Πολιτική

Κοινή πρόταση ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Αριστεράς για επαναφορά της 13ης σύνταξης και κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης

Άλλη μία κοινοβουλευτική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Αριστερά.
Αλέξης Χαρίτσης Σωκράτης Φάμελλος
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά καταθέτουν σήμερα κοινή πρόταση για επαναφορά 13ης σύνταξης, κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης και κατάργηση/ενσωμάτωση προσωπικής διαφοράς

«Σήμερα υποβάλλουμε μία κοινή τροπολογία που θα συζητηθεί αύριο στην Ολομέλεια» ανέφερε ο Σωκράτης Φάμελλος στο κανάλι της «Ναυτεμπορικής» TV, λέγοντας ότι έχει «σταθερή επιλογή την κοινοβουλευτική συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων διότι χρειάζεται μία κοινή απάντηση σε αυτή την καταστροφική κυβέρνηση».

«Επεξεργαστήκαμε από κοινού μία τροπολογία για την επαναφορά 13ης σύνταξης σε όλους τους συνταξιούχους, την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης αλλά και την κατάργηση/ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς. Να μην αποτελεί εμπόδιο στο να παίρνουν αυξήσεις όλοι οι συνταξιούχοι» τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Όπως είπε, είναι μία διόρθωση στο νόμο Κατρούγκαλου γιατί ο νόμος τότε έπρεπε να προστατεύσει τους συνταξιούχους που έπαιρναν μεγαλύτερη σύνταξη για να μην κατέβουν χαμηλά. «Τώρα που βγήκαμε από τα δημοσιονομικά προβλήματα και αρχίζουν να δίνονται αυξήσεις με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει λόγος να συντηρείται η προσωπική διαφορά ως αναστολέας αυξήσεων».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογράμμισε ότι δεν κοστίζει «αλλά αξίζει 1,8 δισ. για τους ανθρώπους που σήμερα το 1/3 είναι σε κατάσταση φτώχειας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
ΑΣΕΠ 1ΕΑ, 2ΕΑ, 3ΕΑ/2025: Προθεσμία ως 25/7 για διόρθωση στοιχείων Chevron Left
ΑΣΕΠ 1ΕΑ, 2ΕΑ, 3ΕΑ/2025: Προθεσμία ως 25/7 για διόρθωση στοιχείων