά για ελλείψεις νομιμότητας της αστυνομικής επιχείρησης στο Κουκάκι διατυπώνει και το Κίνημα Αλλαγής.

Ο Τομέας Προστασίας του Πολίτη του ΚΙΝΑΛ εξέδωσε ανακοίνωση η οποία αναφέρει ότι «η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης του χώρου κατάληψης στο Κουκάκι, δημιουργεί ερωτήματα που άπτονται της συνταγματικής τάξης για τις κατ' οίκον έρευνες και συλλήψεις και αφήνει δημόσιες σκιές. Γι' αυτό η κυβέρνηση οφείλει σήμερα να δώσει στη δημοσιότητα το μόνον αντικειμενικό στοιχείο, το βίντεο του drone που παρακολουθούσε την αστυνομική επιχείρηση».

Επισημαίνεται από το ΚΙΝΑΛ «πως αν δεν το κάνει, καταρρίπτεται κάθε κυβερνητική εκδοχή και πρέπει άμεσα να απολογηθούν οι υπεύθυνοι για αυτό το συμβάν. Ταυτόχρονα, οφείλει η αρμόδια Εισαγγελία να ζητήσει τώρα την κατάσχεση αυτού του οπτικού υλικού».

Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ καταλήγει με τη υπογράμμιση ότι «η δημοκρατική παράταξη είναι αυτή που υπερασπίστηκε τον εκδημοκρατισμό των Σωμάτων Ασφαλείας, που εμπέδωσε στην πράξη την συνδικαλιστική ελευθερία των αστυνομικών υπαλλήλων και δεν θα επιτρέψει διολίσθηση σε ακροδεξιές λογικές και στοχοποίηση του ρόλου της Αστυνομίας».

Ο Ραγκούσης δημοσιοποιεί φωτογραφίες που δείχνουν τον Ινδαρέ τραυματισμένο

Η εκδοχή της ΕΛΑΣ για τις «πλαστικές σφαίρες»

«Η ΕΛ.ΑΣ. δεν χρησιμοποιεί πλαστικές σφαίρες», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Αρχηγείου με αφορμή σχετικές αναφορές σε ΜΜΕ για τραυματισμό με πλαστική σφαίρα μιας γυναίκας κατά την επιχείρηση χθες, στο Κουκάκι.

Ωστόσο σύμφωνα με την ανακοίνωση «σε επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται σε χώρους, όπου είναι επικίνδυνη η χρήση χημικών, χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τις ειδικές δυνάμεις, που διαθέτουν ανάλογη εκπαίδευση, συσκευές τύπου Manuhrin, οι οποίες εκτοξεύουν μικρές ελαστικές μπάλες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει ως εξής:

«Σχετικά με αναφορές σε Μ.Μ.Ε. για τραυματισμό με πλαστική σφαίρα ημεδαπής γυναίκας, η οποία συνελήφθη κατά τη διάρκεια της χθεσινής επιχείρησης για την εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίου στην οδό Παναιτωλίου, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

· είναι απολύτως ψευδές ότι η συλληφθείσα χτυπήθηκε από πλαστική σφαίρα,

· η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της επικινδυνότητάς τους, δεν χρησιμοποιεί πλαστικές σφαίρες,

· σε επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται σε χώρους, όπου είναι επικίνδυνη η χρήση χημικών, χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τις ειδικές δυνάμεις, που διαθέτουν ανάλογη εκπαίδευση, συσκευές τύπου Manuhrin, οι οποίες εκτοξεύουν μικρές ελαστικές μπάλες (περίπου μεγέθους πινγκ πονγκ), με βεληνεκές περίπου (15) μέτρα και δύναμη μικρότερη από μιας γροθιάς.

Στη χθεσινή επιχείρηση, στην οδό Παναιτωλίου, έγινε περιορισμένη χρήση του εξοπλισμού αυτού, λόγω της σφοδρής επίθεσης που δέχθηκαν οι αστυνομικοί, με ρίψη πετρών, τούβλων, μεταλλικών κλπ αντικειμένων, από τις οποίες τραυματίστηκε ένας αστυνομικός των ειδικών δυνάμεων.

Για τα συμβάντα των χθεσινών καταλήψεων έχει ξεκινήσει η προανακριτική διαδικασία από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, στο πλαίσιο της οποίας διερευνώνται όλες οι μαρτυρίες».

{https://youtu.be/aOAQfnDaESU}

Ντοκουμέντο από τη σύλληψη Ινδαρέ: «Το δέσιμο είναι ντροπή»

Στο μεταξύ, το απόγευμα της Πέμπτης το OPEN έφερε στο φως ένα ντοκουμέντο από την στιγμή της σύλληψης του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ στην ταράτσα του σπιτιού του στο Κουκάκι.

Ο σκηνοθέτης ακούγεται να λέει τη στιγμή της σύλληψης: «Το δέσιμο είναι ταπείνωση, γιατί κανείς δεν σας έχει αντισταθεί. Είναι ταπείνωση. Λύστε με γιατί δεν μπορώ άλλο. Αμέσως. Η φυσική κατάσταση είναι να είμαστε ελεύθεροι και να μην υπακούμε σε κανένα μίσος. Κανενός αναρχικού. Σαν αναρχικοί συμπεριφέρεστε. Που καίνε τα μαγαζιά έτσι από καπτρίτσιο. Από ιδεοληψία. Αυτό που κάνετε είναι χειρότερο. Γιατί μας έχετε δεμένους. Δεν σας αντιστέκεται κανείς».

Λίγο αργότερα αναφέρει: «Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει. Δεν τους έχουμε μειώσει, δεν τους έχουμε βρίσει, δεν τους έχουμε επιτεθεί. Μας έχουν επιτεθεί, μας έχουν δείρει. Μου έχουν σπάσει τα γυαλιά και ένα ακουστικό βαρυκοϊας έχει εξαφανιστεί. Περνάνε μέσα από το σπίτι μας χωρίς την άδεια του ιδιοκτήτη. Είναι ντροπή. Σαν κλέφτες. Είναι στο σπίτι η γυναίκα μου μόνη της. Δεν έχουν το δικαίωμα να μπουν από την ταράτσα του σπιτιού, σαν κλέφτες. Στην γυναίκα μου που είναι μόνη κάτω».

«Καμαρώστε μας όλους, την κατάντια μας εδώ. Αυτή είναι η Ελλάδα, ένας διαρκής εμφύλιος. Όπου οι μεν βασανίζουν τους δε, με εναλασσόμενους ρόλους. Τελείωσε ο παραλογισμός με τους αναρχικούς και τώρα έρχεται ο παραλογισμός με αυτούς που ήρθανε να...», προσθέτει.

Οικογένεια Ινδαρέ: Καμία σχέση με την κατάληψη - Κύμα αντιδράσεων κατά της ΕΛ.ΑΣ.

Kύμα συμπαράστασης

Aπό την πρώτη που έγινε γνωστό το περιστατικό, πολλοί ήσαν εκείνοι που έσπευσαν να συμπαρασταθούν στην οικογένεια, τόσο μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, όσο και με δημόσιες δηλώσεις τους.

Ανάμεσά τους, ο ηθοποιός Αλέξανδρος Λογοθέτης και ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης. «Τον Δημήτρη τον ξέρω πολλά χρόνια. Ενημερώθηκα από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και την γυναίκα του για το τι συνέβη και το θεωρώ αδιανόητο αυτό που έγινε», δήλωσε ο τελευταίος στον ρ/σ Θέμα 104,6, αναφερόμενος στον Δημήτρη Ινδαρέ, με τον οποίο συνδέεται με μακροχρόνια φιλία.

«Η σύζυγός του με διαβεβαίωσε ότι ο ένας γιος τους, που σπουδάζει στην Πάτρα, είχε γυρίσει πριν από δυο ημέρες στην Αθήνα. Η σύζυγός του είναι μια γυναίκα ψύχραιμη και με διαβεβαίωσε ότι τα παιδιά τους δεν έχουν καμία σχέση με την κατάληψη», συμπλήρωσε.

{https://www.facebook.com/alogo70/posts/2921759471192228}

{https://www.facebook.com/espek2/posts/2653302851382027}

Στο πλευρό της οικογένειας Ινδαρέ η Ελένη Ράντου

Κείμενο στήριξης

Δεκάδες καλλιτέχνες, άνθρωποι από το χώρο των τεχνών, δημοσιογράφοι και συγγραφείς υπογράφουν κείμενο στήριξης στον σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ, με αφορμή τη χθεσινή εισβολή ανδρών της Αστυνομίας στην οικία του, που βρίσκεται δίπλα από καταλήψεις, στο Κουκάκι.

Μέχρι στιγμής έχουν υπογράψει πάνω από 100, μεταξύ άλλων και οι: Σταμάτης Κραουνάκης, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Ελενα Ακρίτα, Λένα Πλάτωνος, ενώ η λίστα συνεχώς μεγαλώνει.

«Όσοι γνωρίζουμε τον Δημήτρη Ινδαρέ, δεν μπορούμε παρά είτε να "γελάσουμε" ειρωνικά είτε να εξοργιστούμε με τα δημοσιεύματα, τα "ρεπορτάζ" και τις ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ και του πολιτικού προϊσταμένου της, κ. Χρυσοχοϊδη, που φέρουν τον πιο φιλήσυχο και ευγενικό άνθρωπο να προσπαθεί να πάρει το όπλο του αστυνομικού. Ούτε στην πιο "κακή" ταινία δε θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο» σημειώνουν στο κείμενο.

Όλο το κείμενο

Όλοι εμείς που υπογράφουμε το κείμενο αυτό, διαβάσαμε σοκαρισμένοι την είδηση ότι, τα ξημερώματα της 18ης Δεκεμβρίου, τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο σπίτι του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ και της οικογένειάς του, απλώς και μόνον επειδή το σπίτι του συνορεύει με μια κατάληψη.

Χωρίς ένταλμα έρευνας, οι αστυνομικοί ανέβηκαν στην ταράτσα, έδειραν και συνέλαβαν τον Δημήτρη και τα δύο παιδιά του.

Οι τρεις προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ με χειροπέδες, χτυπημένοι, και κρατήθηκαν χωρίς να έχουν επικοινωνία με τον δικηγόρο τους μέχρι αργά το βράδυ. Πρόκειται για σωρεία παραβιάσεων των δικαιωμάτων του ανθρώπου που δεν συνάδουν με τη λειτουργία του Κράτους Δικαίου.

Είναι ένα ακόμα περιστατικό αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, από τα πολλά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα.

Όσοι γνωρίζουμε τον Δημήτρη Ινδαρέ, δεν μπορούμε παρά είτε να «γελάσουμε» ειρωνικά είτε να εξοργιστούμε με τα δημοσιεύματα, τα «ρεπορτάζ» και τις ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ και του πολιτικού προϊσταμένου της, κ. Χρυσοχοϊδη, που φέρουν τον πιο φιλήσυχο και ευγενικό άνθρωπο να προσπαθεί να πάρει το όπλο του αστυνομικού.

Ούτε στην πιο «κακή» ταινία δε θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο.

Σε όσους προσπαθούν να σπιλώσουν την υπόληψη του Δημήτρη Ινδαρέ και της οικογένειάς του για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, σε όσους επιχειρούν να τους ενοχοποιήσουν με έωλες και ψευδείς αποδείξεις, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένεια Ινδαρέ. Δεν θα τους αφήσουμε μόνους.

Οι υπογραφές

Κυριάκος Αγγελάκος - σκηνοθέτης

Αχιλλέας Κυριακίδης - συγγραφέας/ σκηνοθέτης/ μεταφραστής

Μάρω Δούκα - συγγραφέας

Νίκος Ξυδάκης – δημοσιογράφος

Έλενα Ακρίτα - δημοσιογράφος

Βασίλης Μαζωμένος - σκηνοθέτης

Ναταλί Χατζηαντωνίου - δημοσιογράφος

Αντώνης Μποσκοΐτης - δημοσιογράφος/ σκηνοθέτης

Μίλτος Λογιάδης - μαέστρος/ μουσικός

Θανάσης Παπακωνσταντίνου - συνθέτης

Χάρης Τζωρτζάκης - ηθοποιός

Κίρκη Καραλή - σκηνοθέτις

Άρης Στυλιανού - αναπληρωτής καθηγητής Φιλοσοφίας ΑΠΘ

Όλγα Σφέτσα - σκηνογράφος

Μιράντα Τερζοπούλου - μουσικολόγος/ ποιήτρια

Νίνος Φενέκ Μικελίδης - κριτικός κινηματογράφου

Φωτεινή Λαμπρίδη - δημοσιογράφος/ στιχουργός

Ευάννα Βενάρδου - δημοσιογράφος

Μαρία Γκασούκα - καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου/ ακτιβίστρια

Χριστόφορος Σταμπόγλης - ερμηνευτής

Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης - συγγραφέας/ δημοσιογράφος

Κώστας Κουτσολέλος - ηθοποιός

Στράτος Κερσανίδης - κριτικός κινηματογράφου/ ραδιοφωνικός παραγωγός

Κατερίνα Μαλακατέ - συγγραφέας

Πανδώρα Μουρίκη - σκηνοθέτις

Μαργαρίτα Συγγενιώτου - ερμηνεύτρια

Σταμάτης Κραουνάκης - συνθέτης

Λένα Πλάτωνος - συνθέτις

Σεμίνα Διγενή - δημοσιογράφος/ συγγραφέας

Στέφανος Κορκολής - συνθέτης

Αργύρης Παπαδημητρόπουλος - σκηνοθέτης

Θέμης Καραμουρατίδης - συνθέτης

Νίκος Γραικός - καθηγητής ελληνικών στο Παρίσι

Ερασμία Μάνου - ερμηνεύτρια/ τραγουδοποιός

Λιάνα Μαλανδρενιώτη - δημοσιογράφος

Πέλα Σουλτάτου - συγγραφέας

Κώστας Τερζής - κριτικός κινηματογράφου

Φανή Πλατσατούρα - δημοσιογράφος

Ερωφίλη - ερμηνεύτρια

Ιωάννα Κλεφτόγιαννη - δημοσιογράφος

Πασχάλης Τσαρούχας - ηθοποιός/ σκηνοθέτης

Βασίλης Νικολαΐδης - σκηνοθέτης

Ελισάβετ Χρονοπούλου - σκηνοθέτης

Κυριάκος Σιφιλτζόγλου - ποιητής

Θανάσης Νεοφώτιστος - σκηνοθέτης

Τίνα Μανδηλαρά - δημοσιογράφος/ κριτικός λογοτεχνίας

Γρηγόρης Βαλλιανάτος - δημοσιογράφος/ ακτιβιστής

Γιώργος Φρέντζος - διευθυντής φωτογραφίας

Κωνσταντίνος Ταχτσίδης - δημοσιογράφος

Βαρδής Μαρινάκης - σκηνοθέτης

Παναγιώτης Καλαντζόπουλος - συνθέτης

Χρήστος Ξανθάκης - δημοσιογράφος

Όλγα Στέφου - δημοσιογράφος

Δημήτρης Σούλτας - δημοσιογράφος

Δημήτρης Κανελλόπουλος - δημοσιογράφος

Έφη Γιαννοπούλου - μεταφράστρια/ κριτικός

Μελπομένη Μαραγκίδου - δημοσιογράφος

Σπύρος Αλεξίου - δημοσιογράφος

Δώρα Χρυσικού - ηθοποιός

Μαρία Σιδηροπούλου - δημοσιογράφος

Αλεξία Παλαιστή - σύμβουλος επικοινωνίας

Μάνια Παπαδημητρίου - ηθοποιός

Ελευθερία Κυρίτση - δημοσιογράφος

Στέλλα Βλαχογιάννη - δημοσιογράφος/ ποιήτρια

Μιρέλλα Λεγάκη - πρόεδρος κινηματογραφικής λέσχης Αγίας Παρασκευής

Χριστίνα Παπασταθοπούλου - δημοσιογράφος

Μιμίκα Γιαννοπούλου - δρ αρχαιολόγος

Μαρία Πετρίτση - συγγραφέας/ υπάλληλος ΕΕ

Νικόλαος Λιόλιος - οικονομολόγος

Άρης Καλαντίδης - πολεοδόμος

Ιωάννα Χρονοπούλου - photo editor

Γιούλη Τσαγκαράκη - ηθοποιός

Σήφης Πολυζωΐδης - ηθοποιός

Πηγή Δημητρακοπούλου - σκηνοθέτις

Νίκος Σπυρόπουλος - μουσικός

Μυρτώ Γκόνη - ηθοποιός

Δημήτρης Κομνηνός - σκηνοθέτης

Ανδρέας Πετρόπουλος - δημοσιογράφος

Άρης Χατζηγεωργίου - δημοσιογράφος

Γεράσιμος Λιβιτσάνος - δημοσιογράφος

Αθηνά Καραμπά - εγκληματολόγος

Λάγια Τζώρτζη - ψυχολόγος/ συνταξιούχος ΥΠΕΠΘ

Δέσποινα Κουτσούμπα - αρχαιολόγος

Ευγενία Λουπάκη - δημοσιογράφος/ ραδιοφωνική παραγωγός/ ποιήτρια

Παντελής Θεοχαρίδης - ερμηνευτής

Τριαντάφυλλος Δελής - ηθοποιός/ σκηνοθέτης

Πασχαλία Ακριτίδου - χορογράφος

Βασίλης Οικονόμου - σκηνοθέτης/ ηθοποιός

Δημήτρης Καρατζιάς - σκηνοθέτης/ ηθοποιός

Μάνος Αντωνιάδης - μουσικός

Ευτυχία Ροδοπούλου - εικαστικός

Βαγγέλης Παπαμιχαήλ - ραδιοφωνικός παραγωγός/ αρθρογράφος

Νίκος Ντάλλας - ηθοποιός

Λήδα Πιμπλή - δημοσιογράφος

Βασίλης Κοσμόπουλος - σκηνοθέτης, πρώην γενικός διευθυντής ΕΚΚ

Ισαβέλλα Μαυράκη - σκηνοθέτις

Πέννυ Ξενάκη - ερμηνεύτρια

Μαρία Πασχαλίδου - εικαστικός

Ιωάννα Δρόσου - δημοσιογράφος

Μηνάς Ιωάννης - πολιτικός μηχανικός

Νίκος Πλατύραχος - συνθέτης

Κλειώ Καραγιαννοπούλου - φιλόλογος/ θεατρολόγος

Σταύρος Στάγκος - σκηνοθέτης

Πολ Ζαχαριάδης - λυρικός ερμηνευτής/ ηθοποιός

Βαγγέλης Προβιάς - συγγραφέας

Νίκος Γιαννόπουλος - δημοσιογράφος

Αγγελική Σχινά - συνταξιούχος νοσηλεύτρια

Κώστας Ιορδανίδης - μοντέρ

Δέσποινα Τσαντέ - δημοσιογράφος

Βαγγέλης Κάλιοσης - συγγραφέας

Γιάννης Σακαρίδης - σκηνοθέτης

Χίλντα Παπαδημητρίου - συγγραφέας/ μεταφράστρια

Κατερίνα Μπέη - συγγραφέας/ σεναριογράφος

Θανάσης Τριαρίδης - συγγραφέας

Χάρης Μαυρουδής - ηθοποιός

Νίκος Ξύδης - μουσικός

Νίκος Αρβανίτης - ηθοποιός

Ντίνα Αβαγιανού - ηθοποιός

Πασχάλης Κορωναίος - δημοσιογράφος

Δημήτρης Παπαδάτος - ηθοποιός

Θεόδωρος Φίλος - σκηνοθέτης/ συγγραφέας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων