Πολιτική

Εκπλήξεις προανήγγειλε ο Μαρινάκης στην ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

«Ο κ. Καμμένος ήταν εταίρος σε κυβέρνηση, κάποιος τον επέλεξε», σχολίασε ο Παύλος Μαρινάκης τις συνομιλίες του πρώην προέδρου της ΑΝΕΛ με εμπλεκόμενο πρόσωπο στη μαφία της Κρήτης.
Παύλος Μαρινάκης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Ο Παύλος Μαρινάκης προανήγγειλε εκπλήξεις στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, το προσεχές Σάββατο (6/9) στη ΔΕΘ. «Πολλά απ’ αυτά που γράφονται δεν είναι ακριβώς έτσι, υπάρχουν πράγματα που θα τα ακούσουμε πρώτη φορά από τον πρωθυπουργό. Θα είναι φοροελαφρύνσεις μόνιμου χαρακτήρα σε συνέχεια της μείωσης των φόρων. Θα είναι μια πολύ μεγάλη φορολογική μεταρρύθμιση. Θα είναι για όλους με έμφαση στις οικογένειες με παιδιά. Στήριξη της μεσαίας τάξης χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς», είπε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Σε αυτό το πλαίσιο εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, αποκρούοντας το αίτημά του για επιστροφή του 13ου μισθού: «Η Κομισιόν μας υποχρεώνει να κοστολογούμε το κάθε μέτρο με βάση το μικτό κόστος. Σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες, αν δώσουμε τον 13ο μισθό που λέει το ΠΑΣΟΚ, δεν θα πάρει τίποτα ο συνταξιούχος, ο ελεύθερος επαγγελματίας ή ο ιδιωτικός υπάλληλος. Εάν το ΠΑΣΟΚ θεωρείο πως είναι άλλοι οι δημοσιονομικοί κανόνες ας μας διαψεύσει».

► Μαρινάκης: Ο Τσίπρας κρίθηκε και ως πρωθυπουργός και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

ΟΠΕΚΕΠΕ

Για τις εξελίξεις γύρω από το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, σημείωσε πως γίνεται πράξη η αναφορά του πρωθυπουργού πως «θα πάρουμε τα χρήματα από τους κλέφτες», ενώ σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά και συνολικά την εξωτερική πολιτική, σημείωσε πως τα τελευταία χρόνια «η Ελλάδα έχει ισχυροποιηθεί».

Πάνος Καμμένος

Σχολιάζοντας τις συνομιλίες του πρώην υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου με εμπλεκόμενο πρόσωπο στη μαφία της Κρήτης, ο κ. Μαρινάκης επιτέθηκε εμμέσως πλην σαφώς στον Αλέξη Τσίπρα. «Πολιτικά θα πω πως είναι ο ορισμός του rebranding. Ο κ. Καμμένος ήταν εταίρος σε κυβέρνηση, κάποιος τον επέλεξε», είπε με νόημα.

Ερωτηθείς για την επικείμενη παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του Economist, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε πως στην κυβέρνηση «δεν υπάρχει καμία αγωνία» και συνέχισε: «Η μόνη μας αγωνία είναι να περάσουν οι επιτυχίες της ελληνικής οικονομίας στους πολίτες».

► Μαρινάκης: Ευθύνονται όλα τα κόμματα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Κάποιοι προσπαθούν να ξεπλύνουν τον Τσίπρα

Ελληνοτουρκικά

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και την προαναγγελία Γεραπετρίτη για συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, ο κ. Μαρινάκης υποστήριξε πως «οι συζητήσεις δεν συνεπάγονται ενδοτικότητα και υποχωρητικότητα. (…) Προτιμούμε να μιλούμε με τους δικούς μας όρους χωρίς να αλλάζουν τα δικά μας όρια».

Νωρίτερα έδωσε τρία παραδείγματα που κατά την άποψή του, δείχνουν την «διεθνή ισχυροποίηση της Ελλάδας»:

«Μεταναστευτικό: Το 2016 η Ελλάδα είχε μέσα σε ένα χρόνο 875.000 ροές μεταναστών. Ακόμα και τους τελευταίους δύσκολους μήνες οι ροές δεν ξεπέρασαν τις 3.000. (…) Πρώτη μεγάλη διαφορά σε σχέση με το πριν 2019 είναι ότι φυλάξαμε τα σύνορα μας».

Οι παραβιάσεις ήταν καθημερινό φαινόμενο και έχουν μειωθεί σε σημείο μηδενισμού. Χρειάζεται διαρκής επαγρύπνηση.

► Μαρινάκης: Όποιος προτείνει τον 13ο μισθό, λέει έμμεσα ότι δεν μπορεί να δοθεί κάτι άλλο

Η εξωτερική πολιτική πρέπει να κρίνεται στο πεδίο και από το αποτέλεσμα. Το casus belli δεν είναι σημερινή ρητορική. Ποιος είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που έθεσε ζήτημα άρσης του casus belli για να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση για τη συμμετοχή της Τουρκίας στο ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας SAFE; Ποια άλλη κυβέρνηση προχώρησε σε ορισμό ΑΟΖ με την Αίγυπτο; Ποια άλλη κυβέρνηση κατοχύρωσε τα απώτατα θαλάσσια όρια μας; Όλα αυτά έγιναν σε 6 χρόνια με πολύ δύσκολο κλίμα και φοβερών κρίσεων».

Τέλος, ο κ. Μαρινάκης σχολιάζοντας το περιστατικό στα ανοιχτά της Σαμοθράκης μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων ψαράδων, και τις καταγγελίες που διατυπώθηκαν στον αέρα του OPEN, σημείωσε πως από την ενημέρωση που έχει από το Λιμενικό Επεισόδιο, σημείωσε πως «δεν υπήρξε θερμό επεισόδιο».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Η κόρη του Κιμ Γιονγκ Ουν κατά την επίσκεψη στο Πεκίνο Chevron Left
Η άγνωστη Κιμ Τζου Ε – Ποια είναι η πιθανή διάδοχος του Κιμ Γιονγκ Ουν