Πολιτική

Χατζηβασιλείου: Ουδεμία σχέση είχα ή έχω με τις έκνομες ενέργειες στον ΟΠΕΚΕΠΕ

«Δεν ελέγχομαι από κανέναν. Παραιτήθηκα για λόγους ευθιξίας και λόγω της στενής σχέσης που έχω με τον πρωθυπουργό», είπε ο Τάσος Χατζηβασιλείου.
Τάσος Χατζηβασιλείου
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Για την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών, στη «σκιά» του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ μίλησε ο Τάσος Χατζηβασιλείου, τονίζοντας που δεν είχε ή έχει καμία σχέση με τις έκνομες ενέργειες στον Οργανισμό.

«Πληροφορήθηκε για την υπόθεση αυτή ευρισκόμενος στις Βρυξέλλες, όπου συνόδευα τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Και από την πρώτη στιγμή έθεσα την παραίτησή μου στη διάθεσή του. Δεν διαπραγματεύομαι την πολιτική μου ευθιξία. Ξέρουν οι πολίτες που με εκλέγουν στις Σέρρες ότι έχω μια πορεία αυτοδημιούργητη, μια πορεία ήθους. Δεν μου χρωστάει κανένας και δεν χρωστάω σε κανέναν», ανέφερε αρχικά ο κ. Χατζηβασιλείου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε: «Η υπόθεση αφορούσε μια έγκυο αγρότισσα, η οποία στα πλαίσια του νόμου διερευνούσε τη δυνατότητα μεταβίβασης δικαιωμάτων. Οι λόγοι που επικαλέστηκε δεν έγιναν δεκτοί και απερρίφθη το αίτημά της από την υπηρεσία. Άρα δεν τίθεται θέμα διακριτικής μεταχείρισης ή κατάχρηση εξουσίας. Κινητοποιήθηκα για να βοηθήσω μια πολίτη, η οποία είχε την ανάγκη στήριξης. Ξέρετε πως η γραφειοκρατία είναι δύσκολη στη χώρα σε πολλές περιπτώσεις. Η αίτησή της ήταν νόμιμη διότι δικαιούται να το ζητήσει για λόγους ανωτέρας βίας. Η υπηρεσία έκρινε πως η εγκυμοσύνη δεν συντρέχει στους λόγους ανωτέρας βίας και η υπόθεση έληξε εκεί».

Στη συνέχεια ο κ. Χατζηβασιλείου τόνισε πως: «Δεν ελέγχομαι από κανέναν. Παραιτήθηκα για λόγους ευθιξίας και λόγω της στενής σχέσης που έχω με τον πρωθυπουργό. (…)», ενώ τόνισε πως «πρέπει να βάλουμε ένα φρένο στην κρεατομηχανή. Ουδεμία σχέση είχα ή έχω με την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ, με τις έκνομες ενέργειες τις οποίες πολύ σωστά διερευνά η ευρωπαϊκή εισαγγελία. Και το ίδιο το κείμενο της δικογραφίας γράφει πως δεν υπάρχει κανένα ποινικό ενδιαφέρον στη συζήτηση αυτή (με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ το 2021). Δεν κατηγορούμαι. Συνεχίζω την πορεία μου με υπερηφάνεια, στηρίζοντας τη ΝΔ και την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Ώρες αγωνίας στην Σκιάθο: Δαχτυλίδι σφηνώθηκε στον φάρυγγα μωρού 9 μηνών
ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα η πρόταση για Προανακριτική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
ΣΥΡΙΖΑ γραφεία Chevron Right