Η απογευματινή ορκωμοσία του Τέρενς Κουίκ ως βουλευτή στη θέση του Θανάση Παπαχριστόπουλου που παραιτήθηκε την Παρασκευή σηματοδοτεί το τέλος της κοινοβουλευτικής παρουσίας του κόμματος του Πάνου Καμμένου.
Και τούτο, διότι μετά την ορκωμοσία του, ο κ. Κουίκ αναμένεται -όπως δείχνουν όλα- να ανεξαρτητοποιηθεί, καθώς εδώ και καιρό έχει διαχωρίσει τη θέση του από τους ΑΝΕΛ και στηρίζει πλήρως την κυβέρνηση.
Η εξέλιξη αυτή θα σηματοδοτήσει και τυπικά τη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, καθώς πλέον δεν θα πληρούν τα κριτήρια του άρθρου 15 παράγραφος 2 του Κανονισμού της Βουλής, που απαιτεί πέντε βουλευτές εκλεγμένους µε το ίδιο κόμμα.
Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος μεταξύ άλλων έστρεψε τα «πυρά» του στον Τέρενς Κουίκ, λέγοντας ότι «γύριζε σε Αυστραλία και Αµερική και µίλαγε για το ιερό όνοµα της Μακεδονίας και γονάτιζε στα µνηµεία. Τελικά από το τζετ λαγκ της εξουσίας, και όχι µόνο, µέθυσε».