Νίκος Χαρδαλιάς: Αναβαθμίζεται σε υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη

Νέο πόστο αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και γίνεται υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.
Νίκος Χαρδαλιάς: Αναβαθμίζεται σε υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
iEidiseis

iEidiseis

15:51 - 15/03/2020
Τελευταία ενημέρωση: 16:03 - 15/03/2020

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναβαθμίζεται στη θέση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Η απόφαση ελήφθη, έπειτα από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ την απόφαση δημοσιοποίηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με την ακόλουθη δήλωση:

«Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα δοκιμάστηκε από φονικές πλημμύρες και πυρκαγιές. Τώρα, όπως και όλος ο πλανήτης, αντιμετωπίζει μια ακόμα απειλή, τον κορονοϊό.

Η Κυβέρνηση λαμβάνει πρωτοφανή μέτρα για την αντιμετώπισή του και απευθύνει έκκληση σε όλους να μείνουν σπίτι, για να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Ταυτόχρονα, αναθέτει τις αρμοδιότητες του συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων φορέων στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο μέχρι σήμερα Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αναβαθμίζεται σε Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με πλήρεις και αποκλειστικες αρμοδιοτητες και ο οποίος θα αναφέρεται απευθειας στον Πρωθυπουργό.

Η ορκομωσία του κ. Χαρδαλιά θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 στις 11:00πμ στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας κας Α. Σακελλαροπούλου.

Με απόφαση του Πρωθυπουργού, αναβαθμίζεται στη θέση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, ο μέχρι σήμερα Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας, Στρατηγός ε.α. και πρώην Αρχηγός της Πυροσβεστικής κ. Βασίλης Παπαγεωργίου».

​Τέσσερις νεκροί, 228 κρούσματα

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ελλάδα ανέρχεται σε 228, καθώς το απόγευμα του Σαββάτου ανακοινώθηκαν ακόμη 38 νοσούντες.

Την ίδια ώρα, οι νεκροί αριθμούν σε τέσσερις, καθώς το πρωί της Κυριακής κατέληξε ένας 53χρονος από την Κοζάνη. Είχε προηγηθεί ο θάνατος ενός 66χρονου από την Ηλεία, ενός 90χρονου από την Πτολεμαΐδα και ενός 67χρονου από τη Ζάκυνθο.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων