Πολιτική

Γιάννης Οικονόμου για υποκλοπές: «Στο κενό το σχέδιο φθοράς της κυβέρνησης»

«Σχέδιο φθοράς της κυβέρνησης μέσω πολιτικά τοξικής λάσπης που πέφτει στο κενό», βλέπει ο Γιάννης Οικονόμου όσον αφορά στις υποκλοπές.

Για σχέδιο φθοράς της κυβέρνησης, το οποίο πέφτει στο κενό» έκανε λόγο την Κυριακή (13/11) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας σειρά αποκαλύψεων για το θέμα των υποκλοπών, επισημαίνοντας πως πρόκειται για «ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρει για το θέμα των υποκλοπών: «Η διερεύνηση της λειτουργίας λογισμικών παρακολούθησης στην ελληνική επικράτεια, σε κάθε της πτυχή και έκφανση, έχει ήδη ξεκινήσει από την ελληνική Δικαιοσύνη, με τη συνδρομή των δημοσίων αρχών. Παράλληλα, η κυβέρνηση δρομολογεί νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη ριζική αντιμετώπιση του ζητήματος, έχοντας ξεκαθαρίσει εξαρχής την αδιαπραγμάτευτη βούλησή της για την πλήρη διαλεύκανση των γεγονότων και την απηνή τιμωρία τόσο των εμπλεκομένων όσο και των διασπορέων ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών».

Ακόμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε μετά τις αποκαλύψεις του «Documento»: «Η τροφοδότηση της κοινής γνώμης με πληθώρα δημοσιευμάτων και μάλιστα σε δοσεις, τα οποία στηρίζονται σε ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς και ευφάνταστες αφηγήσεις, δίχως κανένα ουσιαστικό στοιχείο, συσκοτίζει και δεν διαφωτίζει. Ιδίως όταν πρώτη ύλη αυτών των δημοσιευμάτων είναι υλικό που διοχετεύεται από άγνωστες αδιαφανείς πηγές. Υλικό που είναι πολύ χρήσιμο για τη συγγραφή μυθιστορημάτων κατασκοπείας, στα οποία εσχάτως εξειδικεύεται ο κ. Βαξεβάνης, αλλά εντελώς ακατάλληλο για την διερεύνηση των πτυχών της υπόθεσης. Εξάλλου, είναι τουλάχιστον παρανοϊκό να κατηγορείται η κυβέρνηση την ίδια στιγμή που εμφανίζεται να είναι ο στόχος των λογισμικών παρακολούθησης, ενώ ταυτόχρονα φέρονται να παρακολουθούνται ελάχιστα στελέχη της αντιπολίτευσης. Με βάση τα δημοσιεύματα, η κυβέρνηση φαίνεται να υπήρξε ο βασικός στόχος των σκοτεινών κύκλων που χειρίζονταν τα λογισμικά αυτά».

Καταληκτικά, ο ίδιος επεσήμανε: «Η κυβέρνηση χειρίζεται το θέμα με απόλυτη θεσμικότητα και σοβαρότητα, ώστε να λάμψει η αλήθεια, να διασφαλιστεί η ομαλότητα και να προστατευθούν τα εθνικά συμφέροντα. Το σχέδιο φθοράς της κυβέρνησης, μέσω τόνων πολιτικά τοξικής λάσπης, στο οποίο επενδύει ο κ. Τσίπρας για να ξεφύγει από το πολιτικό τέλμα, πέφτει στο κενό για άλλη μια φορά. Εξάλλου, με την λάσπη πρώτα λερώνονται όσοι την πιάνουν στα χέρια τους για να την εκτοξεύσουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ποιοι δίνουν πίσω την ενίσχυση στην εφορία και με... τόκο
Still Standing: Επιστρέφει το παιχνίδι που παρουσίαζε η Μπεκατώρου, αλλά όχι στον ΑΝΤ1
Chevron Right