Πολιτική

Παρέμβαση Βενιζέλου υπέρ της εκταφής με αναφορές στον Κρέοντα και την Αντιγόνη

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπερασπίζεται το δικαίωμα εκταφής των θυμάτων των Τεμπών.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκφράζει τη στήριξή του στα αιτήματα συγγενών για εκταφή των θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη, μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου παραπέμπει στην αρχαία τραγωδία της Αντιγόνης.

Στην ανάρτησή του, ο κ. Βενιζέλος αναφέρεται σε όσους «παριστάνουν τον Κρέοντα» όσον αφορά την ταφή των νεκρών και τους προτρέπει να «σκεφτούν το ταχύτερο» ότι μια τραγωδία «δεν τελειώνει αν δεν επέλθει κάθαρση».

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Όποιοι παριστάνουν τον Κρέοντα ως προς την ( εκ ) ταφή των νεκρών, ας σκεφτούν το ταχύτερο ότι όλα τελούνται στο πλαίσιο μιας τραγωδίας η οποία δεν τελειώνει αν δεν επέλθει κάθαρση».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα, ο Άρειος Πάγος ανακοίνωσε ότι δόθηκε εντολή για άμεση απάντηση στα αιτήματα εκταφής που έχουν υποβληθεί από συγγενείς των θυμάτων.

Όπως αναφέρει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Κωνσταντίνος Τζαβέλλας:

«Τα αιτήματα μελετώνται και πρόκειται σύντομα να απαντηθούν, από τους αρμόδιους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, κατά το λόγο της αρμοδιότητάς τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Παύλος Μαρινάκης Chevron Left
Μαρινάκης: Αυτά που ζητάει η Τουρκία η Ελλάδα τα έχει εξασφαλίσει – Ιερό το δικαίωμα του Ρούτσι