Βολές στο ΠΑΣΟΚ από τα αριστερά – Επίθεση Χαρίτση σε Ανδρουλάκη για «ίσες αποστάσεις»

Κριτική Χαρίτση στο ΠΑΣΟΚ τόσο για τη στάση του στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, όσο και στην τροπολογία Πλεύρη.
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Στο επίκεντρο της σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης βρίσκεται, το τελευταίο διάστημα, το ΠΑΣΟΚ, δεχόμενο «βολές» τόσο από τα δεξιά όσο και από τα αριστερά.

Αφορμή έχει σταθεί τόσο η απόφαση του να προχωρήσει μόνο του σε πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ όσο και η στάση που κράτησε με το «παρών» στην τροπολογία Πλεύρη σχετικά με την αναστολή εξέτασης αιτημάτων ασύλου.

Ο Αλέξης Χαρίτσης, στην Ολομέλεια σήμερα, έδωσε συνέχεια στην κριτική που ασκεί ο Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος κατηγορεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για περιχαράκωση και άρνηση συνεργασίας, με αφορμή τη μη συνυπογραφή κοινής πρότασης για προανακριτική.

Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι επιχειρεί να εμπλέξει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ της περιόδου 2015-2019, κάτι που, όπως υποστήριξε, συνιστά «ταύτιση με τον κύριο Μητσοτάκη».

«Αυτοπαγιδεύεστε στην προσπάθειά σας να βάλετε στο κάδρο την κυβέρνηση ’15-’19. Αυτό είναι ταύτιση με τον κ. Μητσοτάκη σημείωσε χαρακτηριστικά, εστιάζοντας την κριτική του στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για επίσπευση στην αξιολόγηση των αιτήσεων ασύλου.

«Είναι δυνατόν να ακούγονται τέτοια πράγματα από ένα προοδευτικό κόμμα όπως το ΠΑΣΟΚ; Να προτείνετε να επισπευτεί η εξέταση της αίτησης ασύλου για να φεύγουν άρον-άρον;» είπε ο Αλέξης Χαρίτσης, καλώντας, παράλληλα, την Χαριλάου Τρικούπη να μην παρέχει πολιτικό άλλοθι σε μια, όπως είπε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, «ανάλγητη» κυβέρνηση.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο Αλέξης Χαρίτσης επεσήμανε μάλιστα πως «δεν είναι ώρα για ίσες αποστάσεις. Κανείς από την αντιπολίτευση δεν πρέπει να τείνει χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση, πρέπει να προσπαθήσουμε για να φύγει, όχι να τη βοηθάμε», στοχεύοντας με έμμεσο – αλλά ξεκάθαρο τρόπο – τα «βέλη» του προς την πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη και του ΠΑΣΟΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Μανώλης Καλουδάς Αποστόλης Κρέτσης Chevron Left
Μανώλης Καλουδάς και Αποστόλης Κρέτσης μιλούν «Αφ’ Υψηλού»: Ο Κυριάκος με τρακτέρ, οι άλλοι με γκασμά