Πολιτική

Με μήνυμα Τσίπρα ο Κασσελάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κάνει ανανέωση χθες»

Για την ανάγκη άμεσης ανανέωσης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την ανάγκη να υπάρξει μια νέα μεγάλη προοδευτική παράταξη μίλησε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σαφές μήνυμα για ριζικές αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης με φόντο το «ταμπλό» και το «σκορ» που πέτυχε η Κουμουνδούρου στον πρώτο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, ενώ την ίδια στιγμή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε κάλεσμα για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη. Μιλώντας, μάλιστα, για την μάχη στον Δήμο Αθηναίων έκανε, με έμμεσο αλλά σαφέστατο τρόπο, λόγο για στήριξη του υποψήφιου του ΠΑΣΟΚ Χάρη Δούκα στον δεύτερο γύρο της κάλπης την ερχόμενη Κυριακή.

Για την ανάγκη άμεσης ανανέωσης του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο Στέφανος Κασσελάκης στις δηλώσεις του για το εκλογικό αποτέλεσμα της αυτοδιοικητικής κάλπης. «Υπάρχουν ευκαιρίες από εδώ και πέρα για να χτίσουμε τη μεγάλη προοδευτική παράταξη η οποία θα κυβερνήσει τον τόπο. Είναι επιτακτική ανάγκη αυτό. Αλλά για να γίνει αυτό πραγματικότητα πρέπει να κάνουμε αυτό που είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ότι ”ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κάνει ανανέωση χθες”. Η ανανέωση του χθες αρχίζει αύριο» είπε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης. «Από αύριο χτίζουμε τη νέα μεγάλη προοδευτική παράταξη και θα αναδείξουμε νέα πρόσωπα νέα στελέχη με τις αξίες τις δικές μας γιατί θέλουμε να προσφέρουμε στον τόπο. Το κόμμα μας είναι ανοιχτό σε όλους τους πολίτες που θέλουν να προσφέρουν» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάλεσμα για μεγάλη προοδευτική παράταξη

Αναφερόμενος στα εκλογικά αποτελέσματα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε κάλεσμα για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης «σήμερα δόθηκε ένα πρώτο μήνυμα για την ανάγκη η χώρα μας να έχει μια νέα μεγάλη προοδευτική παράταξη, η οποία να μπορεί να κυβερνήσει τον τόπο».

Σε αυτό τον πλαίσιο μίλησε, ειδικότερα, για την Θεσσαλία λέγοντας πως «αυτό το βλέπουμε σε πολλές περιπτώσεις, το βλέπουμε και στη Θεσσαλία, όπου ο παντοδύναμος περιφερειάρχης υπέστη μεγάλες απώλειες. Συγχαίρω τον Δημήτρη Κουρέτα για τον αγώνα του, θα είμαστε στο πλευρό του την επόμενη εβδομάδα», ενώ, μιλώντας για την συμπρωτεύουσα τόνισε πως και «στην Θεσσαλονίκη οι προοδευτικές υποψηφιότητες υπερίσχυσαν».

«Να στηρίξουμε τον αγώνα εναντίον του Κώστα Μπακογιάννη»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ευχαρίστησε τον Κώστα Ζαχαριάδη για την μάχη που έδωσε για τον Δήμο Αθηναίων και τον Γιώργο Ιωακειμίδη για τον αγώνα που έδωσε για την Περιφέρεια Αττικής και, τονίζοντας πως πρέπει να υπάρχει προοδευτική συστράτευση, έκανε – με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο – λόγο για στήριξη του υποψήφιου του ΠΑΣΟΚ Χάρη Δούκα στον δεύτερο γύρο στον Δήμο Αθηναίων. «Όλοι οι προοδευτικοί Αθηναίοι πρέπει να στηρίξουμε τον αγώνα εναντίον του Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος έχασε ποσοστά παρά τα πέντε χρόνια διακυβέρνησης» δήλωσε, με νόημα, ο Στέφανος Κασσελάκης.

Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Μπέου

«Για τα σχόλια του κ. Μπέου δεν έχω πολλά να πω, φανερώνουν πολλά από μόνα τους, απλά θα παροτρύνω τη Δικαιοσύνη, όπως πάντα παροτρύνω την Δικαιοσύνη, και σε αυτό το θέμα να κάνει την δουλειά της» ήταν το σχόλιο του Στέφανου Κασσελάκη για το ρεσιτάλ χυδαιότητας που εξαπέλυσε εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο Αχιλλέας Μπέος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε αυτό το πλαίσιο, για τις ομοφοβικές δηλώσεις Μπέου ζητά την παρέμβαση εισαγγελέα. Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν αργά χθες το βράδυ πως «περιμένουμε από τον αρμόδιο εισαγγελέα να ασκήσει ποινική δίωξη για παραβίαση του άρθρου 1 του ν 927/1979, όπως τροποποιήθηκε το 2014 για την ρητορική του μίσους (όποιος με πρόθεση δημόσια υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατα προσώπου ή Ομάδας προσώπων που προσδιορίζονται με βάση την φυλή το χρώμα ή το σεξουαλικό προσανατολισμό κατα τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο την δημόσια τάξη». Οι ίδιες πηγές σημειώναν πως «θεωρούμε ότι είναι μια κλασική περίπτωση εφαρμογής του άρθρου 1 του ν. 927/1979 όπως τροποποιήθηκε με τον νόμο 4215/ 2014 για την ρητορική του μίσους. Κάτι αντίστοιχο με αυτό που είχε κάνει ο Αμβρόσιος!».

«Δεν είναι μια απλή περίπτωση εξύβρισης και θα πρέπει ο αρμόδιος Εισαγγελέας να παρέμβει αυτεπαγγέλτως. Εμείς περιμένουμε το αυτονόητο ο αρμόδιος Εισαγγελέας να παρέμβει αυτεπαγγέλτως» κατέληγαν οι πηγές της Κουμουνδούρου για το ζήτημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Τροχαίο στη Γλυφάδα - Πληροφορίες για τραυματίες
Νέες κάλπες σε 85 δήμους της χώρας - Ποιοι δήμοι δεν έβγαλαν δήμαρχο από τον α’ γύρο
Chevron Right