Πολιτική

Κατρίνης: Το Μαξίμου ήξερε από το 2020 τι γίνεται στον ΟΠΕΚΕΠΕ

«Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή. Χρειάζεται ανάσα. Χρειάζεται εκτόνωση», είπε ο Μιχάλης Κατρίνης.
Μιχάλης Κατρίνης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

ΜΙΧΑΩς επιτακτική χαρακτήρισε ο Μιχάλης Κατρίνης την ανάγκη για πολιτική αλλαγή και κάθαρση στον απόηχο των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε ευθέως τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το Μέγαρο Μαξίμου ότι γνώριζαν για την υπόθεση. «Το Μαξίμου είναι ενημερωμένο ήδη από το 2020 για αυτό το οποίο γίνεται στον ΟΠΕΚΕΠΕ» και «ένας άνθρωπος που είναι σύμβουλος του Πρωθυπουργού δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει ενημερώσει […] και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό για τους λόγους για τους οποίους παραιτήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τι γίνεται στον ΟΠΕΚΕΠΕ», είπε μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υπενθύμισε ότι η υπόθεση είναι γνωστή από το 2020, όταν ο τότε πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Βάρας, διατύπωσε αντιρρήσεις και παραιτήθηκε, για να μεταβεί στη συνέχεια στο Μέγαρο Μαξίμου ως σύμβουλος του Πρωθυπουργού. Κατήγγειλε ότι το ίδιο «πάρτι» και η ίδια «διασπάθιση» συνεχίστηκαν επί έξι χρόνια, με την κυβέρνηση να παραμένει αδρανής: «Απολύτως τίποτα» δεν έκανε, επανέλαβε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και σε άλλες παραιτήσεις: «Έξι χρόνια παραιτούνται έξι πρόεδροι του ΟΠΕΚΕΠΕ. Εγώ δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλος οργανισμός στην Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια που έχουμε ανάλογο περιστατικό». Ανέφερε ότι πρόεδροι του οργανισμού που επιχείρησαν να ελέγξουν χιλιάδες ΑΦΜ, «μπλοκάρουν και οι δύο τους ΑΦΜ που ελέγχονται» αλλά στη συνέχεια «αυτοί οι ΑΦΜ ξεμπλοκάρουν και πληρώνονται κανονικά». Όπως σημείωσε, «οι άνθρωποι παραιτούνται» και όλα αυτά δεν μπορεί να είναι «τυχαία» ή «συμπτωματικά».

Ο Μιχάλης Κατρίνης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση αντέδρασε μόνο όταν η δικογραφία έφτασε στη Βουλή: «Η κυβέρνηση έκανε τις ανακοινώσεις όχι όταν μπήκε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. Όχι όταν ο ΟΠΕΚΕΠΕ μπήκε υπό επιτροπεία. Αλλά όταν η δικογραφία ήρθε στη Βουλή». Παράλληλα κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι επιχειρεί να διαχυθεί η ευθύνη και να μετατεθούν οι ευθύνες στο παρελθόν: «Όταν σας πιάνουν με τη γίδα στην πλάτη, τότε ξαφνικά τι λέτε; Φταίει το παρελθόν, είναι διακομματική ευθύνη. Φταίνε όλοι, άρα δεν φταίει κανένας».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και σε άλλες ανοιχτές υποθέσεις, που ερευνώνται από ευρωπαϊκούς θεσμούς: «Ήδη η OLAF και η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία διερευνά τη διαχείριση κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης. Διερευνά τα έργα πληροφορικής που δίνονταν με απευθείας αναθέσεις. Εδώ μιλάμε για ένα πάρτι που γίνεται με κοινοτικά και όχι μόνο κονδύλια αυτή την εξαετία».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε: «Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι νοσηρή. Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή. Χρειάζεται ανάσα. Χρειάζεται εκτόνωση». Και ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει συγκάλυψη: «Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτρέψουμε να παραγραφούν οι ευθύνες των πολιτικών προσώπων της συγκεκριμένης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Σεισμός Chevron Left
Σεισμός 3,9 Ρίχτερ στην Προύσα – Αισθητός στην Κωνσταντινούπολη
«Γκάζωσε» στο 3,6% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα – Ο 5ος υψηλότερος στην ΕΕ
«Γκάζωσε» στο 3,6% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα – Ο 5ος υψηλότερος στην ΕΕ Chevron Right