Μπορεί η κυβέρνηση να επαναλαμβάνει διαρκώς ότι και στην περίπτωση Καραμανλή θα ακολουθηθεί το μοντέλο Τριαντόπουλου, δηλαδή fast track Προανακριτική Επιτροπή και εν συνεχεία παραπομπή της δικογραφίας στο Δικαστικό Συμβούλιο, αλλά υπάρχει μία σοβαρή διαφορά μεταξύ των δύο υποθέσεων που μπορεί να αποβεί …μοιραία:
Ότι στην πρώτη περίπτωση, του πρώην υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, ο κ. Τριαντόπουλος ήταν διαρκώς σε ανοικτή γραμμή με το Μέγαρο Μαξίμου και σε συνεννόηση για τα βήματα που θα έπρεπε να ακολουθηθούν, ενώ στην περίπτωση του πρώην υπουργού Μεταφορών, δεν υπάρχει καν …γραμμή επικοινωνίας.
Που σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα πως ο Κ. Καραμανλής θα συμφωνήσει να κριθεί από το Δικαστικό Συμβούλιο και δεν θα θελήσει να υπερασπιστεί εαυτόν στην Προανακριτική Επιτροπή, με ό,τι σημαίνει αυτό για την …παρέλαση μαρτύρων από τη Βουλή κλπ.
Κάτι που σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, δεν πρέπει να θεωρείται και απίθανο από την πλευρά του πρώην υπουργού Μεταφορών.
Η πιθανότητα αυτή συνιστά “εφιάλτη” για το κυβερνητικό επιτελείο, το οποίο θέλει να παρακαμφθεί η Προανακριτική Επιτροπή με συνοπτικές διαδικασίες, προκειμένου να μην τροφοδοτείται διαρκώς η επικαιρότητα με πληροφορίες γύρω από την εξέλιξη της υπόθεσης αλλά και για να αποφευχθεί η κλήση μαρτύρων που θα έφεραν την κυβέρνηση σε δύσκολη θέση.
Χθες, πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ν. Ανδρουλάκη για την πρόταση που πρόκειται να καταθέσει το ΠΑΣΟΚ για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον Κ. Καραμανλή σε βαθμό κακουργήματος, τόνισε ότι δεν έχει ούτε λογική ούτε νομική βάση, αφήνοντας για μία ακόμη φορά να εννοηθεί ότι η ΝΔ θα καταθέσει πρόταση για τον Κ. Καραμανλή σε βαθμό πλημμελήματος.