Πολιτική

Γεωργιάδης: Ο Μητσοτάκης θα καταγγείλει τη Συμφωνία των Πρεσπών αν παραβιαστεί

«Δεν τέθηκε ο όρος από ΣΥΡΙΖΑ να βγει από το ΝΑΤΟ η Βόρεια Μακεδονία αν παραβιάσει τη Συμφωνία, έκανε το χατίρι των ΗΠΑ», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία αν ο Μιτσκόσκι γίνει πρωθυπουργός και συνεχίσει έτσι ότι ο Μητσοτάκης θα καταγγείλει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Σύμφωνα με το άρθρο 19 προβλέπεται αυτό αν υπάρξει παραβίαση», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφορικά με το ζήτημα της εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών, το οποίο έχει έρθει ξανά στην επικαιρότητα μετά τις δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων της γειτονικής χώρας.

«Αν η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας καταπατήσει τη Συμφωνία η κυβέρνηση της Ελλάδας θα κάνει ό,τι προβλέπεται», συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας.

«Δεν τέθηκε ο όρος από ΣΥΡΙΖΑ να βγει από το ΝΑΤΟ η Βόρεια Μακεδονία αν παραβιάσει τη Συμφωνία, έκανε το χατίρι των ΗΠΑ. Είναι μια κακή συμφωνία. Η διαδικασία της καταγγελίας της συμφωνίας είναι δύσκολη» συνέχισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ευρωεκλογές

Κληθείς να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις και το προβάδισμα της ΝΔ, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «δεν σχολιάζω δημοσκοπήσεις, καθώς δεν προδικάζουν το αποτέλεσμα. Είναι ωστόσο καλές για τη ΝΔ, αλλά έχουμε τρεις εβδομάδες μέχρι τις εκλογές».

Αναφερθείς στο διακύβευμα των επερχόμενων ευρωεκλογών, ο υπουργός Υγείας ανέφερε «η κυβερνησιμότητα κρίνεται στις 9 Ιουνίου. Εάν το αποτέλεσμα είναι κάτω από το 30% και την επόμενη ημέρα η αντιπολίτευση θα αρχίσει να αμφισβητεί τον Μητσοτάκη, θα αλλάξει το κλίμα, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης».

«Και λάθη κάνουμε και προβλήματα υπάρχουν, αλλά δεν υπάρχει εναλλακτική κυβερνητική πρόταση» τόνισε παράλληλα.

«Μέχρι την τελευταία στιγμή αγωνιζόμαστε για να πείσουμε τους συμπολίτες μας, ενώ συμφώνησε ότι η ΝΔ υφίσταται πίεση από «τα δεξιά» πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού περί χριστιανόμετρου, ο υπουργός Υγείας τόνισε «Ο κ. Βελόπουλος προσπάθησε να εργαλειοποιήσει την περίοδο του διχασμού και να βάλει του πολίτες να πλακώνονται».

Ακρίβεια και φορολογία

Για τα προβλήματα της καθημερινότητα των πολιτών και το κατά πόσο θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «η φορολογία επί Μητσοτάκη έχει μειωθεί, ο κόσμος συνέκρινε αυτό το ζήτημα στις εθνικές εκλογές. Αν ο κόσμος περνούσε χειρότερα το 2023 δεν θα ψήφιζε Μητσοτάκη. Ο μέσος μισθός είναι πολύ ανεβασμένος από το 2019. Η ακρίβεια είναι πραγματικό πρόβλημα και η κυβέρνηση κάνει πολλές προσπάθειες για την αντιμετώπισή της. Είναι υπαρκτό μεγάλο πρόβλημα η ακρίβεια. Ας δούμε τη μεγάλη εικόνα, το 2024 θα έχουμε 15% αύξηση του τουριστικού εισοδήματος».

«Η Ελλάδα σήμερα παρουσιάζει εικόνα σταθερότητας με σταθερή κυβέρνηση και θετικά δημοσιεύματα. Είναι ο πρώτος παράγοντας για την ανάπτυξη της οικονομίας η σταθερότητα» ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Επίσκεψη Ράμα στην Αθήνα

Για την επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «έκανε τη συγκέντρωση ο Ράμα γιατί εκνευρίστηκε με τον Μητσοτάκη λόγω υποψηφιότητας  Φρέντι Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο. Ήθελε να κάνει προβοκάτσια. Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ είναι πολύ καλό καθώς οι υποψήφιοι είναι ικανοί άνθρωποι».

«Μεμονωμένο περιστατικό ο θάνατος παιδιού από παρβοϊό»

Για τον θάνατο του παιδιού από παρβοϊό, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, δεν υπάρχει έξαρση, ο θάνατος του παιδιού είναι μεμονωμένο περιστατικό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Οι πιο καταπατημένες παραλίες της Ελλάδας - Τι δείχνουν οι πρώτες καταγγελίες στο MyCoast
Θεσσαλονίκη: Υλικές ζημιές σε ΙΧ από πτώση δέντρου (εικόνες)
Chevron Right