Πολιτική

Αυτή είναι η κυβερνητική ρύθμιση για τον Άγνωστο Στρατιώτη: Φυλάκιση 2 ετών για ζημιές και βανδαλισμούς

Η τροπολογία θα έρθει την Τρίτη στη Βουλή. Δεν σβήνονται τα ονόματα των νεκρών των Τεμπών.
eurokinissi

Με έναν ελιγμό επιχειρεί το Μέγαρο Μαξίμου να υπερβεί τις αντιδράσεις για την αλλαγή του υφιστάμενου νομικού πλαισίου σχετικά με τις αρμοδιότητες που αφορούν το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη: Από τη μία, έστειλε χθες μήνυμα δια του κυβερνητικού εκπροσώπου Π. Μαρινάκη ότι τα ονόματα των 57 νεκρών του δυστυχήματος των Τεμπών θα παραμείνουν γραμμένα στον χώρο μπροστά από τους εύζωνες, μέχρι, όπως λένε χαρακτηριστικά κυβερνητικά στελέχη, να ξεθωριάσουν, λόγω των καιρικών συνθηκών.

Ταυτοχρόνως, όμως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μετά την ερχόμενη Τρίτη, οπότε και αναμένεται να υπερψηφιστεί η νέα τροπολογία, η ποινή φυλάκισης με την οποία θα είναι αντιμέτωποι όσοι θελήσουν είτε να γράψουν οτιδήποτε είτε να διαδηλώσουν στον χώρο, να στήσουν σκηνή κα, θα βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης έως και δύο χρόνων.

► Οι δημοσκοπήσεις για τον «Άγνωστο Στρατιώτη»

Κατά τις ίδιες πηγές, της ανάγκης υπερψήφισης της σχετικής τροπολογίας, θα υπεραμυνθεί στη βουλή ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, θέλοντας να σηματοδοτήσει τη βούληση της κυβέρνησης να προστατέψει τον χώρο γύρω από το εθνικό μνημείο.

Η «καυτή πατάτα» στον Δένδια

Η ρύθμιση με την οποία ο καθαρισμός και η συντήρηση του Μνημείου περνάει στις αρμοδιότητες του χαρτοφυλακίου του Ν. Δένδια, θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την Πολεμική Αεροπορία. Ο ίδιος ο κ. Δένδιας, ο οποίος θα πάρει πλέον “την καυτή πατάτα”, για την απομάκρυνση των σκηνών κα από τον χώρο, βρίσκεται στις ΗΠΑ και δεν έχει τοποθετηθεί για την εξέλιξη, καθώς επιστρέφει στα τέλη της εβδομάδας. Από το Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο, διαρρέεται ότι τον ενημέρωσε τηλεφωνικά ο πρωθυπουργός πριν την αναχώρησή του.

 Παύλος Μαρινάκης: Τέλος οι διαμαρτυρίες στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη – Την επόμενη εβδομάδα η τροπολογία

Τις προηγούμενες μέρες, πραγματοποιήθηκαν κυλιόμενες έρευνες για λογαριασμό του κυβερνητικού επιτελείου, προκειμένου να μετρηθεί πως βλέπει η κοινή γνώμη την προστασία του εθνικού μνημείου. Η εικόνα που αποκόμισαν οι κυβερνητικοί επιτελείς είναι ότι το κοινό στο οποίο απευθύνεται η κυβερνητική παράταξη, είτε αφορά τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ είτε τους κεντρώους, σέβεται και στηρίζει απόλυτα τον αγώνα των συγγενών των θυμάτων για απόδοση δικαιοσύνης αλλά θεωρεί ότι θα πρέπει να υπάρξει διαχωρισμός του Μνημείου από εκδηλώσεις που δεν αφορούν την ιστορική μνήμη.

 Τσουκαλάς για Άγνωστο Στρατιώτη: Τα εθνικά μνημεία ανήκουν σε όλους – Είναι για να ενώνουν, όχι να διχάζουν

Αρκετοί γαλάζιοι πάντως, ακόμα και μεταξύ αυτών που προσυπογράφουν την παραπάνω θέση, θεωρούν ότι μετά από μία ακατανόητη, όπως τη χαρακτηρίζουν, καθυστέρηση πολλών μηνών, αποφάσισε να δράσει τώρα, που η συγκυρία είναι ακατάλληλη, διότι ταυτίζεται με την ολοκλήρωση της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι αλλά και με την επικείμενη έναρξη της δίκης των Τεμπών. Μία θέση, που εμμέσως πλην σαφώς εξέφρασε και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Τασούλας κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
μπλόκα VIBER Chevron Left
Αυτοί είναι οι δύο επικεφαλής της «ομάδας του Viber» για τα μπλόκα