Πολιτική

Τσουκαλάς κατά Μαρινάκη: Προσπάθησε άγαρμπα να συμμαζέψει τις αντιφάσεις του Μητσοτάκη

Απάντηση του Κώστα Τσουκαλά στον Παύλο Μαρινάκη για τα Τέμπη.  

(ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Τη δική του απάντηση έδωσε ο Κώστας Τσουκαλάς στα όσα είπε ο Παύλος Μαρινάκης, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, για τα Τέμπη. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπάθησε άγαρμπα να συμμαζέψει τις αντιφάσεις του Πρωθυπουργού».

«Αν και ο κ. Μητσοτάκης απέδωσε την πρώτη παραπλανητική δήλωση του στις διαβεβαιώσεις που είχε από την Πυροσβεστική, τον ΟΣΕ και την Hellenic Train, ο κ. Μαρινάκης σήμερα – παρά τις συγκεκριμένες ερωτήσεις των δημοσιογράφων- απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά στο πόρισμα της Πυροσβεστικής», αναφέρει σε δήλωσή του και προσθέτει: «Γιατί; Μήπως γιατί το τελικό πόρισμα της Πυροσβεστικής φέρει ημερομηνία μεταγενέστερη της δήλωσης του Πρωθυπουργού στη συνέντευξη προς τον Σταύρο Θεοδωράκη; Και αν υπήρχε προγενέστερο έγγραφο της Πυροσβεστικής, από ποιο σημείο του περιεχομένου του προκύπτει η βεβαιότητα ότι η έκρηξη προήλθε αποκλειστικά και μόνο από τα έλαια των μηχανών;

Όπως ο ίδιος ο κ. Μαρινάκης ανέφερε, «ο Πρωθυπουργός ως εκπρόσωπος της εκτελεστικής εξουσίας μπορεί να απαντήσει σε μέρος των ερωτημάτων, ενώ τα περισσότερα είναι αρμόδια να απαντήσει η Δικαιοσύνη». Γιατί τότε τον Μάρτιο του 2023 έδειξε υπερβάλλοντα ζήλο να προκαταλάβει τα αίτια και τις ευθύνες μη αναγνωρίζοντας το προβάδισμα της Δικαιοσύνης;»

Καταλήγοντας υπογραμμίζει: «Ας μην προκαλεί, τέλος, τη νοημοσύνη των πολιτών υποστηρίζοντας ότι η σύμβαση 717 για την τηλεδιοίκηση είναι σημαντική αλλά «άσχετη» με την τραγωδία των Τεμπών. Κύριε Μαρινάκη, αν η σύμβαση 717 είχε ολοκληρωθεί και υπήρχε το σύστημα της τηλεδιοίκησης, δεν θα είχαν συγκρουστεί ποτέ και υπό καμία συνθήκη τα δύο τρένα.

Όσο, δε, για το αν το επιτελικό κράτος της Νέας Δημοκρατίας λειτουργεί, ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας τα είπε όλα!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Μ. Αποστολάκη: Αν η εξεταστική δεν ήταν η καλύτερη στιγμή της Βουλής, γιατί τόσα μέλη της υπουργοποιήθηκαν
Απελευθερώθηκαν οκτώ όμηροι από Χαμάς: Οργή στο Ισραήλ για τις εικόνες χάους στη Χαν Γιουνίς (Βίντεο και Φωτογραφίες)
Chevron Right