Πολιτική

Αίρεται η ασυλία τεσσάρων βουλευτών – Οι υποθέσεις που εμπλέκονται

Η Ολομέλεια απέρριψε την αίτηση άρσης ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου.

Άρση ασυλίας τεσσάρων βουλευτών αποφάσισε σήμερα Τετάρτη (17/7) η Ολομέλεια και συγκεκριμένα των Μάρκου Καφούρου, Χριστίνας Σταρακά, Χάρη Μαμουλάκη και Μπαράν Μπουρχάν.

  • Για τον Μάρκο Καφούρο (ΝΔ), η αίτηση άρσης ασυλίας αφορά στο αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης που φέρεται να τελέστηκε το 2018 όταν ο κ. Καφούρος είχε την ιδιότητα του προέδρου της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων.
  • Για τη Χριστίνα Σταρακά (ΠΑΣΟΚ), η αίτηση άρσης ασυλίας αφορά στο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος που φέρεται να τέλεσε το 2018 ως αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας.
  • Για τον Χάρη Μαμουλάκη (ΣΥΡΙΖΑ), η αίτηση άρσης ασυλίας αφορά σωματική βλάβη από αμέλεια από υπόχρεο δια παραλείψεως και παραβίασης εργατικής νομοθεσίας, το 2018.
  • Για τον Μπαράν Μπουρχάν (ανεξάρτητος) η αίτηση άρσης ασυλίας αφορά στην παράλειψη υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης, το 2019.

Τέλος, η Ολομέλεια απέρριψε την αίτηση άρσης ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, η οποία αφορούσε στο πλημμέλημα της χρήσης υπηρεσιακού απορρήτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Εκτός ελέγχου η φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας: Κινείται προς Επίδαυρο - Τρεις πυροσβέστες στο νοσοκομείο
Adele: Θα τραγουδίσει στο Μόναχο για 740.000 fans – η απόφαση που πήρε για το μέλλον της
Chevron Right