Το πολυαναμενόμενο τετ α τετ Φώφης Γεννηματά και Γιώργου Παπανδρέου θα λάβει χώρα τις επόμενες ώρες, με τη Χαριλάου Τρικούπη να θέλει να το κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, σε μία χρονική συγκυρία που φέρνει τον πρώην Πρωθυπουργό σε θέση πολιτικής ισχύος, δεδομένων των διαλυτικών φαινομένων που παρατηρούνται σε ημερήσια πλέον διάταξη με αποχωρήσεις στελεχών και καταγγελίες για «ταύτιση με τη ΝΔ» και έλλειψη σαφούς ιδεολογικού προοδευτικού στίγματος.
Την ίδια ώρα, το κλίμα στο εσωτερικό του Κινήματος είναι ιδιαίτερα ταραγμένο μετά και τις μαζικές παραιτήσεις στελεχών από διάφορες περιοχές της χώρας. Το πρωί της Πέμπτης έγινε γνωστή και η παραίτηση 31 κεντρικών στελεχών της ΔΗΜΑΡ από τις θέσεις ευθύνης που είχαν στα κεντρικά όργανα, αλλά και από τα ψηφοδέλτια για Κινήματος στις εθνικές εκλογές, μετά την απόφαση της Επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, να θέσει ουσιαστικά τη ΔΗΜΑΡ εκτός ΚΙΝΑΛ.
Συγκεκριμένα, αποχωρούν 20 στελέχη της ΔΗΜΑΡ (συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου του κόμματος) από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ, τρία στελέχη από την Εκτελεστική Γραμματεία, 19 στελέχη από τις Γραμματείες των Τομέων Πολιτικής του ΚΙΝΑΛ εκ των οποίων δύο τομεάρχες πολιτικής του ΚΙΝΑΛ (Δικαιοσύνης και Πολιτισμού) και δύο αναπληρωτές τομεάρχες (Άμυνας και Κοινωνικής Ασφάλισης).
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis.gr, θα ανοίξει όλος ο «τραχανάς» των θεμάτων μεταξύ Γεννηματά και Παπανδρέου.
Λίγες μέρες πριν τη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, στο οποίο η Φώφη Γεννηματά επιδιώκει την προώθηση ενόψει Συνεδρίου της ενοποίησης του Κινήματος για να ανακόψει τις φυγόκεντρες δυνάμεις και να αποτρέψει τυχόν μελλοντική κρίση, όπως αυτή την περιδίνηση στην οποία περιήλθε από τη Συμφωνία των Πρεσπών με την «έξοδο» της ΔΗΜΑΡ, το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στη στάση που θα τηρήσει ο Γιώργος Παπανδρέου στο ενδεχόμενο ενσωμάτωσης του ΚιΔηΣο στο Κίνημα Αλλαγής. Στο πλαίσιο αυτό μένει να φανεί κατά πόσο ο πρώην Πρωθυπουργός θα εκφράσει αντιρρήσεις στους σχεδιασμούς της Φώφης Γεννηματά ή εάν θα θέσει συγκεκριμένους όρους ως κόκκινες γραμμές, που θα έχουν να κάνουν τόσο με το μέλλον του ίδιου όσο και με το ιδεολογικό πρόσημο και τις μετεκλογικές συνεργασίες του ενιαίου πλέον ΚΙΝΑΛ.
Σημειώνεται ότι στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Γ. Παπανδρέου, πέραν της θετικής προδιάθεσής του στη Συμφωνία των Πρεσπών, που είχε «απελευθερώσει» τον Θανάση Θεοχαρόπουλο να υπερψηφίσει και να αποχωρήσει καταγγέλλοντας το ΚΙΝΑΛ, είχε χαράξει σαφή διαχωριστική γραμμή απέναντι στη Δεξιά, ενώ στη χθεσινή του τοποθέτηση στο Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς υπογράμμισε την ανάγκη για «προοδευτικές αξίες»
Με αυτά τα δεδομένα, στο μικροσκόπιο της συνάντησης Γεννηματά - Παπανδρέου αναμένεται να μπει και το προσωπικό του πολιτικό μέλλον ενόψει εκλογών, δεδομένου ότι η κα Γεννηματά από τη μία θέλει να κατεβάσει στην Αχαΐα που εκλέγεται ο Γ. Παπανδρέου τον στενό συνεργάτη της, Θ. Παπαθεοδώρου και από την άλλη η θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας βρίσκεται υπό το στενό μαρκάρισμα του Ευάγγελου Βενιζέλου, που εκβιάζοντας για αυτήν ανακοίνωσε πως δε θα κατέβει στη Θεσσαλονίκη, φέρνοντας τη Φώφη Γεννηματά προ τετελεσμένων.
Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, ωστόσο, δεν προτίθεται να ανοίξει συζήτηση για τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας πριν από την τελική ευθεία προς τις εκλογές, ίσως και πριν από την έναρξη της επίσημης προεκλογικής περιόδου.
Την Παρασκευή συνέρχεται η Εκτελεστική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ. Ενώ την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, στις 11:00 θα συνεδριάσει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ. Στην συνεδρίαση θα μιλήσει η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.