Σε συνέχεια του επεισοδίου και των καταγγελιών που έκανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου από το βήμα της Ολομέλειας, ο Πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης βρέθηκε στα γραφεία των κοινοβουλευτικών συντακτών όπου και τόνισε πως κακώς οι συνεργάτες του βρέθηκαν και παρακολουθούσαν νωρίτερα την ενημέρωση της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας στους δημοσιογράφους.
«Τους καταχέριασα για αυτό» είπε χαρακτηριστικά ο Νικήτας Κακλαμάνης αναφέροντας, παράλληλα, πως και οι δυο έθεσαν στη διάθεση του τις παραιτήσεις τους. «Μου υπέβαλαν την παραίτησή τους, ανέλαβα εγώ την ευθύνη, δεν έκανα δεκτές τις παραιτήσεις τους» σημείωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, αναφέροντας, πάντως, ότι οι συνεργάτες του δεν ηχογραφούσαν, αλλά κρατούσαν σημειώσεις.
Αναφερόμενος σε όσα καταλογίζει η Ζωή Κωνσταντοπούλου για καθυστερήσεις στην κλήρωση για το Δικαστικό Συμβούλιο για την υπόθεση Τριαντόπουλου ο Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε πως το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει στείλει τον σχετική λίστα με τα ονόματα των δικαστικών από τις 30/4 και πως η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.
Θερμό επεισόδιο με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή
Μετά τις δηλώσεις της στο Περιστύλιο η Ζωή Κωνσταντοπούλου βρέθηκε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών. «Αποδεικνύεται πως έγινε παρέμβαση στο πρωτότυπο υλικό. Βλέπω άλλους τίτλους αρχείων και άλλες ημερομηνίες. Η ψηφιοποίηση είναι προς εξυπηρέτηση όχι προς συσκότιση» σημείωσε προς τους δημοσιογράφους η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.
Ωστόσο, η Ζωή Κωνσταντοπούλου αντιλήφθηκε την παρουσία δύο υπαλλήλων της Βουλής στην αίθουσα. «Ποιοι είστε εσείς;», τους ρώτησε άμεσα, τονίζοντας προς την πλευρά τους: «Με ηχογραφείτε;». Προκαλώντας την έκπληξη όλων οι δύο υπάλληλοι παραδέχτηκαν ότι πράγματι κατέγραφαν, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας που τους χαρακτήρισε ως ωτακουστές και τους φωτογράφισε.
Από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατήγγειλε όλα όσα συνέβησαν νωρίτερα εντός της αίθουσας των κοινοβουλευτικών συντακτών.
«Έκανα δήλωση στο Περιστυλιο, μετά επιδίωξα να ενημερώσω τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ακριβώς γι’ αυτά που συμβαίνουν και όσο συνομιλούσα με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και τους ενημέρωνα, μού έκαναν ερωτήσεις, μου έλεγαν τις εκτιμήσεις τους και γυρνώντας για να φύγω βλέπω ένα πρόσωπο άγνωστο όχι κοινοβουλευτικό συντάκτη, ο οποίος είχε και το κινητό του και με μαγνητοφωνούσε αν δε με μαγνητοσκοπούσε. “Ποιος είστε κύριε;” ρώτησα. ‘Είμαι συνεργάτης του προέδρου της Βουλής, είμαι συνεργάτης του προέδρου της Βουλής’ είπε. Δίπλα του ήταν και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Βουλής, ο οποίος είπε ότι βρισκόμουν στο δικό τους τμήμα, είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
«”Είμαι υπάλληλος του προέδρου” έλεγε ο ωτοακουστής. Θα ενημερώσω τον κ. Ανδρουλάκη για να ανταλλάξουμε εμπειρίες. Τον ρώτησα τι κάνετε, μου απάντησε ότι ήρθε να ενημερώσει τους συντάκτες για την επίσκεψη του προέδρου. “Γιατί με μαγνητοφωνείτε;” ρώτησα. “Είναι κακό;” απάντησε, “για να δώσουμε σωστή ενημέρωση στην πρόεδρο”.
Όταν μίλησα με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, υπάλληλος και ο διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Βουλής μαγνητοφωνούσαν. Όταν πιάστηκαν στα πράσα, δεν ήξεραν γιατί ήταν εκεί και στο τέλος είπαν ότι αυτό είναι φυσιολογικό και έτσι πρέπει να γίνεται. Εδώ που κυκλοφορούμε, ο Πρόεδρος της Βουλής στέλνει τους συνεργάτες του να μαγνητοφωνούν τι λέμε για να έχει σωστή ενημέρωση. Πίστευα ότι με τον Τασούλα τα είχαμε δει όλα. Με αυτό το σκοτεινό πρόσωπο. Φαίνεται ότι δεν τα έχουμε δει όλα. Καταγγέλλω αυτές τις μεθοδεύσεις και κρούω τον κώδωνα του κινδύνου. Κάποιοι κάποτε έβγαλαν τα τανκς και μετά κάποιοι έλεγαν ότι δεν υπήρχαν νεκροί.
Η κυβέρνηση έχει μεθοδεύσει της συγκάλυψης, σε κακουργήματα. Επανέρχομαι στην πρόσκλησή μου. Έχω απευθυνθεί σε 4 αρχηγούς και θα απευθυνθώ σε όλους πλην Σπαρτιατών», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.